Skocz do zawartości

Woblery BONITO strugane z lipy

wobek

Rekomendowane odpowiedzi

post-49603-0-99770000-1388435100_thumb.jpgNo i zrobiłem na szybko kilka zdjęć nowych wobków na pstrąga.Waga 7g długość 6.5cm praca agresywna maksymalnie do 2 metrów.Najlepiej na wodzie do 1.5 metra,doskonale sprawdza się na zimowe kropki prowadzony w dryfie. A pierwszego przetestuję wobka na Drwęcy za trocią.Jak będzie głębiej przygotowałem wobki 7.5cm i 8.5cmpost-49603-0-11669700-1388435140_thumb.jpgpost-49603-0-09475800-1388435179_thumb.jpgpost-49603-0-66002600-1388435246_thumb.jpgpost-49603-0-44008000-1388435300_thumb.jpg
  • Like 1

A to dzisiejsze ryby złowione na boniciaki 8.5cm i 7.5cm     To nie wszystkie ryby,mam jeszcze kilka zdjęć ale obiecałem je koledze,więc poczekają na ujawnienie.Pozdrawiam Pana Krzysztofa z Warszawy który złowił komplet 80 i 46,oraz Marcina z Włocławka z łososiem 80cm i trotkami 78 i 56 cm.

Fotki niestety nie C&R

Edytowane przez milupa

Witaj

Na Twojej stronce znalazłem fajne kleniowe , ale czy mógłbyś napisac gdzie można popatrzeć na pstrągowe wobki w sensie zamówionka bo BONITO u mnie brak :ph34r: 

Pozdrowionka :)

Moje pstrągowe wobki są na stronie C i D w kolorach 04,05,06,13,14,19,35 i 39.A te mniejsze na troć 6.5cm też mogą być na pstrąga.Kilka pokazałem na zdjęciach w tym wątku,zapomniałbym o siedmiocentymetrowych ale dziś już wyjeżdzam jak wrócę w środę to pokażę tu kilka na zdjęciach.

• 2 tygodnie później...

Witaj

Na Twojej stronce znalazłem fajne kleniowe , ale czy mógłbyś napisac gdzie można popatrzeć na pstrągowe wobki w sensie zamówionka bo BONITO u mnie brak :ph34r: 

Pozdrowionka :)

Hej,

Jeśli chodzi o wyspiarskie modele na pstraga:

- model okon, masz je jak większość innych pływające i tonące. Świetna praca, potrafią bardzo dużo. Jacek nie napisał o kolorze nr. 17 ale dla mnie jest chyba najlepszy.

- model sandacz, podobnie jak wyżej, bardzo polecam

Jest jeszcze uklejka coś z 7 cm, przyda sie na płytsze lowiska. Na trociowe na jesieni brały ładne okonie, na pstragi szczególnie model krap za mocno pracują ale z kolei biorą na nie lososie. Co najważniejsze przynety są tanie i powtarzalne. Podczas jesiennego wędkowania na Bonito zlowilem wiecej ryb niż na wszystko inne razem wzięte włączając mykance :) i tak od paru ładnych lat gdy mój serdeczny przyjaciel powiedział, ze to dobre woblery i trzeba na nie łowić. On sie nie myli :)

Bujo

post-49603-0-01952900-1389809684_thumb.jpgpost-49603-0-71696000-1389809733_thumb.jpgpost-49603-0-12259400-1389809783_thumb.jpgA to nowość na pstrąga.Wobler siedem centymetrów ze sterem wklejonym według pomysłu kolegi Darka.Darek podczas testów palnął pstrąga 48cm.Woblerek pracuje na głębokości jednego metra.Mi dziś uwiesił się pstrąg w zimowej scenerii i chyba muszę podziękować

Darkowi za podsunięcie pomysłu.

• Like 2

• 4 tygodnie później...

Dzień Dobry.

Całkiem przypadkowo w połowie stycznia w moje ręce wpadło kilka woblerów trociowych - jako nowość Bonito. Bardzo byłem ciekaw co to może być, tym bardziej że wieści z nad Drwęcy były niesamowite, wiele ryb złowiono na te nowości. Pierwsze wrażenie zanim wrzuciłem je do wody było takie - bardzo agresywna ogonowa praca, po wrzuceniu do wody totalne zdziwienie, przy długościach ok. 8 cm dość drobna intensywna praca całym korpusem przy jednoczesnym "myszkowaniu". Kawał naprawdę udanej roboty. Dodam tylko że test odbywał się na Drawie, gdzie woda pędzi jak w górskiej rzece. Taka praca woblerów bardzo mi odpowiada, nie przepadam za zamiataczami.

A za chwilę w Orzechowie poszukam srebrniaków, Panie Jacku czekamy na bezsterowce w ofercie.