Franc Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Poczytałem sobie troszkę w tym wątku i jak Panowie pozwolą chciałem zabrać głos . Woblery z pianki ok . Kupić je można w każdym kiosku , no wprawie każdym . Producentów jest wielu mamy ogromny wybór.Kupując taki wobler kierujemy się kryteriami , na jakie ryby , charakter łowiska i takie tam . I takiemu wędkarzowi chodzi głównie o wobler i cenę. I są wędkarze którzy lubią wiedzieć co im majta na końcu linki , kto to zrobił ? czym się kierował ? , dlaczego akurat tak ? , czy piękne pomalowanie jest równo znaczne z pracą , czy na odwrót , ile wyskrobał kawałków drewienka , ile razy zmienił środek ciężkości zanim ustabilizował pracę w mocnym nurcie i wiele jeszcze pytań które mogę zadać facetowi który wykonał daną przynętę . Albo powiedzieć mu że chcę taką i taką . I wiem ile pracy on w to włożył , albo mogę się tylko domyślać ale zawsze mogę zapytać i wiem kto jest po drugiej stronie. Ogromny szacunek dla tych wszystkich strugaczy że za tak marne pieniądze to sprzedają. Ja nigdy nie zrobił bym takich przynęt i cieszę się bardzo że za tak małe pieniądze mozna je kupić .Bo jak ja bym je robił to musiał bym je rozdać wszystkie albo brać bajońskie kwoty . A na razie to jest tak że chłopaki robią małe dzieła sztuki i oddają je za drobne. Takie to moje zdanie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobek Opublikowano 14 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 (edytowane) Przypominam że na portalu obowiązują zasady publikacji zdjęć, również w dziale lurebuilding Edytowane 14 Listopada 2013 przez Friko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielik Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 aaaaaaa widze nie proznujesz hehhehh to na jeziorku o ktorym gadalismy? wobek bedzie w seryjnej produkcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Wielkość głowacicowa. Woblera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobek Opublikowano 14 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Tak Kamilu to jest to jeziorko,a seryjna produkcja pewnie tak tylko jak czytam że z piany to lipa to nie wiem czy uda mi się wyważyć i ustawić tak by do łódki nie wpadały zamiast do wody.Janusz wielkość może i taka jak trza ale praca pewnie nie taka w życiu nie łowiłem głowatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobek Opublikowano 15 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 a to dzisiejszy jaziorek na okonia 4cm kolor płotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielik Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 a to dzisiejszy jaziorek na okonia 4cm kolor płotkiDSC_0290.JPGgdzie nie zamoczy kija tam nalowi hheehhe ladna fotka ale mimo wszystko jaski ladnie wybarwione tam wystepuja jutro miejmy nadzieje ze pochlapia sie troche na wedeczkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielik Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Dostalem od Jacka kilka korpusikow wiec jak tu sie nie pokusic o dodanie cos od siebie :-) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielik Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 nadrobi sie Jacku za tydzien oby tez wtedy braly jak na metrowej wodzie to dobrze bardzo dobrze kilka zabawek mam na takowa wode zdzwonimy sie napewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1234 Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Kiedyś łowiłem na panowe Bonito i to z sukcesami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobek Opublikowano 26 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 (edytowane) Kiedyś łowiłem na panowe Bonito i to z sukcesami.A dziękuje,miło to czytać.Zawsze staram się wykonywać wobki tak jakbym sam miał na nie łowić.Polecam grudniowe wydanie Wędkarskiego Swiata i artykuł Cud na Parsęcie,facet palnął Największą troć na boniciaka siedem centymerów. Oczywiście stara dobra i poczciwa piana Edytowane 26 Listopada 2013 przez wobek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 26 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Hej Jacku, Na ''troc'' pomaranczowo-zolta kumpel trafil lososia 15 funtow, na krapie zlowilem pare okoni okolo kilograma zas ta nowa 17 w okoniu i sandaczu robi faktycznie lepiej niz stara:) zlowila na koniec sezonu kilka ladnych pstragow. Po swietach postaram sie ciebie odwiedzic z odpowiednim uprzedzeniem:) Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobek