Skocz do zawartości

Woblery BONITO strugane z lipy

wobek

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć Jacku,

muszę przyznać, że Twoje nowe boleniówki spisują się wyśmienicie!! Ostatnio byłem nad Renem w miejscowości Bonn i tam również działają. Łapałem tylko turystycznie 2 razy na spacerach ale i tak 4 bolki zasmakowały w BONITO. Dołączam 2 fotki tylko pierwszego ze złowionych ale to dlatego, że mają tam przedziwne przepisy dotyczące konieczności uśmiercania wszystkiego co się złowi więc kolejne wypinałem jeszcze w wodzie, żeby nie mieć rozmów z ich służbami... :) Podczas podbierania udało mi się przebić kotwicą dłoń i musiałem użyć noża do wyjęcia woblera. Muszę przyznać, że wypinanie ryby (nawet niewielkich rozmiarów) z wbitą kotwicą nie należy do przyjemnych:) BONITO łowi również na Renie!!!

Ryba nie spełnia wymiarów forum, proszę zapoznaj się z zasadami zamieszczania zdjęć.

Edytowane przez milupa
  • Like 1

• 2 tygodnie później...

Już usunąłem....... zdjęcie drugie :) Jednak niezależnym od nas elementem łowienia ryb przy użyciu kotwiczek jest to.... że ryba jednym razem zacina się pod oko a drugim razem w oko....ŻYCIE ! Takie obrazy mimo że niesmaczne są wkalkulowane w to zajęcie i każdy kto ŁOWI ryby ! ogląda je nad wodą :) Obraz mało estetyczny ale prawdziwy. A oryginały i prawdę trzeba cenić bo jest bezcenna :) Pozdrawiam

Edytowane przez Darekspin
  • Like 4