Skocz do zawartości

XXX krajowy zjazd delegatów PZW

rower26

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj zaczyna się krajowy zjazd delegatów PZW i wybory nowych władz naszego k......  związku (w miejsce kropek wstawia każdy to co chce). Czy to koniec generała ? Jak myślicie czy będzie obrany jakiś nowy kierunek na zabetonowanej Twardej ?

Zapraszam do dyskusji,

Np ale tak na serio .

Po co są te zjazdy w tak autorytarnie zarządzanej instytucji ?

Chyba tylko po to żeby się napić wódki na nasz koszt i utwierdzić w przekonaniu że beton nie kruszeje .

Panowie delegaci poklepią się po ramionach , wygrzeją w blasku majestatu Pana Generała , podniosą łapę jak im się karze i po upewnieniu się że nadal nic nie trzeba robić bo status quo zostaje niezachwiane , wrócą do tych swoich posępnych norek żeby raz w tygodniu pić bimber i pobierać składki.

Edytowane przez samwieszkto

Np ale tak na serio .

Po co są te zjazdy w tak autorytarnie zarządzanej instytucji ?

Chyba tylko po to żeby się napić wódki na nasz koszt i utwierdzić w przekonaniu że beton nie kruszeje .

Panowie delegaci poklepią się po ramionach , wygrzeją w blasku majestatu Pana Generała , podniosą łapę jak im się karze i po upewnieniu się że nadal nic nie trzeba robić bo status quo zostaje niezachwiane , wrócą do tych swoich posępnych norek żeby raz w tygodniu pić bimber i pobierać składki.

Faktycznie, byłem kiedyś na twardej opłacić składki i było właśnie jakieś zebranie (drzwi były otwarte) a tam papieroski i wudzitsu...

Mylicie się Panowie.

Na zjeździe szykuje się wielka chryja. Kilka największych okręgów nazwało się wiodącymi i chce przejąć całą władzę. Prym oczywiście wiodą delegaci mazowieckiego. W odpowiedzi zawiązała się nieformalna koalicja antymazowiecka, która zrobi wszystko, co możliwe, żeby "wiodących" było jak najmniej w zarządzie. Dzisiaj jeden z najważniejszych dni zjazdowych, wybierane są komisje, przewodniczący i prezydium zjazdowe. Te gremia mogą najwięcej i od ich składu zależy, kto będzie rządził w przyszłej kadencji.

Generał ma nikłe szanse na kolejną kadencję, choć ma zamiar startować. Podobno ma być aż czterech kandydatów na prezesa.

Nie bierzcie tego za pewnik, wszystko zasłyszane od delegatów kilku okręgów, ale ludzie mówią............. W przyszłym tygodniu będzie wszystko jasne.

Jeśli naprawdę jesteście zainteresowani, mogę informować o wynikach potyczki  B)

• Like 5

Mylicie się Panowie.

Na zjeździe szykuje się wielka chryja. Kilka największych okręgów nazwało się wiodącymi i chce przejąć całą władzę. Prym oczywiście wiodą delegaci mazowieckiego. W odpowiedzi zawiązała się nieformalna koalicja antymazowiecka, która zrobi wszystko, co możliwe, żeby "wiodących" było jak najmniej w zarządzie. Dzisiaj jeden z najważniejszych dni zjazdowych, wybierane są komisje, przewodniczący i prezydium zjazdowe. Te gremia mogą najwięcej i od ich składu zależy, kto będzie rządził w przyszłej kadencji.

Generał ma nikłe szanse na kolejną kadencję, choć ma zamiar startować. Podobno ma być aż czterech kandydatów na prezesa.

Nie bierzcie tego za pewnik, wszystko zasłyszane od delegatów kilku okręgów, ale ludzie mówią............. W przyszłym tygodniu będzie wszystko jasne.

Jeśli naprawdę jesteście zainteresowani, mogę informować o wynikach potyczki  B)

Moim zdaniem powinniśmy być zainteresowani, prosimy więc o bliższe info.

Mylicie się Panowie.

Gdzieś już to widziałem... Na początku zdawało się, że będzie podobnie. A jak nazywa się ten co go potem wybrali? Ten, no... aaa... LATO! :blink:

Edytowane przez Jano

Jak tylko coś będę wiedział, napiszę. Szpiedzy działają  :ph34r:

Dawaj Bartek :) 

przy okazji, to nie wiem czy się Koledzy orientują ale Bartek jest przykładem akurat że i w PZW można wiele sensownie osiągnąć - po szczegóły odsyłam do Wieści znad wody, wątek o Liwcu.

Ja swój 'szacun' Bartkowi z tego tytułu przekazałem osobiście na "Głowatce" gdzie miałem przyjemność poznać...

Już sama nazwa ulicy na ,której siedzibe ma nasz ''Ukochany'' związek mówi sama za siebie TWARDA  ;)

Czy Generał ma szanse na reelekcje ???? Jasne i to największe  :(

Czemu jest aż czterech kandydatów - bo pewnie oprócz starego prezesa to dwóch kandydatów jest tylko po to żeby w razie czego podzielić zjazdowiczów a finalnie zrzec się lub poprzeć stary BETON.

Panowie na długo przed Zjazdem układali się i obsypywali się laurkami :angry: i są poukładani w 100%

Ciężko bedzie cokolwiek ugrać tak zwanym SAMODZIELNYM okręgom ;)

Bartek informuj nas na bierząco  ;)

Trzymam kciuki za sukces i pozytywne zmiany na lepsze :)