Karaś Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 witam Mam problem ze złowieniem bolenia w jeziorze próbowałem już na wiele przynęt i one je wszystkie(prawie)ignorowały. Może ktoś próbował złowić bolenia w jeziorze, mnie osobiście udało sie tylko jednego na wobka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sandacz23 Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Było by fajnie,gdyby to co piszesz było faktycznie przemyślanympostępowaniem. Jednak skłaniam się do przyjęcia tezy postawionej przez Krisu23.Z zaznaczeniem,że las jest przeogromny. Błądzenie po takimlesie przynosi same korzyści - jak ktoś w końcu znajdzie właściwąścieżkę,to - nigdy nie wpadnie na pomysł uśmiercenia takiej ryby. Zdziwiłbyś się, ale znam ludzi, którzy znaleźli tą ścieżkę, łowią skutecznie i... jedzą ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Yamakato Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 ja mogę polecić Soula 6-7cm od A,Lipińskiego dla mnie najlepszy na zaporówkę pod bolka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krisu23 Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Jedza i to jak. Bo cos jesc trzeba jak juz nie ma sandaczy to wedzony bolek prima sort. Na kanale w Miedzybrodziu tak sie dobrze nauczyli lowic ze sie teraz po glowach drapia gdzie te bolki sie pochowaly. Ano w ich wlasnych zamrazarkach. Dlatego lepiej cicho siedziec. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sebo0707 Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Jedza i to jak. Bo cos jesc trzeba jak juz nie ma sandaczy to wedzony bolek prima sort. Na kanale w Miedzybrodziu tak sie dobrze nauczyli lowic ze sie teraz po glowach drapia gdzie te bolki sie pochowaly. Ano w ich wlasnych zamrazarkach. Dlatego lepiej cicho siedziec. Jest niestety tak jak piszecie.Niestety przy obecnym dostępie do internetu(kanały YT) gdzie "leśny dziadek" może zobaczyć i dokładnie skopiować na swoim łowisku technikę jak i przynętę,jest wręcz nie możliwe aby nie złowił.Teksty "panie kilka lat temu to tu było boleni" a teraz same maluszki . Pytam a ile Pan ich zjadł w zeszłym sezonie a on no z 20 może więcej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mało kto już z nich łowi na przynęty seryjne większość ma przynęty od Twórców i skuteczność ich wzrasta. smutne ale prawdziwe i "gumofilce " ewoluują". 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 .. nie dać, zabrać, niech wyjadą.. VAT na trumny - 8%, na ubranka i pampersy - 23.. Nie jestem specjalistą od łowienia boleni takiej klasy jak Krisu albo Robert Hamer. Łowię je na zaporówkach sezonowo, kiedy inne ryby są trudniej dostępne. Jak do wszystkich innych ryb trzeba się do nich przygiąć i postarać dużo bardziej niż tylko kupując kolejną hit przynętę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Friko Opublikowano 23 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 Proszę o powrót do meritum wątku. Jeśli ktoś ma jakieś pytania odnośnie dokonanej przeze mnie moderacji wątku - zapraszam na priv. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 5384 Opublikowano 18 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 Odkopuję wątek. Fajne tematy poruszyliście Ciekawy jestem co się zmieniło prze ostatnie dwa lata w polwaniu na boli na zaporówce?Na co teraz macie najlepsze efekty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Aquarek Opublikowano 18 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 Na pobliskiej zaporówce bolenie rozstrzygnęły w ubiegłym roku jedną z tur lokalnych zawodów. Tłukły zwłaszcza w mocno pracujące gumy i obrotówki. Woda w zalewie przypomina latem zupę szczawiową i brania zdarzały się nawet 2m od łodzi- warunkiem była agresywna praca przynęty. W tym roku zdarzają mi się 'przyłowy' boleniowe podczas polowań na sumy. Lowiskiem jest rzeka spiętrzona przed miniekektrownią i przypominająca uciągiem wody zaporówkę. Jeżeli woda po deszczach jest mętniejsza niż zwykle bolki atakują wieczorami 7cm LAKE Dorado prowadzone na plecionce 40lb i wolframowym przyponie (50lb). Myślę, że przy gorszej widoczności rapką łatwiej jest namierzyć coś co robi więcej zamieszania w wodzie i nie są tak ostrożne - ataki zdarzały się kilka metrów od brzegu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CR33D Opublikowano 18 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 (edytowane) Odkopuję wątek. Fajne tematy poruszyliście Ciekawy jestem co się zmieniło prze ostatnie dwa lata w polwaniu na boli na zaporówce?Na co teraz macie najlepsze efekty U mnie wyglada to tak, ze bolen wali jak szalony, a.dobrać sie do niego to cud. Bywaja dni ze walnie przypadkiem na obrotowe albo wahadlo, ale woblery to omija szerokim.łukiem ! Szybko, wolno prowadzone - ze stopem czy bez - po prostu ma je gleboko w powazaniu i delektuje sie uklejami Szybki tap [emoji41] Edytowane 18 Lipca 2018 przez CR33D 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 5384 Opublikowano 18 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 U mnie wyglada to tak, ze bolen wali jak szalony, a.dobrać sie do niego to cud. Bywaja dni ze walnie przypadkiem na obrotowe albo wahadlo, ale woblery to omija szerokim.łukiem ! Szybko, wolno prowadzone - ze stopem czy bez - po prostu ma je gleboko w powazaniu i delektuje sie uklejami Szybki tap [emoji41] U mnie jest bardzo podobnie i juz nie wiem co im podać. Rapy omijają moje przynęty i robią mnie w konia Ryby ewidentnie żerują ale nie koniecznie uganiają się za sztucznymi przynętami tymi tzw. boleniowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CR33D Opublikowano 18 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 Zebys wiedział.. zwlaszcza ze ja mam maly zbiorniczek chyba z 7ha? Bolenia sporo, raczej kolosow nie ma, stawiam tak do 70cm ale nie wiem bo najwiekszy.jakiego udalo mi sie wyjac to 66 z tej wody. Wielu probuje i nikomu sie nie udaje, jesli juz to.sporadycznie Szybki tap [emoji41] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szydlos Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Podbije temat aby nie tworzyć nowego.Jakie montujecie zestaw na jeziorowe bolki.Żyłka czy cienka pletka? A może pletka z 1,2m przyponem z fluocarbonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miras1983 Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Jeżeli chcesz je łowić powierzchniowo, to moim zadaniem plecionka i żadne przypony nie są potrzebne.Nie łatwe ryby do złowienia ...im więcej wariacji na powierzchni tym lepiej???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomy Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 (edytowane) Podbije temat aby nie tworzyć nowego.Jakie montujecie zestaw na jeziorowe bolki.Żyłka czy cienka pletka? A może pletka z 1,2m przyponem z fluocarbonu?plecionka i przypon VEP 20lb tak z 60cm. Edytowane 3 Sierpnia 2018 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 brt3 Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 (edytowane) Wpadnijcie do działu fly fishing. Bolenie na muchę. Tam jest teraz akcja na zaporówce.Pozdrawiam,Robert Edytowane 19 Września 2018 przez brt3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wojtek Zwolski Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Panowie jakich przynęt używacie, żeby przechytrzyć bolenia na zbiornikach zawodowych? Znam kilku hektarowy zbiornik na którym są bolenie ale za cholerę nie wiem jak się do nich dobrać... wiem, że używa się raczej innych przynęt niż boleniówki które stosuje się na rzekach. Podpowiedzcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Alexspin Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Masz Priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hi tower Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Masz Priv. Też chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lookasz Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Panowie jakich przynęt używacie, żeby przechytrzyć bolenia na zbiornikach zawodowych? Znam kilku hektarowy zbiornik na którym są bolenie ale za cholerę nie wiem jak się do nich dobrać... wiem, że używa się raczej innych przynęt niż boleniówki które stosuje się na rzekach.Podpowiedzcie Cześć, spróbuj na wszelkiego rodzaju przynęty powierzchniowe np. poppery, WTD, smużaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Piotr Gołąb Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Nie ignorował bym woblerów ze sterem, najlepiej takich które pracują dość szeroko, wykładając się na boki. Często też skuteczne są bezsterowce o pracy zbliżonej do pracy typowego jerka. Niestety nie ma gotowych odpowiedzi, trzeba łowić i przerzucać przynęty aż się wstrzelisz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mirek* Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 (edytowane) Łowiłem bolenie na slidery 7cm i nie muszą być markowe inny typ przynęty o.s.p bent minnow nawet 13cm jest to dość cienka i wąska przynęta. Nie ignorował bym wahadłowek typu mors 2, cefal 3. Edytowane 8 Sierpnia 2020 przez Mirek* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 guciolucky Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Ustawcie najwyższą rozdzielczość i zapraszam do oglądania 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Friko Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Elelegancko. Poprosze jednego na testy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sieko Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Muszę swoje potestować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MajKar Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Nakręć przy okazji pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Karaś
witam
Mam problem ze złowieniem bolenia w jeziorze próbowałem już na wiele przynęt i one je wszystkie(prawie)ignorowały. Może ktoś próbował złowić bolenia w jeziorze, mnie osobiście udało sie tylko jednego na wobka.
Top użytkownicy dla tego pytania
21
11
8
5
Popularne dni
18 Kwi
14
14 Lip
11
23 Paź
9
12 Lip
9
Top użytkownicy dla tego pytania
Krisu23 21 odpowiedzi
guciolucky 11 odpowiedzi
Robert 8 odpowiedzi
ginel 5 odpowiedzi
Popularne dni
18 Kwi 2021
14 odpowiedzi
14 Lip 2016
11 odpowiedzi
23 Paź 2013
9 odpowiedzi
12 Lip 2012
9 odpowiedzi
Popularne posty
guciolucky
Boleń to ryba, której złowienie zależy tylko od posiadania odpowiedniej przynęty. Moja przynęta to typ "wrzuć i zwiń" kręcisz korbką i wobler pływa w taki sposób, że wywołuje u bolenia odruch chwytani
Robert
No nie wiem kto tu ma kwaśną minę.
guciolucky
Ustawcie najwyższą rozdzielczość i zapraszam do oglądania
Opublikowane grafiki
197 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi