Skocz do zawartości

XXX krajowy zjazd delegatów PZW

rower26

Rekomendowane odpowiedzi

A kto jest tą szarą eminencją okregu mazowieckiego?

Wybacz, ale nie mogę publicznie tego napisać.  :( Zajrzyj na forum PZW i przeczytaj wieczorny post z wczoraj na temat zjazdu, taki długi. Sacha wczoraj linkował - http://www.pzw.org.p...068/zjazd_spala

Edytowane przez bartsiedlce

http://ompzw.pl/sklad_prezydium_i_zarzadu,165.html

pewnie któryś z tych Panów...

Matko Boska....

.... naliczyłem 21 (słownie: dwudziestu jeden) członków zarządu  - to jakiś rekord, tylu członków nie liczą zarządy największych giełdowych spółek   :o

Matko Boska....

.... naliczyłem 21 (słownie: dwudziestu jeden) członków zarządu  - to jakiś rekord, tylu członków nie liczą zarządy największych giełdowych spółek   :o

A wszystkich ich będzie trzeba wyżywić..........................

Faktycznie ; Dużo członków w tym zarządzie.

Ciekawe czym sobie zasłużyli na tak zaszczytne tytuły.

Pracą dla społeczności wędkarzy i rybaków na wodach PZW. 

Coś mi się zdaje że już teraz mógłbym napisać komunikat na zakończenie zjazdu  :P .

To całkiem rentowny musi jest ten "nasz"związek skoro tylu pasibrzuchow ma do utrzymania,a mówili mi za młodu,że działalność w PZW jest czysto społeczna. Chyba mnie wkrecali ;)

Ależ oczywiście, że społeczna  :P

Problem w tym, że społecznie pracują ci, którzy chcą. A dla chętnych są diety, zwroty kosztów ....., itd itp. Zarząd może uchwalić sobie odpowiednie przepisy wewnętrzne zgodne ze statutem i ...........

Edytowane przez bartsiedlce

Cóż za wspaniały temat do bicia piany !  :P

Czy ktokolwiek wierzy lub wierzył , że zmiany wewnętrzne coś zmienią na plus ? Raczej nie. Więc po co np. obrażać kolejnego generała, który niczego złego jeszcze nie zrobił ? No chyba to, że został wybrany na zaszczytne stanowisko przewodnika stada ? :D Frustracja, niemoc, lenistwo ??

Oczywiście "wszyscy" liczymy, że "ktoś" za nas coś zrobi _ by żyło się lepiej, czy też by łowiło się lepiej. Oczywiście teoretycznie tak powinno być, ale....obdarzeni pewnym doświadczeniem związkowym bardziej "powinniśmy" się skupić na kwestii dbałości o własne! 

Są miejsca w naszym padole łez , gdzie kilka , kilkanaście osób, czy też trochę więcej potrafi się skrzyknąć by coś zrobić. W wielu przypadkach się to udaje. Więc....nie pytajcie co PZW może zrobić dla Was, tylko co Wy sami możecie zrobić dla siebie !!! 

I nie martwcie się drodzy rewolucjoniści o wyżywienie naszego nowego Zarządu. Dadzą sobie z pewnością radę. 

Nie ma sensu stawiania się w roli żywiciela Zarządu , gdy za możliwość całorocznego wędkowania np. na wodach górskich czy targaniu sumów płacicie nędzne 200 zł :huh:

Edytowane przez Tomek O
  • Like 3

Tomku tak odnośnie tych nędznych 200 zł za możliwość łowienia, to powiem Ci tak, ja osobiście wydałem dużo więcej niż ta kwota i jest takich osób jak ja bardzo dużo. A co do zmian masz rację ,zmiany powinniśmy zaczynać od siebie, tyle tylko, że każdy z nas a przynajmniej większość miała pewne nadzieje co do wyboru nowych władz. A tu nowe pozostają stare. I może tu jest powód tej frustracji i rozgoryczenia, może złość, mojej również.

Edytowane przez misiek116p

Tomku tak odnośnie tych nędznych 200 zł za możliwość łowienia, to powiem Ci tak, ja osobiście wydałem dużo więcej niż ta kwota i jest takich osób jak ja bardzo dużo. A co do zmian masz rację ,zmiany powinniśmy zaczynać od siebie, tyle tylko, że każdy z nas a przynajmniej większość miała pewne nadzieje co do wyboru nowych władz. A tu nowe pozostają stare. I może tu jest powód tej frustracji i rozgoryczenia, może złość, mojej również.

200zł to, można powiedzieć stawka podstawowa. Obowiązkowa.  Nie ma co mieszać i dokładać do tego np. OS-ów na Sanie. Bo tak zrozumiałem Twojego posta. Chodzi mi wyłącznie o podstawową kartę wędkarską. Jeżeli ktoś ma kasę to łowi na wypasie, i powinien czerpać z tego jak najwięcej radości. ;) Rozliczanie tego faktu jest bzdurą. 

Co do samej nadziei to chyba nie muszę Ci mówić czyją jest matką. :D

Każdy z nas ma jakieś nadzieje... A wracając do tematu to nie mówię o OS na Sanie, mówię o zwykłych pozwoleniach na zbiorniki, i dodatkowe opłaty związane z opłaceniem połowy lub całej składki okręgowej danego okręgu z którym mój chełmski okręg nie miał podpisanego porozumienia. Składki na wody górskie i nizinne i z samych tych opłat nazbiera okrągła sumka.

Edytowane przez misiek116p