Skocz do zawartości

Woblery BONITO strugane z lipy

wobek

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo fajny szczupak :) Nie rozumiem jednak tego:

Szczupak uderzył w woblera na czternastu metrach gdy ten był na dziewięciu? :ph34r:

Bardzo fajny szczupak :) Nie rozumiem jednak tego:

Szczupak uderzył w woblera na czternastu metrach gdy ten był na dziewięciu? :ph34r:

Czego tu nie rozumiec/ Łowiłes kiedus na jerki?szczyply na wodzie 8-10 m potrafi wyjsc do jerka chodzacego metr pod woda :)

Siemka. Zdjęcia zdjęciami i każdy sceptycznie podchodzi do nich. Ale ja wiem, że są wynikiem nowego wobka o którego wszyscy u nas się zabijają i walą do Jacka  :) Gratki za naprawdę ładne szczupaki. Krzyśkowi dodatkowo gratuluję pięknego okonia - też wybrał się z nieodpowiednimi kijami jak ja ale dał radę. Czekam na zdjęcie obiecanej metrówki !

Mi także udało się wyskoczyć z Jackiem na łódkę i poznać jego szczupakowego killera :D

W końcu udało się nadrobić zaległości :rolleyes:  i tu można bliżej się przyjrzeć najnowszej "kalapecie".

Niestety wielkość ryb nie spełnia wymogów forum

Edytowane przez milupa
  • Like 2

Windowanie szczupaków na kotwicy woblera i trzymanie ich w tej pozycji? Mało? To dodajmy windowanie we wspomniany sposób, gdy jedna z kotwic tkwi w oku ryby lub jego bezpośrednim sąsiedztwie.

Uprzedzając komentarze pół-mózgów nie pojmujących słowa pisanego - nie, nie da się wykluczyć takiego nieszczęśliwego zacięcia i nikt tu nie obarcza winą wędkarza za taki rozwój wydarzeń. Jednak to, co nastąpiło przy lądowaniu tak zahaczonej ryby, woła o pomstę do nieba.

Koniec OT, wróćmy do woblerów autora.

Profesjonalizmu tam za grosz. Klip urąga godności współczesnego wędkarza i jako taki poleciał w niebyt. Ten los podzielą następne materiały, o ile będą utrzymane na tak abysmalnym poziomie.

Film zamieszczony powyżej także nie pokazuje niczego poza wyjęciem kilku niewymiarowych, ostentacyjnie wypuszczanych przed kamerą szczupaczków i jednego 50 taka którego los nie jest znany... Sądziłem, że skoro jest forumowe minimum długości fotografowanej ryby to w przypadku filmu jest podobnie. Brak reakcji moderatora pozwala domniemywać, że chyba jednak nie...

W sumie ładny szczupal jakoś dał radę i wrócił do wody ale panie wobek ... łowiąc takie ryby , nastawiając się na nie trzeba mieć czym podebrać , na co położyć i zupełnie nie tak wypuszczać jak na filmie ..... musisz pan doszlifować parę spraw i będzie ok

Pozdrawiam :)

Film zamieszczony powyżej także nie pokazuje niczego poza wyjęciem kilku niewymiarowych, ostentacyjnie wypuszczanych przed kamerą szczupaczków i jednego 50 taka którego los nie jest znany... Sądziłem, że skoro jest forumowe minimum długości fotografowanej ryby to w przypadku filmu jest podobnie. Brak reakcji moderatora pozwala domniemywać, że chyba jednak nie...

A powiedz mi w jaki sposób zmierzyłeś tamte szczupaczki na filmiku , bo z miarką chyba nie występowały ? Dobrze by było abyś nam moderującym to forum podpowiedział jak to czynić bo miarki w oczach nie mamy a i pewnie żaden z nas nie jest prorokiem . 

Jeśli chodzi o inne uwagi dotyczące filmu to nie dyskutuję . 

za kilka dni umieszcze nastepny film jak wypuszczam szczupaka 94 cm. Ciekawe co wtedy wymyslicie. Ponawiam prosbe by tworcy nie pisali w moim watku. Bo to niesmaczne. Zapewne usuniecie filmik. A ja bede bawil sie wasza nadgorliwoscia.

To jest forum publiczne i każdy ma prawo wyrażać swoje zdanie na prezentowane tematy.

Praca moderatorów nie ma służyć zabawie, regulamin zawiera punkt świadczący o notorycznych "zabawach" ...

• Like 1

za kilka dni umieszcze nastepny film jak wypuszczam szczupaka 94 cm. Ciekawe co wtedy wymyslicie. Ponawiam prosbe by tworcy nie pisali w moim watku. Bo to niesmaczne. Zapewne usuniecie filmik. A ja bede bawil sie wasza nadgorliwoscia.

Niesmaczna jest nachalna reklama, kosztem estetyki i panujących na forum zasad. Zasad klarownych i zrozumiałych nawet dla średnio ogarniętej małpy, szumnie zwanej człowiekiem. Nikt z tu obecnych "nie wymyśla", a jedynie reaguje na to, co sam gospodarz czyni. I nie ma znaczenia, że linkują osoby trzecie. Nikt też nie czyha na kolejne potknięcie. Ba, liczę na to, że w końcu przestaniemy być "nadgorliwi", tj nie będziemy mieli powodów do egzekwowania obowiązującego tu porządku. A wierz mi, będziemy to robić z żelazną konsekwencją.