Opublikowano 26 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Hej Jacku, Na ''troc'' pomaranczowo-zolta kumpel trafil lososia 15 funtow, na krapie zlowilem pare okoni okolo kilograma zas ta nowa 17 w okoniu i sandaczu robi faktycznie lepiej niz stara:) zlowila na koniec sezonu kilka ladnych pstragow. Po swietach postaram sie ciebie odwiedzic z odpowiednim uprzedzeniem:) Pozdrawiam, BujoA cześć zapraszam.Już zaczynam wyglądać P.S. Powozisz mnie po płocku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 (edytowane) No mi sie tez udalo polowic na bonito, uzywam wielu rekodziel jednak bonito nigdy nie moze zabraknac w moim pudelku.Zdjecia wklejalem juz w "wiesci z nad wody" jednak te co zlowione na bonito chyba tez moga tu zawitac .Wszytskie zlowione na bonito 2,5 cm. pzdr Edytowane 4 Grudnia 2013 przez grunwald1980 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 O proszę twórca moich ulubionych małych sprośnych (tak pieszczotliwie je nazywam) bonito-kleń. Uwielbiam te wobasy, to jedyny seryjnie produkowany wobler który w 100% mi odpowiada, zostawiłem ich już mnóstwo po różnych krzokach. A ilekroć jestem w sklepie zawsze kupuję na zapas. Pozdrawiam Dzięki za zaufanie.Co znaczy seryjnie?Z każdym woblerem śmigam nad wodę i ustawiam podginam drut góra lub dół by były odpowiednio agresywne.Wycinam dziesięć i sprawdzam jak pracują jak jest dobrze to dopiero resztę.Z tą seryjnością to bym polemizował.A może dlatego są skuteczne. Pozdrawiam i dziękuję za zaufanie A nie nie, nie zrozumieliśmy się. Ja w sezonie troszkę Bonito zostawiam po różnych krzokach. Klnę wtedy jak szewc, ale wiem że jak zawitam do sklepu to bez problemu kupię 10szt (do następnego razu) i nikt mi nie powie - nie ma albo nie wiemy kiedy będą. Co więcej, zakładając nowego Bonito na agrafkę wiem że jego praca będzie taka jak straconych poprzedników, nie muszę martwić się o to że wśród nowo kupionych 10szt trafi się tylko jeden lub dwa o takiej samej charakterystyce pracy i za to je lubię i korzystam z nich. Stanowią element nie do wyplenienia z mojego pudła . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 I jeszcze jedna wazna cecha, to ze wszystkie sa dobrze ustawione i maja powtarzalna prace to fakt, faktem jest tez ze mamy wiele kolorow do wyboru, czesto jest tak ze zakladam bonito 2,5cm i ryba podchodzi ale nie bierze, biore ten sam tylko w innym kolorze i jest sukces nie ujmujac innym tworcom, czasem jest tak ze mozna wyruszyc na bialego drapieznika z samymi boniciakami.Pzdr 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Adzisiaj Bonito dalo 55cm mam nadzieje ze to nie ostatnia taka sztuka w tym sezonie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobek Opublikowano 17 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Gratuluję piękna rybka,nawet troszkę zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Witam, dopiero zaczynam przygodę z kleniami (a właściwie to planuje zacząc w nowym sezonie) i zacznam kompletowac sprzęt. Czy można jakos bezpośrednio od Pana kupić kilka sztuk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobek Opublikowano 20 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Pewnie że można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Podjechać i wybrać.To tylko jakieś 500 km. Sorry, nie mogłem się powstrzymać. Czytając te dwa wpisy tak mi się jakoś skojarzyło Kolego @Pasta, nie obraź się, to był żart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobek Opublikowano 21 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Śmiać to się nie ma z czego,podjeżdżają ludzie i za wielkiej wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Po kilka sztuk ???Wariaci 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Może ja ślepy jestem ale miało być też, o tych na pstrąga a sezon tuż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobek Opublikowano 22 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Hej Jacku, Na ''troc'' pomaranczowo-zolta kumpel trafil lososia 15 funtow, na krapie zlowilem pare okoni okolo kilograma zas ta nowa 17 w okoniu i sandaczu robi faktycznie lepiej niz stara:) zlowila na koniec sezonu kilka ladnych pstragow. Po swietach postaram sie ciebie odwiedzic z odpowiednim uprzedzeniem:) Pozdrawiam, BujoTo przykład za mniejszej wody,jakieś 120 wobków o ile pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi