Skocz do zawartości

Konger Paladin River Raid 2,74/14g

Zaks

Rekomendowane odpowiedzi

Mam wrażenie, że RR jest dobrze dopasowany do polskiej szkoły łowienia a zagraniczne blanki staramy się do tej szkoły adoptować mimo, że zaprojektowano je w nieco innym celu. Sam proces jest dość emocjonujący a z racji wyżej wymienionego powodu nieustający co czyni go uzależniającym.

Edytowane przez guciolucky

• 5 lat później...

Odnośnie tematu wątku i kijka 

River Raid 2,74/14g  czy ktoś używa i dorzuci swoją opinię? Jak z mocą wyrzutową tego kijka? Obsłuży większe smużaki jak np. Imago Lures Mrówka/Mamba 3,5 cm, wobki 4-5cm np. Invader Dorado 5cm, Samo Minnow 6? Czy raczej głównie małe 2-4 cm wobki Kleniowo-Jaziowe.Każda sugestia mile widziana.

Odnośnie tematu wątku i kijka River Raid 2,74/14g czy ktoś używa i dorzuci swoją opinię? Jak z mocą wyrzutową tego kijka? Obsłuży większe smużaki jak np. Imago Lures Mrówka/Mamba 3,5 cm, wobki 4-5cm np. Invader Dorado 5cm, Samo Minnow 6? Czy raczej głównie małe 2-4 cm wobki Kleniowo-Jaziowe.Każda sugestia mile widziana.

Spokojnie.

Ja tym rzucam boleniowymi gloogami , Miernikami i innymi w granicach do 15 gr i daje rade na luzie.

Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Łowiłem tym kijem. Bardzo fajna wędka do mniejszych mocno pracujących wobkow kleniowo-jaziowych i smukłych średniaków do 6-7 cm. Z boleniówek siek siga 8 cm i też ok. Większa przynętą rzuci, ale prowadzenie w nurcie nie będzie przyjemne. Do owadzich mikro smużaków2 cm i 1,5 gr trochę za mało "muchowa" akcja, ale nie do nich jest to wędka. Choć oczywiście na cienkiej żyłce coś tam polecą.