maniak Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 WitamMam ciężki orzech do zgryzienia Lepiej kupić nowego Spro czy używanego Team Daiwe za 360zł?TD waży dość sporo bo 374g, nie będzie za dużo?Potrzebuję młynek na Wiślanego szczupaka,sandacza i bolenia.Dziękuję za opinie. PozdrawiamMaciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Zależy jak bardzo używana ta Daiwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 27 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Sprzedający zapewniał mnie, że chodzi super, ale nie wiem czy ryzykować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Oba są dobre.Ja chyba bym kupił nowe Spro,bardzo fajny kołowrotek.Ciężki wybór,trzeba by było tą Daiwę zobaczyć i pokręcić bo tak w ciemno to chyba nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 27 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Jeszcze mam na oku Shimano Super X 4000 GT(używane,pisze, że stan idealny) może to byłoby lepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Shimano jest ok,ale mimo wszystko zawsze to używka.Obecnie mam Spro red 10400 i jestem bardzo zadowolony.Moim zdaniem powinieneś kupić Spro,chyba,że wcześniej przed zakupem miałbyś możliwość sprawdzenia Shimano bądz Daiwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 27 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 chyba,że wcześniej przed zakupem miałbyś możliwość sprawdzenia Shimano bądz Daiwy.No niestety nie mam a szkoda.A gdybym już się na Spro zdecydował to brać w ciemno z allegro(sklep internetowy)?Czy lepiej brać ze sklepu pobliskiego i wydać 30zł więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 A ile kosztuje teraz na allegro?a ile u Ciebie w sklepie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 27 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Na allegro 309-325zł a u mnie w sklepie 356zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Kup w www.wobek.pl Sprawdzony sklep,niskie ceny,miła obsługa.Spro jest tam za 303zł.Dużo ludzi z forum robi tam zakupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 27 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Ciekawa cena, ten gość wystawia na allegro i jest za 309zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 W tym sklepie możesz brać śmiało Zero lipy I jeszcze można się targować Może będzie jeszcze troszkę taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 27 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 A gdzie lepiej u niego na allegro czy w sklepie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Bez różnicy,ale w sklepie taniej będzie jak zauważyłeś Zadzwoń,pogadaj i może będzie jeszcze taniej,to bardzo miły i fachowy pan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 27 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Dzięki abarth7 za miłą rozmowę.Decyzję już podjąłem i będzie to Spro Red Arc 10400 ze sklepu wobek.Zakupu dokonam na początku marca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Cieszę się,że mogłem pomóc i mam nadzieję,że będziesz zadowolony z zakupu.Jeszcze jedno (pewnie o tym wiesz)Spro 10400 jest sporo mniejsze od odpowiedników tej wielkości w Shimano czy Daiwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 27 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Spoko, za Red Arcem to rozglądałem się już od roku, ale jakoś zawszę wybierałem coś innego.Tym razem muszę się na niego skusić i jeszcze kasy trochę zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Na dzień dzisiejszy jak dla mnie Shimano zaczyna się od Stradica a Daiwa od modelu Caldia,ale są one sporo droższe.Spro to dobry wybór za dobrą cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Nie wiem czy przeczytałeś,bo edytowałem wcześniejszą wiadomość więc dla pewności powtórzę:Pewnie o tym wiesz,ale Spro 10400 jest sporo mniejsze od odpowiedników tej wielkości w Shimano czy Daiwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 27 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Na dzień dzisiejszy jak dla mnie Shimano zaczyna się od Stradica a Daiwa od modelu Caldia,ale są one sporo droższe.Spro to dobry wybór za dobrą cenę Są sporo droższe, ale pewnie dużo Spro do nich nie traci pod względem pracy i wytrzymałości Tak wiem, że Spro wielkości 4000 jest mniejszy od Shimano lub Daiwy tej samej wielkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Powiem szczerze,że nie spodziewałem się aż tak dobrego kołowrotka za 300zł,firma Spro naprawdę zasłużyła tym kręciołem na uznanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 27 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Racja, nie bez powodu został kołowrotkiem roku i zbiera same pochlebne opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Józef Jurczak Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Przy shimano super x musiałbyś wymieniś podparcie korby ze ślizgów na łożyska.Kupiłem o Hasiora super x ale 3000 wymieniłem ślizgi na łożyska i poezja.Koszt 2x30zł za łożysko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeqs Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Najpierw muszę stwierdzić, że SPRO w ręku nie miałem. Mogę napisać natomiast coś na temat Team Daiwa SCU (mam 2000 i 3000). Kołowrotek do którego w zasadzie nie ma się do czego przyczepić (może rzeczywiści oprócz wagi młynka w rozmiarze 3000). Waga też nie jest jakaś kosmiczna - waga kołowrotka ma znacznie mniejsze znaczenie od wyważenia wędziska, na które dużo ludzi nie zwraca uwagi. Mnie osobiście waga 3000 nie przeszkadza przy wędzisku 10' i ciężarze wyrzutu 1 oz. Jedynym słabym punktem tego kołowrotka jest po czasie szumiące łożysko w rolce kołowrotka. Ewentualny koszt wymiany nie jest kosmiczny. W/w daiwy mają taki niby drobny szczegół, na który mało kto zwraca uwagę - a mianowicie kształt pokrętła regulacji hamulca plus kształt kabłąka kołowrotka - są tak wyprofilowane, że osobiście nie pamiętam, aby przy rzucie żyłka bądź plecionka od razu nie ułożyła się prawidłowo na szpuli przy zamykaniu kabłąka korbką (np zawijając się wokół pokrętła regulacji hamulca, lub obwijając się na kabłąku). Dla mnie ma to bardzo duże znaczenie przy łowieniu boleni, gdzie trzeba strzelić przynętą na 80 m, i zanim wpadnie do wody trzeba natychmiast zacząć zwijać w tempie superexpresu, gdyż w innym wypadku po chwili będzie zaczep. W poprzednim kołowrotku raz na kilka rzutów plecionka obwijała się wokół pokrętła hamulca i były tylko dwie możliwości: a) odwijanie 70 - 80 m plecionki aż do luźnej pętli i nawijanie z powrotem b)niezauważenie pętli - efekt: pęknięcie plecionki lub przynęta w zaczepie. W daiwie SCU to się nie zdarza Co kupić: nie wiem, telepatycznie ciężko sprawdzić w jakim stanie jest Daiwa... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeqs Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Na dzień dzisiejszy jak dla mnie Shimano zaczyna się od Stradica a Daiwa od modelu Caldia,ale są one sporo droższe.Spro to dobry wybór za dobrą cenę Temam Daiwa SCU był robiony w Japoni, i chyba nie byłby pozycjonowany niżej niż Caldia gdyby był nadal produkowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi