Gość Horn Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 (edytowane) Jako ciekawostka:Reanimowałem zanjomemu układ wtryskowy w silniku do jachtu o bagatelnej mocy 10 KM. Jest to 1 cylindrowy yanmar 1GM10, diesel.Pracuje o tak ooo https://www.youtube.com/watch?v=CZTMGOBTIyo Edytowane 22 Października 2013 przez Horn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 (edytowane) Miód malina, idealny do trola ale szacun za naprawę Edytowane 22 Października 2013 przez kotwitz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Miód malina, idealny do trola ale szacun za naprawęTaaa ..... na odcinku 5 kilometrów nie uświadczył byś ani jednego sumka Charakterystyka pracy idealnie podobna do mojego traktorka do koszenia trawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Horn Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 na łodzi jest bardzo wyciszony: komora silnika wyłożona matą dźwiękochłonną, solidne poduszki silnika od wibracji, wydech z tłumikiem i wodą... naprawdę jest bardzo cicho i kulturalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Powyższe posty zostały wydzielone z innego wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 paawelek83 Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 hehePrzypomniały mi się książki W.Cejrowskiego w których opisuje silniki jakich używają indianie do pływania.Nazywają je PEKE PEKE od dźwięku silnika jaki wydają.Pływają podobno na wszystko nawet na szampon do włosów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Horn Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 (edytowane) Silnik oczywiście był dosyć mocno zaniedbanyBardzo byłem zadziwiony jak z przekładni spuściłem jakąś czarną substancję z glutami nie olej. Prawdopodobnie od nowości nie wymieniane. Silnik ma 1100mthOczywiście zawory też przeregulowałem bo luzy miały znacznie za małe ( osiadły delikatnie) Sam silnik płukałem 5-cio krotnie specjalnymi do tego specyfikami i dopiero po 5-tym razie olej nie był już smołowaty. I jak widac żyje i będzie żył kolejne tysiące godzin pod warunkiem tym razem regularnego serwisu Oczywiście dostał nową pompę wody - anody ok bo na słodkich wodach pływałWtrysk był już tak wyeksploatowany, że dawał tylko 120 MPa ciśnienie zamiast 170MPa według instrukcji serwisowej. Oczywiscie już teraz jest wszystko cacy i bąka nie puszcza Edytowane 22 Października 2013 przez Horn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tier Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 ile pali taki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Horn Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Wedłyg producenta spalanie kształtuje się tak: A według użytkowników średnio około 1l/ godzinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Gość Horn
Jako ciekawostka:
Reanimowałem zanjomemu układ wtryskowy w silniku do jachtu o bagatelnej mocy 10 KM. Jest to 1 cylindrowy yanmar 1GM10, diesel.
Pracuje o tak ooo
https://www.youtube.com/watch?v=CZTMGOBTIyo
Edytowane przez HornOdnośnik do komentarza
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi