Skocz do zawartości
  • 0

Zrozumieć bolenia - nowy artykuł

admin

Pytanie

Cześć,

Boleń prze wiele lat uważany był za rybę nieosiągalną dla wędkarzy. Dziś często można przeczytać opinie w których uważa się go za wręcz dziecinnie prostego do złowienia. Trudno dociec ile prawdy jest w tych opiniach bez poznania zwyczajów i biologii tej ryby, dlatego ten artykuł rozpocznę o kilku podstawowych informacji ważnych z wędkarskiego punktu widzenia.

http://jerkbait.pl/art/images/00166/rh_010.jpg

Sezon boleniowy już niebawem warto, więc zapoznać się z podstawowymi zagadnieniami związanymi z połowem tej fantastycznej ryby. Zapraszam do lektury artykułu oraz dyskusji.

Pozdrawiam

Remek

P.S.

Robert - bardzo dziękuję za udostępnienie artykułu.

• Odpowiedzi 132
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Chociaż moje dotychczasowe złowione bolenie były niczym innym tylko kwestią przypadku i przyłowem w polowaniu na inne drapieżniki to przeczytałem artykuł z wielkim zainteresowaniem.

Ten człowiek to boleniowa kopalnia wiedzy, studnia pomysłów bez dna. Z wielką łatwością przychodzi mu dzielenie się swoimi, ciężko wypracowanymi przez lata technikami i tajemnicami.

Dzięki za artykuł

:D :D :D

• 0

Dobry art :D

Ja bym chętnie przeczytał ,czy zaobserwowałeś @Robercie jakieś prawidłowości przy połowie boleni w okolicach 80cm.

Koledzy ,z którymi miałem okazję pogadać mają zwykle na koncie 1-2 takie egemplarze ,a to niestety za mało na jakieś solidne wnioski.

Intersują mnie wszelkie spostrzeżenia wynikające z połowu okazów bolenia.

• 0

Artykuł in the best :D

Ja mam przyjemność łowić z Robertem i jego wiedza przerasta mnie czasem( kopalnia to mało powiedziane, to studnia bez dna :unsure:) , ale respekt dla takiego znawcy tej rybki :D Można się dużo nauczyć i podpatrzeć :D Teraz czekam na początek sezonu, a już wiem gdzie pojawiły się pierwsze rapki :D Teraz tylko czas poczekać na pogodę :D