Skocz do zawartości
  • 0

Torba na echo

Mateush

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ta torba ze zdjecia, to badziew straszny. Mam taką i przemaka ( miala byc nieprzemakalna) i strasznie miekka. Dostalem ja w zestawie, ale jeśli Ty szukasz samej torby, to proponuje rozejrzeć sie za czymś innym...

Chyba piszesz o innej torbie niż condor aczkolwiek ten  faktycznie przemaka . Ja swoją zaimpregnowałem nikwax do obuwia i ok . Z pewnością nie jest to badziew  :)

• 0

U nas w Polsce wszyscy uparli się na covery materiałowe, gdzie po wędkowaniu w deszczu i tak musimy wyciągać wszystkie klamoty i suszyć a do tego nie zabezpiecza ona nam w żadnym stopniu echo. To jakby wędkę z pracowni próbować upchać do bagażnika malucha  :wacko:

Na zachodzie używa się już dawno z powodzeniem wodoszczelnych pudeł pochodzących z przemysłu "zbrojeniowego".

Polecam bo macie wszystko zabezpieczone a do tego na klapie montujemy tylko samo echo a reszta suchutka i cieplutka (oczywiście trzeba pokombinować i zrobić lekkie przeróbki). Do tego po łowieniu możemy zmieścić jeszcze echo do środka, zrobić uchwyty na sztyce i z takim zestawem wygodnie i bezpiecznie poruszać...

Polecam... wymiary to: 24x28x18 cm a w środku gąbki które można dowolnie przyciąć.

post-56006-0-52834000-1457104259_thumb.jpg

post-56006-0-91953900-1457104270_thumb.jpg

Kosztuje 125zł brutto a więc niewiele drożej od tego covera (100zł)

Dla chcącego nic trudnego - wystarczy poszukać a Polak potrafi  :D

http://milworld.pl/product-pol-7108-Max-Fuchs-Walizka-Transportowa-Oliv.html

Kupujemy takie cacka, chowamy przed kobitą a zamykamy w szmacie  :blink: !!!

• Like 1

• 0

Witam!

Chłopaki to żadna reklama bo ja po długich poszukiwaniach właśnie znalazłem to dopiero tydzień temu. W Niemczech stosują to do HDS i tam też na ebayu można kupić ale cena w Polsce jest zdecydowanie lepsza. Na dzień dzisiejszy sprzedaję hds i sam jeszcze tego cacka nie kupiłem. Właśnie widziałem to w Niemczech u wędkarza. Tym się różni od skrzynki narzędziowej, że to bardzo mocny ABS i do tego ma uszczelkę. Wędkarz miał w środku akumulator 17AH i schowane wszystkie kable. Na wieczku miał metalową obejmę na motylki do przykręcania echa. Na zamknięciu gdzie uszczelka miał wyżłobioną dziurkę i zamykając torbę "przycinał" szczelnie przewód do zasilania echa. Fajnie bo w zimnych miesiącach takie cacko oszczędza mocno aku żelowe i można długo pływać przy minusowych temperaturach co dla mnie ma ogromne znaczenie biorąc pod uwagę prądożerność nowoczesnego echa. A i na łódce bardzo stabilnie to stało i echo naprawdę fajnie się prezentowało. 

Poz zakończeniu łowienia odkręcał echo i tą obejmę metalową, wkładał to wszystko razem z kablem do tego pudła i zamykał. Kabel od skimmera zwijał i razem ze sztycą mocował z boku do takich dwóch zapinek jak na kable (choć myślę że i kabel od skimmera by się zmieścił ale to element zawsze do wysuszenia).

Fajnie to wyglądało a i podczas deszczu mokło tylko samo echo choć on miał na nim coś w rodzaju kapcia jednorazowego szpitalnego.

Ja tego sklepu z linku nie znam i niczego nie gwarantuję ale wymiary i wygląd bardzo podobne do tego co widziałem.

Pozdrawiam i czekam na Wasze zdjęcia jak to ktoś przerobił i co się zmieściło.  

