Skocz do zawartości

Woblery BONITO strugane z lipy

wobek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Już od długiego czasu mam wzór na ładne Rapy. Wisła+Bonito=Bolenie powyżej 70. Widać, że już silne i nażarte:) Jacku, muszę przyznać, że nowe woblery boleniowe sprawują się rewelacyjnie!!! Jutro robimy małe "teamowe" zawody więc mam nadzieje że będą kolejne fotki:) :)

pzdr.

• 1 miesiąc temu...

w niedzielę udało mi się przetestować nowy wobler i pomysł na jego wykorzystanie. Plan to jezioro, woda dwa góra trzy metry i roślinność metr pod powierzchnią.Wobler to krąp 9cm pracujący na głębokości do półtora metra.Wynik to cztery szczupaki 65,76,77 i 81 i trzy wypięte z czego jeden gad musiał być słusznych rozmiarów.

w niedzielę udało mi się przetestować nowy wobler i pomysł na jego wykorzystanie. Plan to jezioro, woda dwa góra trzy metry i roślinność metr pod powierzchnią.Wobler to krąp 9cm pracujący na głębokości do półtora metra.Wynik to cztery szczupaki 65,76,77 i 81 i trzy wypięte z czego jeden gad musiał być słusznych rozmiarów.

post-49603-0-99312200-1413402868_thumb.jpgpost-49603-0-20368500-1413402948_thumb.jpgpost-49603-0-21195100-1413402982_thumb.jpg.

W czwartek jadę ponownie na potwierdzenie słuszności koncepcji.Fotki wobka nie mam bo Kościelok mi zabrał.

• 2 tygodnie później...

w niedzielę udało mi się przetestować nowy wobler i pomysł na jego wykorzystanie. Plan to jezioro, woda dwa góra trzy metry i roślinność metr pod powierzchnią.Wobler to krąp 9cm pracujący na głębokości do półtora metra.Wynik to cztery szczupaki 65,76,77 i 81 i trzy wypięte z czego jeden gad musiał być słusznych rozmiarów.attachicon.gifDSC_1265.JPGattachicon.gifDSC_1258.JPGattachicon.gifDSC_1271.JPG.W czwartek jadę ponownie na potwierdzenie słuszności koncepcji.Fotki wobka nie mam bo Kościelok mi zabrał.

To te 76, 77 i 81 ci się wypięły...?

Ta wklejanka to wedka na lodce kolegow ktorzy przyjechali kupili, zlowili i nie bajdurzyli ze nie wierzą w głębokość pracy wobka. Ja lowie na talona do 60gram. Mozliwe ze jest to za miękki patyk. Parf jaki z Ciebie twórca ze na podstawie zdjecia potrafisz ocenić prace wobka, ja zrobiłem setki tysięcy wobkow i nie potrafię po fotce ocenić pracy przynęty. Ale moge Tobie pomóc zrobie takiego wobka zaplacisz 40zl i w trolu na plocionce 15 przekonasz sie do jakiej głębi ten wobek nurkuje. Zapewniam ze z tej lekcji wyciangniesz same pozytywy.

Dzisiejsza wyprawa z woblerem bonito szczupak 12.5cm. Skończyła się wyjętymi szczupakami 82 i 91 cm trzeci bliski metra odciął plecionkę przy samej łódce. Tak się owinął że zabrakło wolframu i pod zęby trafiła pletka. Szkoda bo pewnie zginie w cierpieniach, a może pozbędzie się woba  miał na zewnątrz szczęki.post-49603-0-30737900-1416687026_thumb.jpgpost-49603-0-22090100-1416687072_thumb.jpgA o to wobki szczupaki 12.5cm,głębokość pracy w trola 9mpost-49603-0-48552800-1416687118_thumb.jpg

Edytowane przez wobek
  • Like 1

Woblery z lipy to przeszłość. Teraz jak to powiedział mój dzisiejszy kompan z łódki są to woblery marzeń oczywiście z pianki.Dla potwierdzenia jego słów szczupak 94 cm. było jeszcze kilka mniejszych. A kolega złowił 85 cm. Woblery byly prowadzone w trolu na 9 m.Głębokość wody od 9 m do 14 m.Kolega chciał błysnąć jakimś rękodziełem i jak pokazałem  pracę piankowego szczupaka zrezygnował z cudownej lipowej przynęty.

Ryba ładna, ale zdjęcie z chwytakiem Rapali w jej paszczy nie wpisuje się w konwencję, którą promujemy na JB.PL

Jak kolega przyśle mi zdjęcia swojego zębatego to też zamieszczę no i filmiki jak wypuszczamy kilka szczupaków.

Edytowane przez mario
  • Like 1

Dzisiejszy 90+.Niestety kolega Struś z sąsiedniej łódki, na całe szczęście wierny fan bonito szczupaka 12.5 cm.A jak wiadomo bonito nie zdradza i potrafi odwdzięczyć się za zaufanie którym jest obdarzone. Szczupak palnął na czternastu metrach w woba na głębokości 9 metrów.post-49603-0-65019900-1417193857_thumb.jpg