pozdrower Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Witam, czy ktoś z kolegów posiada może mapę jeziora nyskiego potocznie zwanego głębinowem ? Wybieram się tam na weekend i chciałbym wcześniej poznać wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janih Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 wujek google nic nie pokazal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pozdrower Opublikowano 22 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Chodzi o mapę, która pokazuje drzewa, drogi oraz przebieg rzeki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzik21 Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 A wystarczy trochę w necie poszukać: http://www.jezioro-nyskie.pl/images/_JN_odchudzone.jpgA tu starsza mapa, rzędne dużo gorzej widoczne, ale za to więcej szczegółów pokazanych: http://maxsiem188.webege.com/images/_JN_odchudzone.jpg Daj znać jak poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pozdrower Opublikowano 22 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Dzięki wielkie. Wracam w poniedziałek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomislawus Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 (edytowane) O tej porze roku to żwiraki od strony wału lub tereny od bukowa. Mam tą mape wodniacka w duuużym rozmiarze z 2012 roku, bardzo się przydaje, niestety autorzy nie wyrażają zgody na jej udostępnianie , myślę ze za niedługo będzie ona wydana normalnie. Edytowane 22 Października 2013 przez Tomislawus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzik21 Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Pływałem po Głębinowie ostatno z tydzień, może półtora temu. 6h, zero kontaktu, miejscowi też spływali raczej z niczym, ktoś gdzieś tam złapał szczupaka około wymiaru, ogólnie lipa straszna. Dużo ryby trzymało się jeszcze trochę płytszych rejonów,a biorąc pod uwagę pogodę, myśle, że warto odwiedzić też płytsze rejony zbiornika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pozdrower Opublikowano 23 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Ja słyszałem co innego. Rozmawiałem z ichtiologiem i podobno ryba bierze ale w większość na żywca. Poza tym wydaje mi się, że ryba będzie stać w okolicach 5-6m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzik21 Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Eeeee....a co ma do tego ichtiolog? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomislawus Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Ja słyszałem co innego. Rozmawiałem z ichtiologiem i podobno ryba bierze ale w większość na żywca. Poza tym wydaje mi się, że ryba będzie stać w okolicach 5-6m. Z którym ichtiologiem kolega rozmawiał? A.P ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 ichtiolog to tyle wie że wiesz....trzeba boleniem zarybiać ostatnio słabo na nyskim bierze wszyscy walą na otmuchów bo na spina coś się dzieje. Na głebinowie prędzej złowisz na żywca jak na spina. Poza tym na Głębinowie jest gdzie szukać ryby duuuuużo miejsc potrncjalnych na sandacza a na otmuchowie kilka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomislawus Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Nie wiem, jaka teraz woda na Głębinowie. Zdarzają się jeszcze o tej porze sandacze na krzakach i korzeniach od strony Siestrzechowic, jednak warto szukać na żwirakach, bukowie i korycie. Bolenia sypali i to w dużych ilościach jest go dużo i to ok dla ludzi zainteresowanych tą ryba jednak dla pogłowia to już raczej nie. Po mimo tego że pochodze z Nysy nigdy nie łowiłem z łodzi na otmuchowskim, za to Głębinów znam jak własną rękę. Piękne czasy były z 10 lat temu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzik21 Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 A propos Otmuchowa. Ma ktoś namiary na jakieś miejsce gdzie można w tygodniu wczesnym rankiem zwodować łódź? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amalker Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 Dzięki wielkie. Wracam w poniedziałek I jakie efekty? Dopytywałeś o Turawę, potem o Głębinów, zakładam że tam w końcu pojechałeś...(?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pozdrower Opublikowano 31 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 No niestety, nie wytrzymaliśmy 5 dni, ponieważ już po 3 dniach bez ryby rzucając po 13 godzin dziennie mieliśmy dość łowienia... Kompletnie nic. Łowiliśmy na spin w dzień a w nocy na żywca ( ostatnia deska ratunku) jednak też bez efektów... Pływaliśmy z sondą i łowiliśmy na naprawdę różnych głębokościach... od 1m do 10m. Głównie twarde spadki od 3-5m ale nie skutecznie. Na koniec męczyliśmy bolenia ale również 0, nigdzie nie było słychać żeby ryba atakowała. Temperatura powietrze od 6:00 wynosiła 15stopni o 13:00 bylo juz 25... Woda miała prawie 14. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pozdrower Opublikowano 31 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Z którym ichtiologiem kolega rozmawiał? A.P ?Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amalker Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 No niestety, nie wytrzymaliśmy 5 dni, ponieważ już po 3 dniach bez ryby rzucając po 13 godzin dziennie mieliśmy dość łowienia... Kompletnie nic. Łowiliśmy na spin w dzień a w nocy na żywca ( ostatnia deska ratunku) jednak też bez efektów... Pływaliśmy z sondą i łowiliśmy na naprawdę różnych głębokościach... od 1m do 10m. Głównie twarde spadki od 3-5m ale nie skutecznie. Na koniec męczyliśmy bolenia ale również 0, nigdzie nie było słychać żeby ryba atakowała. Temperatura powietrze od 6:00 wynosiła 15stopni o 13:00 bylo juz 25... Woda miała prawie 14. Tej jesieni to chyba standard, znajomi podobnie...ALE SZYKUJĄ SIĘ PRZYMROZKI WIĘC NIE SKŁADAJ BRONI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomislawus Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pozdrower Opublikowano 1 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi