Jozi Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 (edytowane) Józek już uzbroiłem Kijek na blanku St.Croix i jeszcze w planach tz już niebawem kolejny Blaas XF Mnie też chodzi po dyni SLXF9020-2 lub jego dłuższy brat .Przelotki do niego już nabyłem . Edytowane 28 Sierpnia 2013 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 U nie już grubo ponad miesiąc jest XF 8020-2 i powiem szczerze że jestem pod dużym wrażeniem Jest plan jeszcze na armate SLXF10025-2 10'0” 15-25lb 17-50g.Troszke wacham się czy nie wziąść deczko krótszego???I chyba w wrzesniu tak się stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Mnie też chodzi po dyni SLXF9020-2 lub jego dłuższy brat . Przypon strzalowy z zylki 0.08 mm moze zerwac przy zacieciu. Sugerowal bym model oczko nizej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Mnie też chodzi po dyni SLXF9020-2 lub jego dłuższy brat . Przypon strzalowy z zylki 0.08 mm moze zerwac przy zacieciu. Sugerowal bym model oczko nizej Hahha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Michał coś ostatnio ma wyostrzony humor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Może wątroba dawno nie płukana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Przypon strzalowy z zylki 0.08 mm moze zerwac przy zacieciu. Sugerowal bym model oczko nizej Nakopał Ci ktoś w spodnie ?Masz szczęście, że w październiku mam robotę bo na Dunajcu byłoby moczenie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Może wątroba dawno nie płukana O to to święte słowa Tomek coś Michałka nam ugniata :lol: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 (edytowane) Sami sie chyba napiliscie grzybowki z filmu: Edytowane 28 Sierpnia 2013 przez Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacosław Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Ze szwagrowych imienin do wątku wracając: Rzeczony Talon to dobra propozycja brzegowego kija boleniowego. Pod rybą pracuje ładnie, przynęty z podanego zakresu miota na zadowalające dystanse. Pamiętać należy, że to blank mięsisty więc ciężki. Ładuje się raczej górną partią, stąd odległości "tylko" zadowalające. Wywołany kilka postów wyżej Blaas z seriii XF w odległościowym miotaniu wabikami pierwszeństwa ustąpi swemu bratu z serii F, Blaasowi SLF9620-2 oraz dłuższemu SLF10020-2 - blankom jakby do boleniowania gramaturą 20+ stworzonych. Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 (edytowane) Wywołany kilka postów wyżej Blaas z seriii XF w odległościowym miotaniu wabikami pierwszeństwa ustąpi swemu bratu z serii F, Blaasowi SLF9620-2 oraz dłuższemu SLF10020-2 - blankom jakby do boleniowania gramaturą 20+ stworzonych. Jacek A co powiesz na temat Blaas SLF10015-2? Siedzi mi mocno w głowie ten kijek ubrany na lekko w Alco + SIC na szczycie. Mam Batsona XST 1144 i używam do przynęt do 20 g, świetny kijek ale tak polubiłem długość 305 centów że łowiąc nim cały czas mam wrażenie że "czegoś" w nim brakuje. Znasz tego Batsona? Można porównac te kije? Edytowane 28 Sierpnia 2013 przez pawello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacosław Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 (edytowane) XST1144 znam, jednak nie znam się osobiście z Blaasem SLF10015 dlatego nie podejmę się odpowiedzi. Natomiast SLF10020-2 w zacięciu jest równie szybki co XST1144, pod rybą zaś bardziej od Batsona progresywny, co moim zdaniem wpływa in plus na bezpieczeństwo holu. Jednak nie wiem czy jedyną różnicą pomiędzy SLF10015 a SLF10020 jest moc. Edytowane 28 Sierpnia 2013 przez Jacosław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidGno Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Głównym założeniem budowy kija jest to aby posłać jak najdalej czytaj pod drugi brzeg Warty wobka RH85 czyli ok 22g , na blank mogę przeznaczyć nie więcej niż 400zł - niestety . Talon jak by się nie postarać i