Tomy Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Tak żeby mówić o rzutach w zbliżonym dystansie jak przy spinningu.Wobek musi ważyć +/-5g w masie skupionej powiedzmy przy długości 3cm+.Wszelkie małe pchełki o wadze 1-1,5g czy 2 można zostawić w domu.Nie ma takiego multika żeby komfortowo posyłał takie coś na odległość 20-30m,chyba że przy tajfunie w plecy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszDDZ Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Jaca z m.pl podobno rzuca muchą na 1g wolframowej główce pod drugi brzeg, tylko nie wiem jaka to jest odległość. Z własnego skromnego doświadczenia mogę potwierdzić, to co mówi Tomy, coś musi tą szpulę napędzić i fizyki się nie okłamie, a szkoda Oczywiście można rzucać i takimi przynętami, a w wielu miejscach wystarczą nam takie odległości, jednak w porównaniu do spiningu, są to odległości mizerne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 dla mnie bardziej ograniczającym jest technika podania. O ile w spinningu wobka 1,5g mozesz wysunac z wnęki w krzakach i rzucic tylko z bujnięcia to w castingu nie jest już to takie hop siup. Na szczęscie wiekszość moich łowisk nie wymaga aż takiej ekwilibrystyki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 podobno? ... kiedys slyszalem ... nikt nic nie widzial, ale cos slyszal ... przypomina mi to torche slynne 2000 boliwijskich pesos swoja droga, kiedys bywal tutaj taki facet, ktory obiecal nagrac i wstawic film, jak rzuca kleniowymi smuzakami na ponad 50 metrow, to bylo jakies 5 lat temu ... nadal czekamy cierplilwie ... byc moze nie bylo odpowiedniego wiatru przez te 5 lat, trudno powiedziec nie zapominajmy w tym calym obledzie, ze rzucic na odleglosc nie oznacza podac przynety tam gdzie chcemy i tak skutecznie jak chcemy ...tu nie chodzi o rzut widlami do rzeki tylko o wedkarstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Jaca z m.pl podobno rzuca muchą na 1g wolframowej główce pod drugi brzeg, tylko nie wiem jaka to jest odległość. Z własnego skromnego doświadczenia mogę potwierdzić, to co mówi Tomy, coś musi tą szpulę napędzić i fizyki się nie okłamie, a szkoda Oczywiście można rzucać i takimi przynętami, a w wielu miejscach wystarczą nam takie odległości, jednak w porównaniu do spiningu, są to odległości mizerne. Fizyki się nie okłamie. Jaki to musi być kij, żeby go zładować 1 gramem? No i tą szpulę rozpędzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Fizyki się nie okłamie. Jaki to musi być kij, żeby go zładować 1 gramem? No i tą szpulę rozpędzić? przy ciurku o szerokosci 2 metrow wystarczy taki 7 stop i ... juz mozesz klasc wabiki na drugim brzegu 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 przy ciurku o szerokosci 2 metrow wystarczy taki 7 stop i ... juz mozesz klasc wabiki na drugim brzegu Nie, no pewnie się da, ale kij bardziej się załaduje od ciężaru samego siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Mogę z mojej strony tylko dodać, że w klasie lightowego castingu cały sezon machałem zestawem FENWICK ELITE TECH SMALLMOUTH ESMC6102M-F 3-18 gr. + DAIWA PIXY 68L i jestem mega zadowolony. Od maleństw po slidera 7s, jak zachodziła potrzeba. Także pixę polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 heheh maleństwo pojęcie względne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszDDZ Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Ja szczerze powiedziawszy z UL dałem sobie spokój, a Light w moim wykonaniu to główka minimum 5g i to jest dopiero komfort przy moich umiejętnościach i Daiwie Liberto Pxy zaprzężonej do seekera sp703. Jak nie patrzeć 5g plus paproch to też maleństwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 heheh maleństwo pojęcie względne To fakt, mało konkretnie:-) 4g główka + mini gumka śmiga, 5g wahadłówki, wobki - nie ma z tym problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 no to Light to się zgodze, ale do UL to troche już nie halo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 dlatego napisałem wcześniej że odnoszę się do lighta. Zachowawczo:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 (edytowane) Jaca z m.pl podobno rzuca muchą na 1g wolframowej główce pod drugi brzegChyba ze sznurem muchowym na multiku albo rzeczkę można przeskoczyć. Edytowane 20 Listopada 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Chyba ze sznurem muchowym na multiku albo rzeczkę można przeskoczyć. Albo z procy podaje tą muche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Ja bym tak w to nie watpił... mega ladujacy sie patyk do 5 / 4 gram + cc+avail+magnetyk + linka tyle ile potrzbrzeba - no i przyneta wazy juz 1g/ 1.5g odleglosci nie beda dalekie, ale nawet z spina by daleko nie lecialo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Ateiści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Ateiści REALIŚCI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 20 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Popadanie w taką skrajność to już docieranie do granic wyobraźni S. Lema Poza tym - do mikromikrusów suchych muszek i innych piórkowych przynęt najlepiej wykorzystać muchówkę i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Popadanie w taką skrajność to już docieranie do granic wyobraźni S. Lema Poza tym - do mikromikrusów suchych muszek i innych piórkowych przynęt najlepiej wykorzystać muchówkę i tyle Mam taki zamiar hehe mucha UL pod klenie i może szczupakowa ale to jeszcze nic pewnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leadrock Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 przy ciurku o szerokosci 2 metrow wystarczy taki 7 stop i ... juz mozesz klasc wabiki na drugim brzegu Idąc takim tropem można wystartować z multikiem i trzymertową wędką. Przy bezwietrznej pogodzie pewnie z 7 metrów by się osiągnęło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Idąc takim tropem można wystartować z multikiem i trzymertową wędką. Przy bezwietrznej pogodzie pewnie z 7 metrów by się osiągnęło... Miałem kij 3.05 xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 i na szczęscie go sprzedałes... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 i na szczęscie go sprzedałes... Jak się spisuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Mifek ja myslalem ze Ty tylko cast... :0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi