Skocz do zawartości

Towarzyskie Zawody Spinningowe - Rybnik

francisco scaramanga

Rekomendowane odpowiedzi

Też dorzucę swoje trzy grosze. Niestety niektóre ekipy mają za nic regulamin zawodów i łamią go z premedytacją. Dotyczy to między innymi verticala. Jak już przyjeżdżają niektórzy żeby sobie połowić na tych zawodach na vertical, bo nie ma innej możliwości żeby tak połowić na Rybniku, to niech sobie łowi, ale niech nie zgłasza ryb sędziemu skoro wyraźnie było powiedziane, że ta metoda w zawodach jest zabroniona. To samo dotyczy trolingu. Wyaźnie też było powiedziane że nie wolno używać spalin i grozi za to dyskwalifikacja, a ja na ostatnich zwodach widziałem jak jedna z ekip z czołówki wracała bez skrupułów na spalinie. W przeciwieństwie do tych nieuczciwych ekip wielki szacun należy się Wojtorybie, bo wyciągnął na ostatnich zwodach suma na wygranie zawodów który był zapięty poza głową i go wypuścił.

Edytowane przez dalton
  • Like 7

ból d... bo ktoś potrafi łowić inną metodą . Jak ktoś ma z tym problem to po co donosić podplynąć  wyj...ć łodkę dnem do góry i więcej nie będzie kombinował . Jakoś przeszła mi chęć na zawody obecnie , za dużo napinaczy , jak zawody to towarzyskie o nic w gronie znajomych . To jest najlepsze .W każdych innych dużo złej krwi się pojawia i nie pojmuję po co brać udział w cyrku ?

Jakoś przeszła mi chęć na zawody obecnie , za dużo napinaczy , jak zawody to towarzyskie o nic w gronie znajomych . To jest najlepsze .W każdych innych dużo złej krwi się pojawia i nie pojmuję po co brać udział w cyrku ?

To jedyny sposob aby lowic na tym zbiorniku z łodki.

Też dorzucę swoje trzy grosze. Niestety niektóre ekipy mają za nic regulamin zawodów i łamią go z premedytacją. Dotyczy to między innymi verticala. Jak już przyjeżdżają niektórzy żeby sobie połowić na tych zawodach na vertical, bo nie ma innej możliwości żeby tak połowić na Rybniku, to niech sobie łowi, ale niech nie zgłasza ryb sędziemu skoro wyraźnie było powiedziane, że ta metoda w zawodach jest zabroniona. To samo dotyczy trolingu. Wyaźnie też było powiedziane że nie wolno używać spalin i grozi za to dyskwalifikacja, a ja na ostatnich zwodach widziałem jak jedna z ekip z czołówki wracała bez skrupułów na spalinie. W przeciwieństwie do tych nieuczciwych ekip wielki szacun należy się Wojtorybie, bo wyciągnął na ostatnich zwodach suma na wygranie zawodów który był zapięty poza głową i go wypuścił.

Maciuś dowiedziałeś się że to ból d... smile.png Widzisz jakich tutaj mądrych rzeczy można się dowiedzieć smile.png Nie umiesz łowić na verta, cienias jesteś wink.png Nawet na towarzyskich zawodach można kolegów robić w ci..., przecież to tylko towarzyskie to czemu nie biggrin.png biggrin.png biggrin.png biggrin.png biggrin.png  Mnie rodzice wychowali trochę inaczej, nawet na podwórku jak grałem z chłopakami w piłkę to obowiązywały jakieś zasady i "regulamin" którego się trzymaliśmy. Widocznie pochodzimy z różnych podwórek i mamy inne wartości, które są dla nas w życiu ważne. PS Maciuś czekam na wpis, że głupi byłem bo sumka na wygraną wypuściłembiggrin.png biggrin.png biggrin.png biggrin.png  

Edytowane przez wojto-ryba
  • Like 11

Dziękuję Panowie. I tak zajęliśmy znakomitą lokatę ???? 3 miejsce przy takiej konkurencji to naprawdę jak dla mnie ogromny sukces. Nie wiadomo czy jeszcze kiedyś się powtórzy, Rybnik uczy pokory i bywało że zero trzeba było przyjąć na klatę. Napewno łatwo się nie poddamy, do zobaczyska????????????

Rybnik czy nie Rybnik kazda woda uczy pokory i madry normalny czlowiek uczy sie cale zycie i  wyciaga wnioski  szacunek za to ze nie zrobiles  innych w  ch;;;;;;   i mozesz sie spokojnie golic przed lustrem . Na stare lata jak bedziesz patrzyl na puchary  wspominal  i opowiadal wnukom bedziesz mial czyste  sumienie [ bezcenne ]   Pozdrowienia .

• Like 1

Obok nas z samego rana spławiało się sporo wielkich ryb, na bocznym było wyraźnie widać że to biało ryb, cienie rysowały kształt karpia, tołpygi czy leszcza. Na szczęście żadnej z tych ryb nie najechaliśmy przynętą. Ale były miejsca gdzie nie było ryb ale to było zdecydowanie na południowej części zbiornika.

Nie . Zawody towarzyskie ,to zawody gdzie nie ma potrzeby napinać się na wynik bo o inny cel chodzi . Chodzi o spędzenie czasu z innymi a wyniki to dodatek tak jak z kolęgą na rybach . Nie potrzeba łódek i wertikala .Bywają zawody z brzegu gdzie jednym twisterkiem i długim feederem ktoś dłubie okonki z zatopionego krzaka przez łowienie jak na mormyszkę . Zawody w sumie są zbyteczne w pzw bo nie wygrywa najlepszy a ten kto 2 tygodnie wcześniej namierzał ryby i sposoby . Zawody powinny być rozgrywane niejako z marszu .Zbiórka i nikt nie wie gdzie będą zawody ,szybkie losowanie łowiska i jedziemy . Inaczej to zawsze będzie cyrk nie zawody . 

• Like 1

Uffff, mamy to!!!!! Wygrywamy cały cykl zawodów. Grand Prix Rybnika zdobyte????????????????????????Za wszystkie zawody uzyskaliśmy 34350pkt., złowiliśmy 16 sandaczy, 4 sumy i 1 okonia. Wczoraj mogliśmy zakończyć te zawody z dużym przytupem, lecz sum po dwu godzinnej walce okazał się sprytniejszy i zwiał jak już przymierzaliśmy się go podebrać. Ryba miała ponad dwa metry, potwór. Później był jeszcze jeden, który mi spadł po krótkim holu i to nas trochę dobiło. Nie pozostało nic innego tylko się pozbierać do kupy i łowić dalej. Udało się złowić 2 miarowe sandacze, które dały nam 26 lokatę która w zupełności nam wystarczyła by wygrać cały cykl ????????????????????Do zobaczenia za rok????????????

PS wszystkie zawody braliśmy z marszu, żadnych treningów, pływania z echem itp.????

post-46889-0-57725200-1637562377_thumb.jpeg

post-46889-0-07423500-1637562432_thumb.jpeg

post-46889-0-29693000-1637562474_thumb.jpegpost-46889-0-92684300-1637562499_thumb.jpeg

post-46889-0-62991200-1637562545_thumb.jpegpost-46889-0-60974300-1637562569_thumb.jpegpost-46889-0-34621100-1637562591_thumb.jpegpost-46889-0-38260800-1637562609_thumb.jpegpost-46889-0-67537800-1637562639_thumb.jpegpost-46889-0-17962700-1637562671_thumb.jpg

post-46889-0-66188100-1637562718_thumb.jpg

post-46889-0-77711300-1637562752_thumb.jpg

post-46889-0-37290100-1637562784_thumb.jpg

post-46889-0-33817200-1637562853_thumb.jpg

post-46889-0-27708500-1637562943_thumb.jpg

• Like 9