• 0

Panowie a czy ktoś z was używa jakiegoś pokrowca/ torby na samo echo bez aku. Jako że w tym sezonie mam niecny plan zamontowac uchwyt ram mount 8" do echa 7cal/tableta i pozbyć się tego całego kuferka. I niebardzo mam pomysł na jakiś pokrowiec transportowy. Z kufra tradycyjnego rezygnuje . Bo raż ze mało miejsca na dętce a dwa . Ze ustawienie echa na ram mount to jak dla mnie mistrzostwo świata. Montaż w 10 sekund. Możliwość pełnej regulacji w każdą strone

• 0

Witam

Ja prostym sposobem zrobiłem skrzynkę na echo.Skrzynka z lodówki przenośnej  kupionej w wędkarskim za 16 euro do tego uchwyt ram i kilka nierdzewnych  śrub.Skrzynka jest wodoszczelna i szczelna termicznie weszły tam dwa aku 9AH i echo 7cali.Dorobić trzeba jeszcze pasek na ramię i gotowe do sezonu.

post-53153-0-18078700-1461950923_thumb.jpg

post-53153-0-31366700-1461950928_thumb.jpg

post-53153-0-39780600-1461950935_thumb.jpg

post-53153-0-23535200-1461950943_thumb.jpg

post-53153-0-67086200-1461950955_thumb.jpg

• Like 1

• 0

Ram mount the Best :) dziś testowałem pierwszy raz na swojej detce , super sprawa ustawiasz jak chcesz, bez ceregieli z kuferkami materialowymi, gdzie zawsze trzeba się nagimnastykowac aby przetworniki wpiąć. .. do tego jak powyżej kufer z twardego tworzywa bądź ram moun przytwierdzony na stałe do łajby i tyle. Nigdy więcej "szmatlawcow"

• Like 1

• 0

Podpowie ktoś jak zamontować echo striker 7sv do tego covera condor? Chodzi mi o to jak stabilnie zamontować go w tą piankę.Musze przykleić   do niej jakąś płytkę plastikową i do niej przykręcić echo czy jest jakiś inny sposób? Te wycięcie  co jest w tej piance jest za małe żeby wmontować tam uchwyt od echa. pomoże ktoś. Pozdrawiam.

• 0

Aku jednak położyłem. Na to idzie gąbka i całe echo chowa się razem z tymi widełkami do środka... Pudło megamocne, uszczelka, w środku jeszcze zamontuję ładowarkę usb do telefonu i wyprowadzenie kabli na zewnętrzne zasilanie jakby aku padły ( 2 x 7ah ultracell połączone równolegle czyli 14ah). Teraz przenoszone echo jest mocno zabezpieczone ...

Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka

• Like 1

• 0

A i ma 2 mocne zatrzaski i możliwość zapięcia kłódki co by koleha nie zajrzał w nasze punkty :)

...można ją podpiąć linką do łodki i nie szukać jej potem na dnie jak kolega przy wywrotce z pontonu...

...mocny uchyt...nosi się jak walizkę...

...fajna opcja na zimę bo echo otulone gąbkami a i jest miejsce w środku żeby cienki styropian dać więc i na lód fajna opcja..

• Like 1

• 0

To i moje wypociny. Gdziś już są na forum. Echo 9 cali i aku 18Ah. Do środka wchodzi sporo róznych gratów.

Nigdy więcej materiałowego covera. Jedyny jego plus jak dla mnie to nieznacznie niższa waga.

Teraz jeszcze dorobiłem z tyłu wyjścia biegunów aku do ładowania i podłączenia innych odbiorników prądu.

Skrzyneczka za 50 złotych.

post-48513-0-33255500-1494884893_thumb.jpg

post-48513-0-05905900-1494884897_thumb.jpg

post-48513-0-54474300-1494884900_thumb.jpg

post-48513-0-29351800-1494884904_thumb.jpg

post-48513-0-87624300-1494884907_thumb.jpg

• Like 1

• 0

Jeszcze tylko wyjście na kabel muszę uszczelnić ale to wysylikonuję bo guma może na mrozie pękać...

...gąbki w komplecie 3 sztuki w środku + jedna dekla. 2 najgrubsze mają mikrokwadraciki i poprostu łatwo się je wydziera dopasowując do przedmiotu. Nic nie trzeba ciąć...