dogadać wychodzi ponad 600zł z przesyłką , gdzie no nie jestem w stanie tyle wydać na blank , gdzie to nie koniec wydatków. Widzę że pozytywne zdanie macie o naszej rodzimej produkcji , ale ich ceny też są po za moim zasięgiem a na "zlitowanie" się producenta to raczej nie ma co liczyć bo nikt nie sprzeda produktu za pół ceny. Wybrać mogę między 1203 i 1204f ale przyczyniam się bardziej ku temu mocniejszemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 na blank mogę przeznaczyć nie więcej niż 400zł - niestety . Blaas F 20lb, w najgorszym razie przekroczy tą kwotę o 20zł http://www.fishingart.eu//pliki/Cennik-blankow-PLN_02_13_2.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidGno Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 I na prawde te Blassy są takie super rzutowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Jak dla mnie w tym przedziale cenowym to jedna z topowych propozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidGno Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 (edytowane) Pomyślimy , jak na razie zbieram fundusze. Edytowane 28 Sierpnia 2013 przez DawidGno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidGno Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 (edytowane) Po wykonaniu kilku rozmów telefonicznych wybór padł na Talona VI+ 100MXF2 do 28g . Jak się uda ok 15 września odbieram blank i działamy Fotki pokaże w swoim temacie w galeri. Dziękuje wszystkim ! Edytowane 30 Sierpnia 2013 przez DawidGno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Po wykonaniu kilku rozmów telefonicznych wybór padł na Talona VI+ 100MXF2 do 28g . Jak się uda ok 15 września odbieram blank i działamy Fotki pokaże w swoim temacie w galeri. Dziękuje wszystkim !A czemu nie wybrałeś z krakowskiej fabryki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 A czemu nie wybrałeś z krakowskiej fabryki?Bo nie mógł złozyc zamówienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayo Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 Witam. Pytanie do expertów:) jaki blank wybrać pod bolenie? Jaką firmę polecacie? C.w do 21 g max dł. 270cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 http://jerkbait.pl/topic/25964-wasz-sprz%C4%99t-boleniowy/page-3?hl=%2Bblank+%2Bpod+%2Bbolenia#entry1267538http://jerkbait.pl/topic/23595-blank-pod-odrza%C5%84skiego-bolenia/?hl=%2Bblank+%2Bpod+%2Bboleniahttp://jerkbait.pl/topic/17422-artyku%C5%82-rodbuilderzy-prezentuj%C4%85-w%C4%99dki-boleniowe/?hl=%2Bblank+%2Bpod+%2Bboleniahttp://jerkbait.pl/topic/15531-blank-na-bolenia/?hl=%2Bblank+%2Bpod+%2Bboleniahttp://jerkbait.pl/topic/7637-blank-pod-bolenia-propozycje/?hl=%2Bblank+%2Bpod+%2Bboleniahttp://jerkbait.pl/topic/368-bolenie-sprz%C4%99t/page-2?hl=%2Bblank+%2Bpod+%2Bbolenia#entry847004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harp Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 21 g może być o połowę za mało. Przy dalekich siłowych rzutach może kijek niedomagać. Ale to moja opinia sam używam do 40 i można tym ciskać ile wlezie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 Jesli masz zamiar łowić typowymi czyli 6-14g woblerami boleniowymi (większość z nich oscyluje w okolicy 10g) to blank opisany do 21gbędzie bardzo dobry.Co innego przynęty 15-25g i rzuty naprawdę dynamiczne .W tym przypadku minimum to porządna uncjówka 17lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacosław Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 21 g może być o połowę za mało. Przy dalekich siłowych rzutach może kijek niedomagać. Ale to moja opinia sam używam do 40 i można tym ciskać ile wlezie. eh.. o połowę za mało do czego? Skoro kolega napisał wyraźnie, że szuka do 21g to jaki ma sens pisanie o cw 40g?Poza tym nie jestem do końca przekonany, że połów boleni polega na ciskaniu ile wlezie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi