Skocz do zawartości

STARY RUDI I WOBKI

RUDI75

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejna partyjka prawie ukończona, jeszcze tylko stery i finito. Pozwoliłem sobie już wkleić fotki, są dwa malowania które machnąłem wzorując się fotkami z netu ( dzięki JOKER ). Są to ostatnie malowania na próbę, teraz malował będę serie tak po 10 sztuk. Malowane aero i cieniowane suchymi pastelami. KRYSTEKWOLF niedługo będą wobki dla Ciebie, korpusy już odlane.

Milego oglądania.

g21q.jpg

2.5 cm - redband trout?

gbrh.jpg

2.5 cm - rainbow trout, dorosły osobnik :)

yw5j.jpg

2.5 cm - na rude mepsy łowiłem piękne okonie, może i wobki się spiszą

w2g1.jpg

2.5 cm

poql.jpg

2.8 cm

• Like 3

Jestem mega mile zaskoczony Marcin... to jak wyglądają na zdjęciach przy tym jak wyglądają w realu to pikuś... !
Woblery wyglądają jak bys je tworzył kilkanaście lat ;) wszystko na najwyzszym poziomie !
Jeszcze raz dzięki ..

Fotki w troche lepszych kolorkach... musisz jedynie zmienić oświetlenie i tło pod robienie zdjęć swoich cukierków ;)
post-53661-0-27352100-1383862503_thumb.jpgpost-53661-0-23875000-1383862531_thumb.jpgpost-53661-0-71698700-1383862570_thumb.jpg

• Like 1

Super Michale że jesteś zadowolony, fotki robię z telefonu bo jest w nim lepszy aparat niż ten który mam. Mam w planach nabyć coś czym da się robić dobre fotki ale to troszkę potrwa, chociaż grzeczny byłem to może Mikołaj wpadnie do mnie ;) .

Siemanko , kilka dni temu byłem sprawdzić Twoje wobki nad wodą .. robią naprawde dobrą robote ! Stabilne , wyraźna praca , swietnie wyczuwalna na kiju, idą jak po sznureczku ... ;)  Zobaczymy co to będzie na wiosnę ;)

No to gitara :D . Ja ostatnio kombinowałem z modelem 2.8cm i jest już prawie prawie. 2.8 w malowaniu golden rainbow trout, nazwijmy je złoty tęczak, połowił nieźle okonków, jeden okonek 20 cm reszta 25-34cm. Dodam że jak na wodę w której łowiliśmy są to ładne okonie. W sobotę będą foto.

Kilka nowych wobków, jeszcze tylko stery i finito :D . Malowania ala pstrągi to próba przed wprowadzeniem modelu 4 cm, wymyślonego głównie na pstrągi ale........ ;) .

Myślę że pod koniec przyszłego tygodnia będą foto nowych wobków.

Miłego oglądania.

9x0s.jpg

2.8 cm, ni to źródlak ni palia ;) .

4ii8.jpg

2.8cm, dorosły potokowiec

0f8u.jpg

2.8cm, potokowiec w mało spotykanej szacie kolorystycznej :)

dry6.jpg

2.8cm, jakiś pstrąg :P

edkb.jpg

2.8cm, rodzinka młodych i dorosłych złotych tęczaków. Te kolorki ostatnio numer 1 w okoniowych łowach

qucn.jpg

2.8cm, okoń red

x9n0.jpg

2.5cm, wobki dla krystekwolf.

Edytowane przez RUDI75
  • Like 5

Kilka nowych wobków, jeszcze tylko stery i finito :D . Malowania ala pstrągi to próba przed wprowadzeniem modelu 4 cm, wymyślonego głównie na pstrągi ale........ ;) .

Myślę że pod koniec przyszłego tygodnia będą foto nowych wobków.

x9n0.jpg

2.5cm, wobki dla krystekwolf.

Nie będę na nie łowił ,szkoda.

Ostatnio Janusz mi wysłał robale i swojego okonka :wub: ,miałem na niego grzmotnięcie ,po czym schowałem go do pudła bo szkoda :D .

• Like 2

Żadna szkoda, zawsze można dorobić. No problemo :D .

Ale może nie być już taki fajny(inaczej będzie chodził ) czasem trafia się unikat ,nie dość że mażnięty inaczej to jeszcze chodzi jak po.........i to jest to ,wtedy właśnie szkoda.Nie chodzi o pieniądze ,tylko o robotę którą ktoś w to włożył i serce niejednokrotnie co by to nie było.

• Like 2

Podobają mi sie bardzo Marcin Twoje wizje na ubarwienie woblerków. Ja w przyszlym tygodniu będe miał  forme od Judo ,i piana przyjdzie . Zobaczymy co to będzie :D

Gitara będzie, trzymam kciuki. :D

Muszę przyznać że malowania pstrągowe dają mi największą frajdę. Model 2.8 w takich malowaniach sprawdził się bardzo dobrze, kusiły się niezłe okonie i dwa szczupaki około 60cm.