Skocz do zawartości

Woblery BONITO strugane z lipy

wobek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Nazywam się Jacek Wargocki.Produkuje woblery bonito i postanowiłem w jesienne wieczory wystrugać kilka rękodzieł.Kilka osób namawiało mnie do stworzenia takiego wątku.Postanowiłem wrócić do korzeni i pobawić się w struganie.Jest to zajęcie które kilkanaście lat wstecz zajmowało mi całe wieczory.Możliwe że takie wypociny postanowi ktoś kupić co nie ukrywam sprawi ogromną frajdę.A to kilka zdjęć na potwierdzenie strugania wobków.Na tą chwilę będą to wobki na rzeczne szczupaki,pstrągi i trocie.post-49603-0-89690000-1382287810_thumb.jpgpost-49603-0-92322000-1382287862_thumb.jpg

Chętnie odpowiem na pytania jakie koledzy mi zadacie.W następnej kolejności wystrugam woblerki (woblery) do trola i może coś na bolka.

• Like 6

Kamil gdzie mi do Twoich malowań ręcznych nie jestem aż tak uzdolniony plastycznie.A jak dziś przed zawodami pochwaliłem się koledze że strugam to zamówił cztery do trola i mam ból głowy kiedy znajdę czas.Dziękuje za gratulacje.Po marszu powrotnym desperados  pozwala mi dojść do siebie.Człowiek się starzeje.

Dziękuje koledzy za zainteresowanie.Bielik co na naszej Bzurce słychać?Połowiłeś kleni?

powiem ci ze teraz nie chodze na bzurke jezdze troche na wiselke ...... a co do polowu kleni to sezon bardzo dobry choc Arturowego okazu nie przebilem  :(  to jak najbardziej jestem zadowolony teraz czekac na wiosenne kabany a sa hhehe sam wiesz :)

wykonczenie wobkow jakie planujesz ? moze kilka szt w kalkomanii? 

Pięknie Jacek. A że dla twoich woblerków konkurencji w zasadzie nie widzę, ( a troszeczkę tego przerzuciłem i wciąż zabieram sporo nad wodę, chociaż coraz częściej się zastanawiam po co), to nowości biorę w ciemno, tylko daj znać kiedy będą gotowe.

Pozdrawiam.

Powiem tak......... ja męczyłem Jacka o coś dużego z drewna pod szczupłego ,nie wiem jak dawno ,a że chłop miał zawsze masę roboty ........

Łowię na jego 7-mki(design-okonek) masę szczupłych, taka odskocznia od boleni,jak pogoda na Wiśle nie pozwala wypłynąć z portu.

Tyle że nadeszła jesień i te większe szczupłe mają moje 7 -mki w tyłku ,dobrze ze mam parę sliderków ,bo by było lichutko.

Dlatego mnie bardzo cieszy pomysł na struganie drewienka przez Jacka.

Joker nie masz za co przepraszać.Kalkomanii nie używam,możliwe że okleję materiałem.A dziś było maczanie w pokoście.Krystekwolf coś się wystruga większego.attachicon.gifDSC_0964.JPG

a  widzicie nie tylko mój znajomy moczy w pokoście(pisałem w o tym w wątku chemia w warsztacie)coś w tym jest....

a  widzicie nie tylko mój znajomy moczy w pokoście(pisałem w o tym w wątku chemia w warsztacie)coś w tym jest....

Bo jak wobler będzie eksploatowany w warunkach ekstremalnych w głębokiej wodzie i do tego na dużych drapieżnikach, to sam capon może nie wystarczyć. Zresztą Jacek sam już doświadczył przygód z lipowymi woblerami ;) Małe woblery to co innego, tu może być byle jakie impregnowanie.