Skocz do zawartości

Envirotex - sprawdzone źródło

Night_Walker

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :)

Kwestia dostępności Envirotexu na forum wałkowana była parokrotnie, stanęło na tym że trzeba ściągać zza granic RP. 

W związku z tym prosiłbym o namiar na godnego polecenia sprzedawce na ebayu (no chyba że ktoś wie gdzie go dostać w PL?) :)

pozdrawiam,

Night Walker

Co prawda nie jest to pytanie o zrodlo ale o envirotex więc umieszczam je tutaj. Jak z jego żywotnością? Czy po otwarciu trzeba go zuzyc super szybko czy chwilę polezy. Hartzlacka niestety zuzywam max 40% i zasycha. Jutro będę zamawial envirotex i nie wiem ile go brać. Jest sporo droższy od poliuretanow więc nie chce wywalac kasy w błoto.

Pozdrawiam Melek

Patenty nie są potrzebne. Mam resztkę średniego opakowania 2x250ml, kupionego ponad 3 lata temu. Nic się nie dzieje. Nie zmienia koloru, ani konsystencji, wciąż dobrze żeluje. Po każdym użyciu wycieram gwint butelki, jeśli tylko spadnie jakaś kropla + zawsze czyste strzykawki.

Bigrafi nie znam patentu z gwoździami, o co kaman?

Ja raczej i tak będę przechodził na envirotex gdyż daje twardzszą powieżchnię. Ja większość wobków robię pod duże szczupale więc to coś dla mnie :)
Może jak poznam ten "myk" to może jakieś małe wobki na pstrągi będę traktował hartzlakiem.

Pozdrawiam

Patent pokazał Maciek - wobler 129. 

Ja akurat wkręciłem śrubę w bok puszki lakieru - kiedy potrzeba odkręcasz śrubę - odlewasz trochę lakieru, bierzesz pędzel i lakierujesz. Trochę wygodniejsze rozwiązanie niż gwoździe w paru miejscach w puszce. 

To wszystko :)

Lakier przez kilka miesięcy nic nie stracił na właściwościach, nie zgęstniał.

Po skończeniu otwarłem puszkę - nie było w niej nic, żadnego kożucha zaschniętego lakieru na ściankach.

• 3 lata później...

Jakby ktoś szukał Envirotexu w dobrej cenie i z tania wysyłką to można go dostać tutaj - https://www.amazon.c...ag=melhanlur-21 . Sprzedawca ma UK w nazwie, sprzedaje na amazonie UK a wysyłki są bezpośrednio ze Stanów. Warto go co jakis czas sprawdzic bo robią promocje. Kiedyś kupiłem 1/2 gallon kit (prawie 2kg) za 46€ z darmową wysyłką, oczywiście towar wysłali ze Stanów   :blink:

Ostatnie zamówienie i wysyłka w piątek 27-go (ze Stanów) przyszło we wtorek 31-go, wow. Co ciekawe u tego sprzedawcy wysyłka zawsze kosztuje 2Ł nie zależnie od ilości zamawianego materiału. Jak on to wysyła, nie mam pojęcia. 

Pozdr

M