guciolucky Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 (edytowane) Mam wrażenie, że RR jest dobrze dopasowany do polskiej szkoły łowienia a zagraniczne blanki staramy się do tej szkoły adoptować mimo, że zaprojektowano je w nieco innym celu. Sam proces jest dość emocjonujący a z racji wyżej wymienionego powodu nieustający co czyni go uzależniającym. Edytowane 14 Lutego 2016 przez guciolucky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Odnośnie tematu wątku i kijka River Raid 2,74/14g czy ktoś używa i dorzuci swoją opinię? Jak z mocą wyrzutową tego kijka? Obsłuży większe smużaki jak np. Imago Lures Mrówka/Mamba 3,5 cm, wobki 4-5cm np. Invader Dorado 5cm, Samo Minnow 6? Czy raczej głównie małe 2-4 cm wobki Kleniowo-Jaziowe.Każda sugestia mile widziana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Plecionka egi metal 1pe - bez problemu.Łowiłem od 1g+3cm paprochy, do 5g+7,5cm kopyto. Woblery od mikro maleństw do 9cm waziutkich typu rapala original. Spoko kij, najbardziej pasuje do jazi, ale dość uniwersalny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Odnośnie tematu wątku i kijka River Raid 2,74/14g czy ktoś używa i dorzuci swoją opinię? Jak z mocą wyrzutową tego kijka? Obsłuży większe smużaki jak np. Imago Lures Mrówka/Mamba 3,5 cm, wobki 4-5cm np. Invader Dorado 5cm, Samo Minnow 6? Czy raczej głównie małe 2-4 cm wobki Kleniowo-Jaziowe.Każda sugestia mile widziana.Spokojnie. Ja tym rzucam boleniowymi gloogami , Miernikami i innymi w granicach do 15 gr i daje rade na luzie. Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-O-K-E-R Opublikowano 7 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 Łowiłem tym kijem. Bardzo fajna wędka do mniejszych mocno pracujących wobkow kleniowo-jaziowych i smukłych średniaków do 6-7 cm. Z boleniówek siek siga 8 cm i też ok. Większa przynętą rzuci, ale prowadzenie w nurcie nie będzie przyjemne. Do owadzich mikro smużaków2 cm i 1,5 gr trochę za mało "muchowa" akcja, ale nie do nich jest to wędka. Choć oczywiście na cienkiej żyłce coś tam polecą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi