karolkrause Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Czy ktoś kiedykolwiek miał styczność z taką krypą ewentualnie z producentem.Jak to porusza się po wodzie - mile widziane opinie??? http://www.prestigeboat.pl/index.php/intro?id=77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 paawelek83 Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 na moje oko wygląda jak jeden z wielu klonów texas 360 czyli bliźniak solara360 i wigry 355.Poczytaj wątki o tych łodziach bo jest tam dużo informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 22 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Właśnie przegladając wątki w sieci wpadło mi w oko właśnie to pływadło.Głównie zdecydowany jestem na Wigry 355 ale ...Zdaje sie że Ty pływasz na Wigry 355.Możesz coś więcej napisać o skorupce moze być na PRIV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 francisco scaramanga Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Kolejna kopia Quicksilver, sam posiadam jedną z nich i chwalę ją sobie.Zastanawiam się tylko nad tym ile jeszcze pojawi się tych kopii na rynku?!? W sumie to tak myślę, że gdyby moje produkty tak kopiowano nie był bym w pełni szczęścia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Jak na tę długość i szerokość to waga wskazuje, że producent nie oszczędza mocno na materiale. Nie ma informacji jaki max. silnik i fajnie byłoby zobaczyć rufę, kształt dna, niemniej jednak wygląda ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 23 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Kolega pływa na takiej na Hondzinie 8KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 n15 Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Witam. Jaki widzielibyście do niej elektromotor? Wiadomo, że szału nie będzie, chodzi mi jednak o to by dawał radę przy trolu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Horn Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 To, że jakaś łódź np. 4 metrowa ma większą wagę od innej 4 metrowej nie zawsze oznacza dobrze. Ponieważ najbardziej wytrzymały laminat jest na proporcjach 50% zbrojenia i 50% żywicy. To zbojenie daje wytrzymałość, a żywica jest tylko lepiszczem/osnową łączącą włókna. Sama żywica ma bardzo małe własności mechaniczne i łatwo pęka. Metody tradycyjne produkcji laminatu bardzo wprawionych szkutników umożliwiają na max 30%zbrojenia i 70% żywicy. Nieudane egzemplarze mogą mieć nawet tylko 15% zbrojenia i 85% żywicy i mimo większej wagi będą kruche. Więc zdecydowanie bardziej istotną informacją jest ilość warst położonych mat/tkanin i ich gęstość w stosunku do wagi całkowitej. Właśnie dlatego między innymi metoda podciśnieniowa kładzenia laminatu pozwala na osiągnięcie bardzo dużej wytrzymałości kadłuba przy stosunkowo niskiej wadze bo umożliwia właśnie podniesienie tego stosunku zbrojenia do osnowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Horn Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 (edytowane) Witam. Jaki widzielibyście do niej elektromotor? Wiadomo, że szału nie będzie, chodzi mi jednak o to by dawał radę przy trolu.Torqeedo by ją uniósł nad wodę ale cena 14500zł za silnik + 2x 14600zł akumulatory potrafi zwalić z nóg Edytowane 23 Października 2013 przez Horn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
karolkrause
Czy ktoś kiedykolwiek miał styczność z taką krypą ewentualnie z producentem.
Jak to porusza się po wodzie - mile widziane opinie???
http://www.prestigeboat.pl/index.php/intro?id=77
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi