Kokot Opublikowano 7 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2022 Sędziowanie w starym stylu, odblaskowa kamizelka i czekanie aż ktoś z sędziów przypłynie.Szkoda że nie na aplikacji no ale cóż może kiedyś. Do zobaczyskaPo co zmieniać sędziowanie, jak będzie ciepło to sandacze będą w złej kondycji i sędziowie będą je musieli zabierać do "utylizacji". Trzy lata temu tak chyba było że sporo sandacza plywało do gory brzuchem i sedziowe musieli je "niestety" utylizować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 7 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2022 Utylizacja w której są używane dwa otwory i coś pomiędzy nimi ????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 8 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2022 Ktoś już dostał potwierdzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blacky24 Opublikowano 8 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2022 Coś słabo to idzie. Nie aktualizują listy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 8 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2022 Aktualizacja pewnie w poniedziałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dalton Opublikowano 11 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 Ustalenie terminu pierwszych zawodów w tym samym czasie co Mistrzostw Polski to jakieś nieporozumienie....ale z drugiej strony wyeliminowało się co najmniej pięć, sześć silnych drużyn . Swoi będą mieli większe szanse. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mjynsiorz Opublikowano 11 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 Ktoś w ogóle patrzy na te zawody przez pryzmat jakiejś rywalizacji?Tam bardziej chodzi o to, aby móc po prostu łowić na tym zbiorniku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 11 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 To nawet dobrze, że nie będzie "zawodowców". Bedzie spokojniejsza atmosfera, a nie wciskanie sie na siłę między łódki, bo co po niektórzy mają zbyt duże ciśnienie. Dla większosci, szczególnie miejscowych chodzi bardziej o frajdę lowienia na łowisku, gdzie przez cały rok nie można łapać z łódki.A rybki pływają tam bardzo fajne;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blacky24 Opublikowano 15 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 Wiedzieliście że od wczoraj jest już komunikat na następne zawody? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 16 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 Spokojnie, ja planuję być w pierwszej 15- stce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 16 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 Dajecie jakiegoś linka o zawodach na Rybniku bo może bym wziął udział z takim jednym paraspinnigistą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojto-ryba Opublikowano 16 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 Trudno było dzisiaj złowić sandacza ale były teamy które sobie poradziły. Gratulacje dla forumowego Krystiana bo zrobił imponujący wynik. Do zobaczenia 30.10 bo chyba za tydzień mnie nie będzie, muszę poprawić prezentację przynęty ???? Dzisiaj te pierony jedne nie chciały mi brać ???????????????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojto-ryba Opublikowano 16 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 Dajecie jakiegoś linka o zawodach na Rybniku bo może bym wziął udział z takim jednym paraspinnigistą Pzw Katowice, zakładka sport 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blacky24 Opublikowano 17 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 Trudno było dzisiaj złowić sandacza ale były teamy które sobie poradziły. Gratulacje dla forumowego Krystiana bo zrobił imponujący wynik. Do zobaczenia 30.10 bo chyba za tydzień mnie nie będzie, muszę poprawić prezentację przynęty Dzisiaj te pierony jedne nie chciały mi brać 20221016_153653_copy_2822x2116.jpg 20221016_153648_copy_2822x2116.jpg 20221016_153651_copy_2822x2116.jpgDziękuję Ale fakt, ciężko było o jakieś branie. Z moich obserwacji sandacze odpaliły się dosłownie na 15 minut, Jeśli stanąłeś na dobrym miejscu to była szansa coś wydłubać, my mieliśmy dwa sandacze rzut po rzucie. Następnym razem się odkujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 17 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 22 sandacze na 100 zawodników i 7 godzin łowienia. Jak na takim zbiorniku delikatnie mówiąc bez szału. Trzeba było łowić okonie żeby zaistnieć i podeprzeć to jakimś bonusem ewentualnie znać super warunki na łowisku i wstrzelić się w miejsce. Delikatnie mówiąc dla ekip które traktowały to jako nie zawody, a możliwość połowienia fajnych ryb raczej słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mjynsiorz Opublikowano 17 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 22 sandacze na 100 zawodników i 7 godzin łowienia. Jak na takim zbiorniku delikatnie mówiąc bez szału. Trzeba było łowić okonie żeby zaistnieć i podeprzeć to jakimś bonusem ewentualnie znać super warunki na łowisku i wstrzelić się w miejsce. Delikatnie mówiąc dla ekip które traktowały to jako nie zawody, a możliwość połowienia fajnych ryb raczej słabo.Na szczęście co roku jeżdżą praktycznie jedni i ci sami, kazdy z nas wie jak działa ten zbiornik, dlatego nikogo nie dziwią takie wyniki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 17 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 @Mjynsiorz???? dlatego to zobaczenia w niedzielę ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 17 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 (edytowane) "Trzeba było łowić okonie żeby zaistnieć i podeprzeć to jakimś bonusem ewentualnie znać super warunki na łowisku i wstrzelić się w miejsce. Delikatnie mówiąc dla ekip które traktowały to jako nie zawody, a możliwość połowienia fajnych ryb raczej słabo."Wiemy dobrze że nigdzie w regionie nie ma zbiornika gdzie pływają tak piękne i grube sandacze. Dlatego g...o obchodzi mnie miejsce ktore zajmuję, nię pojadę tam łowic 20 cm okonki, bo to mam wszędzie. Do ostatniej minuty zawodów cel jest jeden... sandacz! Jednego udało sie złowić, było to około 13. W tym czasie w bliskiej okolicy 4 sandacze wyjechały a potem cisza Edytowane 17 Października 2022 przez Kokot 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blacky24 Opublikowano 17 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 Wiemy dobrze że nigdzie w regionie nie ma zbiornika gdzie pływają tak piękne i grube sandacze. Dlatego g...o obchodzi mnie miejsce ktore zajmuję, nię pojadę tam łowic 20 cm okonki, bo to mam wszędzie. Do ostatniej minuty zawodów cel jest jeden... sandacz! Jednego udało sie złowić, było to około 13. W tym czasie w bliskiej okolicy 4 sandacze wyjechały a potem ciszaI takie podejście mi się podoba, tak trzymać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojto-ryba Opublikowano 17 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 (edytowane) Każdy ma swój cel na tych zawodach, najważniejsze abyśmy wracali z zawodów zadowoleni z osiągniętymi celami???? Ci co lubią rozgrywki zawodnicze mają pole do popisu. Są też tacy co pływają za życiówką sandaczem czy sumem. Fajna sprawa że jest taka możliwość tam popływać. A co do okoni to my w zeszłym roku ani razu nie wzięliśmy do ręki okoniówki a wyniki udało się wykręcić fajne. Rok do roku jednak nie podobny i pierwsze zawody pokazały że aby się liczyć w GPX to okonie warto łowić.Nam nie zależy na punkcikach w GPx, lubimy łowić grubo albo wcale ???????????????????????? Edytowane 17 Października 2022 przez wojto-ryba 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 17 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 Ja również nie pojechałem tam na okonie i choć przypadkowo jakiegoś tam trafiłem od razu darowałem wolność. W każdym razie zerujacych sandaczy nie trafiliśmy. Dwie ryby, po bardzo delikatnych braniach, mi spadły. Jednak dalej 22 sandacze na takie łowisko to bardzo słaby wynik. Ale tłumaczę to sobie, że to po prostu taki dzień... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 17 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 W sumie patrząc na to z peespektywy sandacza.... na echo ryb mnóstwo, nie dużo.. mnóstwo. Takich zapisów na echo nie widziałem na żadnym zbiorniku. I teraz pytanie, jak takiego sandacza, który wokół siebie ma tyle jedzenia zmusic za zaatakowania przynęty? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojto-ryba Opublikowano 17 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 (edytowane) Ja również nie pojechałem tam na okonie i choć przypadkowo jakiegoś tam trafiłem od razu darowałem wolność. W każdym razie zerujacych sandaczy nie trafiliśmy. Dwie ryby, po bardzo delikatnych braniach, mi spadły. Jednak dalej 22 sandacze na takie łowisko to bardzo słaby wynik. Ale tłumaczę to sobie, że to po prostu taki dzień...Mizeria straszna, my mieliśmy jedną rybę pod 50 na pokładzie i to wszystko. Kilka razy delikatne przytrzymanie, zawinięty parę razy ogon na gumie i tyle. Edytowane 17 Października 2022 przez wojto-ryba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojto-ryba Opublikowano 17 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 W sumie patrząc na to z peespektywy sandacza.... na echo ryb mnóstwo, nie dużo.. mnóstwo. Takich zapisów na echo nie widziałem na żadnym zbiorniku. I teraz pytanie, jak takiego sandacza, który wokół siebie ma tyle jedzenia zmusic za zaatakowania przynęty?Dokładnie tak, to samo z moim kompanem mówiliśmy. Żarcia mają do wyboru do koloru, bialorybu jest na gęsto, jak skusić najedzone ryby do brania. Fajne łuki udało się namierzyć i nic z tego nie wynikało. Kilka razy myślałem że będzie strzał w 10 a szczytówka jak zaczarowana, nie drgnęła ???? Myślę że wiara troszkę ochłonęła po pierwszych zawodach, część teamów odpuści, będzie łatwiej się zapisać ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojto-ryba Opublikowano 17 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 W zeszłym roku na pierwszych zawodach było złowionych 100 sandaczy, na drugich 80 Rybki w tym roku póki co grają nam na nosie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi