tomuś Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Witam. W zeszłym tygodniu rozkręciłem i przesmarowałem multika no i chyba zaczął się mały problem :1. Hamulec nie jest już tak dokładny, wystarczy 3-4 przekręcenia gwiazdy z pozycji max zakręconej i szpulka oddaje plecionkę bardzo swobodnie.2. Po dokręceniu hamulca na max i zaczepeniu plecionki o coś ciężkiego (chociażby zaczep) mogę kręcić korbką multika, szpulka w tym czasie się nie obraca jedynie po mału przesuwa się wodzik...Dwukrotnie rozłożyłem go i sprawdziłem ze schematem, tarczki hamulca złożone w odpowiedniej kolejności, reszta też zgodna....ktoś ma jakieś pomysły? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Tradycyjnie. Podkładki sprężynujące pod gwiazdą są założone przeciwstawnie? Poza tym, ad1. czyli słabszy hamulec to mogą być właśnie podkładki, albo dużo nieodpowiedniego smaru na tarczki (nie wiem, czy były smarowane). ad. 2 można zrobić w każdym młynku, tyle że u Ciebie na maks dokręconym, bo osłabł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomuś Opublikowano 21 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Jeśli chodzi o smar to firmy kernite lubra klc super (zielony), na tarczki hamulca nie był dany.Sprawdzę jeszcze raz te podkładki, rozumiem iż muszą byc założone przeciwnie do siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 () Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomuś Opublikowano 21 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi