Darp Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 WitamOd wielu lat łowię na Darginie i okolicznych jeziorach.Niestety ostatnio coraz rzadziej. Od zawsze intrygował mnie aktualny kształt dna Wielkich Jezior Mazurskich, szczególnie Darginu Kisajna i Mamr PółnocnychUdało mi się pogodzić pasję z pracą i wynikiem tego jest rozpoczęta kampania pomiarowa na Wielkich Jeziorach Mazurskich.Efektem będą najnowsze, aktualne mapy batymetryczne największych z jezior.Pracujemy też nad mapami do odbiorników satelitarnych.W 2005 roku pomierzyłem Śniardwy. Rok później wydana została mapa batymetryczna Śniardw w skali 1:30000.Najdokładniejsza mapa batymetryczna Śniardw W zeszłym roku ruszyły pomiary batymetryczne na Jeziorze Dargin.Kolejne to Mamry północne, Kisajno, Niegocin, Dobskie i może jeszcze inne. Mam prośbę: jeśli znacie niebezpieczne górki podwodne nieznane wszem i wobecprosiłbym o przybliżone namiary. Nie górki wędkarskie, tylko niebezpieczne rafy, kamienie i wypłycenia dla żeglarstwa i dla wędkarskich łodzi.Pomiary zazwyczaj są prowadzone co 50 metrów. Zawsze będę mógł zagęścić w miejscach gdzie się spodziewamy kamieni. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi