Skocz do zawartości
  • 0

Zrozumieć bolenia - nowy artykuł

admin

Pytanie

Cześć,

Boleń prze wiele lat uważany był za rybę nieosiągalną dla wędkarzy. Dziś często można przeczytać opinie w których uważa się go za wręcz dziecinnie prostego do złowienia. Trudno dociec ile prawdy jest w tych opiniach bez poznania zwyczajów i biologii tej ryby, dlatego ten artykuł rozpocznę o kilku podstawowych informacji ważnych z wędkarskiego punktu widzenia.

http://jerkbait.pl/art/images/00166/rh_010.jpg

Sezon boleniowy już niebawem warto, więc zapoznać się z podstawowymi zagadnieniami związanymi z połowem tej fantastycznej ryby. Zapraszam do lektury artykułu oraz dyskusji.

Pozdrawiam

Remek

P.S.

Robert - bardzo dziękuję za udostępnienie artykułu.

• Odpowiedzi 132
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witam Panie Robercie,czytalem artykulu i bardzo mnie zaciekawil,gdy jest lato lubie porzucac za boleniem ale jesli udaje mi sie go zlapac to jedynie po opasce jak zeruje lub przy glowce.oczywiscie wracaja do wody jak kazda inna ryba.mam takie pytanie i prosbe,czy jest mozliwosc kupienia od pana ukleji RH?chcialbym sprawdzic czy na moich terenach uda mi sie zlapac bolka;)a jest ich sporo!prosze o odp na moj adres kwasnikpawel@op.pl z gory dziekuje i mam nadzieje ze uda mi sie zdobyc ukleje;}

W sklepie art-rod maja

• 0

w tarnobrzegu,jest plytka woda i mieszkam 200m od wisly to czesto widze gdzie zeruja.widze ze z polanca pan jest,stawialismy tam ten nowy komin i po robocie czasami lapalem na kanale.dobre miejsce za bolkiem jest przy ujsciu przy cyplu;)no ale panu nie musze chyba tlumaczyc;)dzieki za odp.pozdrawiam