godski Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 LWS3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cola Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Witam,a czy ta LWS3 to aby nie kurtka znana jako Dozer, albo Raptor? Czy na pewno WS3 jest produkowana w dwóch wariantach typowo do brodzenia/ spinningu/ muchy czyli WS3 oraz jakaś opcja dłuższa?Czy różni się rzeczywiście tylko długością.Znalazłem na stronie Geoffa te Lws3, ale wygląda jakby troszkę inaczej od Ws3 ( i nie mam na myśli tylko długości) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cola Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 kostom63,czy mógłbyś wrzucić nam fotkę tej kurtki ws3 w wersji przedłużonej, albo na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 WS- krótka kurtka do brodzenia. LWS-WS w wersji Long. Jest jeszcze wersja MWS-pośrednia między WS, a LWS. Raptor, to Raptor-krótka kurtka do brodzenia. Inny ciuch, pozycjonowany nieco niżej, niż WS ale również dobry i godny polecenia. Z tego, co kojarzę, nie ma odpowiednika w wersji długiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 WS3 to WS3 i nie ma innej wersjiLWS3 i Dozer to całkiem inne kurtki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 kostom63,czy mógłbyś wrzucić nam fotkę tej kurtki ws3 w wersji przedłużonej, albo na priva Cześć, ja to nie bardzo u miem te zdjęcia wrzucać, mam LWS3 i jej fotki w necie sąpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wsw1515 Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 WS3 a LWS3 to całkiem inne kurtki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cola Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Czy możemy wrócić do wątku. Jak ta kurtka sprawdza się podczas deszczu?Może ktoś z użytkowników ją posiada i ma doświadczenie przy małym deszczu/ średnim i powiedzmy będąc zaskoczonym na środku jeziorka przez małą ulewę?Jak z jej termiką? Mam na myśli, czy jesienią wskazany jest jakiś dodatkowy polar, coś grubszego? Czy WS3 ma jakieś wady?Coś co was denerwuje i jest nie do końca przemyślane (oprócz ceny) Tego typu odpowiedzi byłyby mile widziane.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 (edytowane) Kurtka jest naprawdę dobra. Użytkowałem ją przez 7 sezonów i nigdy mnie nie zawiodła. Sprawdzała mi się podczas zwykłego deszczu jak i podczas mocnej ulewy. Jeśli chodzi o zimniejsze dni, to polar jak najbardziej wskazany, choć nie jest to zimna kurtka.Moim zdaniem, jedyną wadą tej kurtki, to brak wad no i może jeszcze cena.Obecnie, z racji że nie często brodzę i wole jednak mieć plecy bardziej osłonięte, zakupiłem dozera4. Edytowane 23 Marca 2015 przez fish28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cola Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 Dzięki fish28.Właśnie takich wpisów oczekuję. Oceny tej kurtki w różnych warunkach pogodowych.pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 Mam ten sam problem, Czy na 180/80kg WMS3 xl nie bedzie za obszerna.. Dlugosc rękawów powinna byc ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERTO70 Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 Mam 180 i ok 100kg L jest w sam raz . Myślę zę dla ciebie M max L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERTO70 Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 W klatce mam 118 dł rękawa od pachy do dłoni 54 cm w pasie 106 i nie jest obcisla jest jak napisłem w sam raz .Myślę że trochę pomogłem.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 Wiem ze w klatonie i brzuchu moze byc sporo luzu ale rękawy w Lce sa na mnie przykrótkie!.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 Na jesień pod kurtke wjedzie odzież termo lub jakis polar wiec mysle ze lepiej jak jest wiecej luzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEAM DRAGON Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Ja bym powiedział XL kupujSam mam WS3 XLI Dozera XLMam 175 i 85 wagi wcześniej miałem wszystko w rozmiarze LI odsprzedałem WS różni się między L-XL 4 centymetrami w klatce a długość 2 cm sam to przerabiałem i powiem tak jak założę 2 warstwy czyli koszulka termoaktywna na to polar 100-200 gramatura w zależności jaka aura To kurtka jest w sam raz mam swobodę ruchu nic mnie nie uwiera i jest super Ja zakładam na dozera jeszczę kamizelkę ZINGĘ XLa ciepłe 20+ deszczowe dni mam kurtkę XERA 3 i tą mam L bo wtedy mam tylko koszulkę termoaktywną pod nią Pozdr. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Dzieki, juz podjąłem decyzje i biorę XL - w klacie sie dopakuje a wazne zeby rękawy były ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Mam xl i jest ok - w klatonie sporo luzu ale na jesień ten luz bedzie wypełniony ciepła odzieżą. Co do rękawów to L byłyby za krótkie, w xl na wyciągniętych rękach jest już kiepsko. Dziekuje za wszystkie informacje.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Witam którego Nikwaxa użyć do pranie np. Geoffa A .Może TX Direct ?Bo na Allegro jest tego od groma do różnych zastosowań.Przyszła pora na pranie Urusa i stąd moje pytanie .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 22 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 (edytowane) ...do membran ala Gore... Edytowane 22 Września 2015 przez patu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Patryk, wiem, że już na ten temat rozmawialiśmy, ale... niech każdy wybierze. http://www.geoffanderson.com/kat24-Care/side132-Care-breathable-trousers.html Geoff zabrania używania produktów Nikwaxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 (edytowane) Czyli w czym mam uprać?Bo z z podanego linka mam prać bez mydła z użyciem odpowiedniego mydła i ogólnie zastosować się do instrukcji podanej przez producenta .Może nie prać Edytowane 22 Września 2015 przez rothen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Upierz w Perwoolu do membran. 10 złotych wielka butla. Dostępny np. w Kauflandzie. Używam od dwóch lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 No właśnie debile tego nie piszą... piszą o łagodnym produkcie bez mydła praniu w 30 stopniach, na lewej stronie...Do impregnacji kurtek, nie do prania... zalecają Grangers'a Wiem, że Patu dba o ciuchy i wie co mówi. Nie wiem czym różni się Nikwax do prania od Grangersa do prania, bo obie firmy takie mają. Ja prałem Grangersem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 22 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 ..myślę że to zwykła umowa partnerska między firmami...ja uzywam Nikwaxa kilka sezonów na kilku kompletach ( mydło plus impregnat) i jest ok. A tak serio, to każdy znany preparat do mambran ale Goretex będzie dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi