Andru77 Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Witam,w piątek po ulewnym deszczu mój kołowrot zaczął ciężej chodzić. Najgorzej to mu był wystartować, ale jak już ruszył to kręcił, aczkolwiek nie tak leciutko jak przed deszczem.Dodam,że po wyłączeniu blokady obrotów wstecznych ciutkę lżej mu było. Po wyschnięciu w domu wszystko wróciło do normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brando Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Miałem tak samo ale w stradicu, po prostu woda się wymieszała niejako ze smarem i zrobił się syf. Po odparowaniu wody wszystko powróciło do normy. Myslę że tak jest i u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Zmien smar na inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 21 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Zmien smar na innywydawać by się mogło,że to dobry pomysł, ale wszystkie moje daiwy tym smarowałem, w ten sam sposób. Wszystkie miały ulewy na koncie, Turek airity nawet wpadł do rzeki i kręcił jak przed kąpielą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 wydawać by się mogło,że to dobry pomysł, ale wszystkie moje daiwy tym smarowałem, w ten sam sposób. Wszystkie miały ulewy na koncie, Turek airity nawet wpadł do rzeki i kręcił jak przed kąpielą. Bez zlosliwosci i ironii. Ale co w kolowrotku moze sie zmienic w zwiazku z deszczem.Jesli lozyska sa otwarte i niezabezpieczone moga zardzewiec.W tourku nigdy takich nie widzialem.Zatem zostaje smar.Przeciez nic tam nie spuchlo, namieklo czy wzielo wode.Z pewnoscia widziales kolowrotek w srodku i wiesz jakie elementy sie tam znajduja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 wydawać by się mogło,że to dobry pomysł, ale wszystkie moje daiwy tym smarowałem, w ten sam sposób. Wszystkie miały ulewy na koncie, Turek airity nawet wpadł do rzeki i kręcił jak przed kąpielą.A wystarczy, że "ten omawiany" jest ciutkę w którymś tam miejscu ciaśniej spasowany, wystarczy, że gdzieś jest trochę więcej smarowidła, które troszkę twardnieje pod wpływem nagłego obniżenia temperatury i już masz "zwiększone opory ruchu".. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 18 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Po wielu próbach i testach nad wodą w czasie deszczu pomogło zastąpienie smaru oliwką do smarowania worm shafta. Po tej zmianie kołowrotek zaczął normalnie pracować po deszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 18 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Po wielu próbach i testach nad wodą w czasie deszczu pomogło zastąpienie smaru oliwką do smarowania worm shafta. Po tej zmianie kołowrotek zaczął normalnie pracować po deszczu.no to Kolega ma bardzo rozchwiane poczucie "normalności" jeśli chodzi o pracę kołowrotka bo na oliwce to on długo nie pokręci bezawaryjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 18 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Sam miałem podobny problem z ciężkawą pracą tyle że w Shimano.Worm shaft i ośka potraktowana była samym smarem.Po rozmowie z kolegą Józkiem vel @Jozi nie popełniam już tego błędu. Za co jestem mu niezmiernie dzwięczny:-)Miksktura z oliwki i smaru załatwiła sprawę na dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 18 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Sam miałem podobny problem z ciężkawą pracą tyle że w Shimano.Worm shaft i ośka potraktowana była samym smarem.Po rozmowie z kolegą Józkiem vel @Jozi nie popełniam już tego błędu.Za co jestem mu niezmiernie dzwięczny:-)Miksktura z oliwki i smaru załatwiła sprawę na dobre.W takim razie zrobię rozbiórkę i dodam smaru z oliwką. dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 18 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Sam miałem podobny problem z ciężkawą pracą tyle że w Shimano.Worm shaft i ośka potraktowana była samym smarem.Po rozmowie z kolegą Józkiem vel @Jozi nie popełniam już tego błędu.Za co jestem mu niezmiernie dzwięczny:-)Miksktura z oliwki i smaru załatwiła sprawę na dobre.Czynię podobnie.Ewentualnie na Allegro jest smar Penna po 6 zł za tubkę. Rzadki, glutowaty. Idealny na ośkę i worma.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 18 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Sam miałem podobny problem z ciężkawą pracą tyle że w Shimano.Worm shaft i ośka potraktowana była samym smarem.Po rozmowie z kolegą Józkiem vel @Jozi nie popełniam już tego błędu. Za co jestem mu niezmiernie dzwięczny:-)Miksktura z oliwki i smaru załatwiła sprawę na dobre.bo Józek aka @Jozi to człowiek uczciwy i dobry jakich dzisiaj mało Czynię podobnie.Ewentualnie na Allegro jest smar Penna po 6 zł za tubkę. Rzadki, glutowaty. Idealny na ośkę i worma..Andrzej też nieprawdy w świat nie puszcza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 19 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 bo Józek aka @Jozi to człowiek uczciwy i dobry jakich dzisiaj mało Andrzej też nieprawdy w świat nie puszcza Podpisuję się pod tym obiema rękami i nogami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 19 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Olej przekładniowy doskonale miesza się ze smarami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 Dawałem gdzieś link, ten smar na worma do daiwy spokojnie można stosować, przekładnia też będzie zadowolona - bardziej w tych nowoczesnych, bo te stare lubią gęstszy.http://allegro.pl/hot-grease-quantum-hot-sauce-25ml-smar-i4639550786.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi