Mateush Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Witam Rozglądam się za torbą na echo . To co znalazłem na fotce poniżej , ale może są dostepne lepsze , fajniejsze etc... Za wskazówki i podpowiedzi dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 Nic nie ma prawa przeciec. Pokrywa nachodzi na spód.Otwory pod Ram Mount uszczelnione oringami a otwór pod przewód do przetwornika zrobiny pod odpowiednim kątem.Miejsce na kłódkę też jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 A tutaj jeszcze mocowanie echa i tableta do ławki od pontonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szczupak1 Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 (edytowane) U nas w Polsce wszyscy uparli się na covery materiałowe, gdzie po wędkowaniu w deszczu i tak musimy wyciągać wszystkie klamoty i suszyć a do tego nie zabezpiecza ona nam w żadnym stopniu echo. To jakby wędkę z pracowni próbować upchać do bagażnika malucha Na zachodzie używa się już dawno z powodzeniem wodoszczelnych pudeł pochodzących z przemysłu "zbrojeniowego". Polecam bo macie wszystko zabezpieczone a do tego na klapie montujemy tylko samo echo a reszta suchutka i cieplutka (oczywiście trzeba pokombinować i zrobić lekkie przeróbki). Do tego po łowieniu możemy zmieścić jeszcze echo do środka, zrobić uchwyty na sztyce i z takim zestawem wygodnie i bezpiecznie poruszać... Polecam... wymiary to: 24x28x18 cm a w środku gąbki które można dowolnie przyciąć. Walizka.jpg Walizka 2.jpg Kosztuje 125zł brutto a więc niewiele drożej od tego covera (100zł) Dla chcącego nic trudnego - wystarczy poszukać a Polak potrafi http://milworld.pl/product-pol-7108-Max-Fuchs-Walizka-Transportowa-Oliv.html Kupujemy takie cacka, chowamy przed kobitą a zamykamy w szmacie !!!I jak Ci się sprawuje ?To jest super chyba zakupie do swego eszka jak wlezie.Mam 7 cali elite hdi.A daszek się poskleja z pleksy i tyle. Edytowane 19 Maja 2017 przez szczupak1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szczupak1 Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 A tutaj jeszcze mocowanie echa i tableta do ławki od pontonu. P7262932.JPGP7262933.JPGA jak się twoje pudło nazywa i gdzie kupiłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 OBI. 53 złote. Był gdzieś link wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szczupak1 Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Już znalazłem, bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mikas Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 No u mnie po pierwszym pływaniu świetnie...baterie dobrze zabezpieczone....echo wysoko zamontowane i nie trzeba się schylać... Striker fajny bo ekran prostokątny a na auto bardzo wyraźnie widać ryby czy twardość i zarysy dna bez zakłóceń co przy HDSie kończyło się często regulacją a kolega miał już ryby....oczywiście już myślę o daszku bo przy pełnym słońcu trzeba obracać ale w tym wypadku pomaga zamocowany centralnie obrotowy uchwyt od strikera...ale daszek chociażby po to aby ekran nie wygrzewał się w słońcu w lato bo jak wiemy elektronice to szkodzi......co do samego transportu i tych gąbek w środku to zajefajna sprawa bo striker 5 mieści się na sztywno i w bagażniku walizka ta może przewalać się w różnych pozycjach... Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szczupak1 Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Na 7 cali jest za małe. Szkoda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mikas Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Podaj wymiary echa a ja jak wrócę jutro do Polski to pomierzę i zrobie zdjęcia bo jest jeszcze sporo miejsca przy 5. Teraz jak leżą aku to mieści mi się 5 z uchwytem... Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mikas Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Obecnie jest tak: Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mikas Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 A maksymalne echo które wejdzie może mieć wymiary 24cm na 18cm i pozostają jeszcze mm luzu. pozdrówka. Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gryzlold Opublikowano 12 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 Witam. Mam pytanie, czy Helix 7 z aku 18 Ah zmieści się do torby firmy Condor (nie będzie wypychał boków), czy może lepsza będzie torba BIG cover? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 malinabar Opublikowano 12 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 Cześć !Miałem odpowiedzieć na priv , ale pozwolę sobie tutaj skoro pytanie padło ... Wydaje mi się , że Condor będzie za mały na 7" tym bardziej , że Helix ma chyba nieco większe wymiary na szerokość jak reszta towarzystwa . Big Cover z kolei połknie siódemkę w sposób zbyt obszerny . Moim zdaniem idealnym rozwiązaniem ( przynajmniej w moim przypadku ) jest to : http://www.sonarsklep.pl/cover-humminbird-torba-czarna-wiekszy-rozmiar-p-1740.html . Reszta info na priv . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Koledzy podajcie wymiary tego wycięcia w piance na akumulator. Czy ktoś montował Strikera 7 cali w tej torbie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GregorS Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Witam. Mam pytanie, czy Helix 7 z aku 18 Ah zmieści się do torby firmy Condor (nie będzie wypychał boków), czy może lepsza będzie torba BIG cover? Mam właśnie wpakowanego w Condora Strikera 7 plus z 18Ah. Wchodzi na styk, przy zakładaniu ori osłony na ekran trzeba trochę porozpychać się ale ogólnie jest ok. Na pewno lepszy cover niż poprzedni jaki miałem od Parkera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 5 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2018 Mam właśnie wpakowanego w Condora Strikera 7 plus z 18Ah. Wchodzi na styk, przy zakładaniu ori osłony na ekran trzeba trochę porozpychać się ale ogólnie jest ok. Na pewno lepszy cover niż poprzedni jaki miałem od Parkera.Czy żeby zamontować tego Strikera 7sv musiałeś coś przerabiać?. Ile wytrzymuje echo na tym aku 18ah? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GregorS Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 (edytowane) Cześć, nic nie przerabiałem jedynie odwróciłem oryginalną piankę do góry nogami żeby wycięcie nie przeszkadzało w montażu podstawy. Przykręciłem wkrętami dostarczonymi do echo.Akumulator wszedł 18 Ah, model widać w tle zdjęcia z echem. Bym zapomniał, oryginalna pianka jest wycięta pod aku na wylot. Włożyłem na dno covera 5 mm twardy styropian na całą podstawę żeby akumulator nie wypychał dna. Dwa razy nad wodą i jest ok. Jedyny mankament że daszek ogranicza pole widzenia. Jak łowię na stojąco to nie widzę i pasażer ma utrudniony podgląd. Coś za coś. Ja wolę tą opcję bo dobrze osłania od słońca, a jak stoję to podkładam pudło z przynętami i wszystko widzę. Reszta wyjdzie w "praniu". Edytowane 7 Maja 2018 przez GregorS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 (edytowane) Jakiego gniazda użyć żeby rozwiązać kwestię ładowania aku, bez wyjmowania, ani nawet otwierania skrzynki ? Macie jakieś sprawdzone ?I jeszcze mam problem z przełożeniem wielkiej wtyki od echa na zewnątrz skrzyni. Otwór chyba miałby z 16mm średnicy. Raczej pozostanę przy nacięciu krawędzi na styku z pokrywą tylko pod średnicę przewodu. Edytowane 9 Maja 2018 przez thug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 9 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 Witam. Chciał bym ładować telefon z aku od echa. Czy są gotowe ładowarki na 12V z wyjściem 2A USB przykrecane do plastiku. W tym wypadku do skrzynki aku? A może montować gniazdo zapalniczki i w to ładowarka samochodowa? Jak macie u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 9 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 Ładowarki są 12v . Ale te markrtowe to maja w porywach do 1A.... I to wątpliwe. Najlepsze są oryginalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 9 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 mam gniazdo do zapalniczki zamontowane i ładowarke marketowa za 10zł i ładuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 9 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 Ładowarki mam 2A. Samochodowa ma 2.3A rozdają takie fajne Varty za punkty na BP normalnie taka kosztuje ok 70-100zł. Musze mieć takie bo 1A nie nadąża z ładowaniem telefonu.O znalazłem coś takiego. Wygląda ok. Musze zobaczyć ile miejsca jest w pudełku.http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6921900501 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mrc142 Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Poszukuje coveru/torby na echosondę 7 cali plus skrzynkę na akumulator 14ah lub 2x7ahCover humminbirdu by pomieścił ale nie jest dostępny https://www.sonarsklep.pl/cover-humminbird-torba-czarna-na-2-akumulatory-p-1740.htmlMa ktoś podłączone 2 aku 7ah w skrzynce?Poleci ktoś cover plus skrzynkę gdzie taki zestaw się zmieści, ładowarkę, oraz jak to podłączyć 2 akumulatory i czy można ładować dwa aku naraz żeby nic nie wyciągać ze skrzynki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 W zwykły cover wchodzi nawet 2x9 Ah. Zadzwon do Canoe i spytaj. Siedziba w Warszawie na Myśliborskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mrc142 Opublikowano 30 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 (edytowane) Temat o coverach to zapytam tutaj bo jestem laikiem z elektroniki. Ta kostka pomarańczowa tam mam dać końcówki od kabla zasilającego od echosondy? Edytowane 30 Lipca 2020 przez mrc142 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Mateush
Witam
Rozglądam się za torbą na echo . To co znalazłem na fotce poniżej , ale może są dostepne lepsze , fajniejsze etc... Za wskazówki i podpowiedzi dziękuję
Top użytkownicy dla tego pytania
12
12
9
9
Popularne dni
27 Lut
16
26 Paź
9
15 Maj
7
6 Wrz
5
Top użytkownicy dla tego pytania
thug 12 odpowiedzi
Mikas 12 odpowiedzi
godski 9 odpowiedzi
makamba 9 odpowiedzi
Popularne dni
27 Lut 2014
16 odpowiedzi
26 Paź 2013
9 odpowiedzi
15 Maj 2017
7 odpowiedzi
6 Wrz 2014
5 odpowiedzi
Popularne posty
thug
A nam pozostaje podziękować i postawić piwko jeśli kiedyś będzie okazja
padmix
Dla mnie torba wydawała się trochę za droga więc za całe 13 złotych skleciłem sobie taki kuferek
Mikas
Zgodnie z tym co kiedyś widziałem... Zrobiłem do strikera 5cv... Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka
Opublikowane grafiki
133 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi