Mikros Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Kiedyś przypadkiem gdzieś widziałem coś w stylu klipsu do plecionki po to aby była większa wytrzymałość ,dzięki niemu nie potrzeba było wiązać węzłów ,a wiadomo ,że przez węzeł wytrzymałość jest mniejsza .Wie ktoś tak takie coś się nazywa i gdzie można to ewentualnie dostać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 http://allegro.pl/kostal-klix-lacznik-bezwezlowy-10-sztuk-roz-3-i3613652412.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikros Opublikowano 27 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 dokładnie oto mi chodziło Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 I instrukcja obsługi dla niewtajemniczonych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejaybialy Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 I instrukcja obsługi dla niewtajemniczonych?tu masz pokazane o co kaman. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Super sprawa ale... Węzeł jest najsłabszym elementem zestawu, przez co prawie zawsze to on pęka. Przy zastosowaniu tego łącznika linka potrafi pęknąć w dowolnym miejscu, przez co czasami zostawimy 20-30m plecionki w wodzie. Sprawdzałem, odstawiłem i nie wrócę 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Dobiera si odpowiedni hak jigowy i można rozginac.... podobnie z kotwicami.. ale masz dużo racji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 tutaj nie napiszę że ile użytkowników tyle opinii - poprostu albo się człowiek do tego przekona i stusuje albo nie. Mi osobiście one odpowiadają dość znacznie wzrasta wytrzymalosc plecionki niż na zwykłym węźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 (edytowane) Odkąd opanowałem niektóre węzełki, nie stosuję. Wcześniej tak. Klix jest wygodny, prosty i ma "moc". Jedyny mankament, to możliwość uszkodzenia szczytowej przelotki Edytowane 27 Października 2013 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 wg mnie porównywalna z prawdopodobienstwem uszkodzenia przez kretlik od przyponu czy oczko.Wiadomo wszystko się zawsze może zdarzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Tomku, miałem na myśli to, że FC wiążę sporo dłuższy. "Stalki" to jednak najczęściej standard 35-40 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikros Opublikowano 27 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 zawsze można zastosować przypon np do 5kg ,a plecionke do 9kg , wtedy stracimy raczej sam przypon .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Po co w takim razie wzmacniać plecionkę skoro i tak zastosujemy zdecydowanie słabszy przypon? No i samego przyponu chyba raczej nie stracimy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Waldek szalejesz z tymi Avatarami tak że już za Tobą nie nadążam i tak najbardziej mi się podobał ten w kapeluszu - Sorki za off 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 dokładnie oto mi chodziło Dzięki za pomoc To na tym klipsie nie będzie węzła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Robert, nie będzie. Zostaje jedynie taka "omotka".Paweł, zmobilizowałeś mnie i "odnalazłem siebie" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Robert, nie będzie. Zostaje jedynie taka "omotka".Paweł, zmobilizowałeś mnie i "odnalazłem siebie" hehe modniś Potiwerdzam słowa Waldka, "jedynie taka omotka" i tyle.Ci co narzekają na plecionki i ich zaniżoną znacznie wytrzymałość powinni dla chociażby samej ciekawości sprawdzić je. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Przypon (przynajmniej ja) stosuje by wzmocnic zestaw.Nie zeby go oslabic.Podczas pstragowania w rzece pelnej skal i kamieni plecionka przeciera sie szybciutko.Przypon z fluo carbonu przeciera sie duzo wolniej. Omawianych tu lacznikow nie uzywalem. Nie czulem potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Robert, nie będzie. Zostaje jedynie taka "omotka".Paweł, zmobilizowałeś mnie i "odnalazłem siebie" Niemalże jak karpiowy "...bez węzła" Dzięki Waldku , musiałem wrócić do relacji filmowej żeby zrozumieć .Fajne i zastosuje.Gapiłem się w te klipsy już cale dekady , dopiero sposób montażu z filmu mnie rozjaśnił .Chciałem (ponieważ miałem "afekt" na klipsy )kupić i wiązać je "pospolicie" . W rezultacie wziąłem te. Już wiem jakie kupie następnie . Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Łeee, nie podoba mnie się ten klips. Raz że faktycznie plecionka może pęknąć w dowolnym miejscu, dwa że może uszkodzić górną przelotkę jak już napisali przedmówcy, a poza tym zwiększa ilość żelastwa. Jakoś mi nie pasuje do małych woblerków, gumek albo obrotówek. Pomijając że dobrze zawiązany, odpowiedni węzeł wcale jakoś specjalnie plećki nie osłabia. Żyłkę owszem a przynajmniej w znacznie większym stopniu niż plecionkę.Grosza bym za to nie dał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 (edytowane) w jaki sposób może osłabić górną przelotke? doczytałem....przeciągnięcie przez przelotkę Edytowane 27 Października 2013 przez miras1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi