Skocz do zawartości
  • 0

Kleniowo - jaziowe killery

boseib

Pytanie

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witam wszystkich fanatyków, speców oraz miłośników połowu dwóch powyższych gatunków. Chciałbym przeprowadzić wśród Was ankiete i prosić o podanie przez was 5 ulubionych przynet na te właśnie ryby. Z góry dzięki:)

wszystko zalezy od tego w jakich warunkach lowie, inne wabiki sa na wieksza rzeke a inna na mala, jezioro to tez osobny akapit, przynety na nizowke roznia sie od tych uzywanych zaraz po powodzi, inne wabie sa dobre na lato i troche inne na zime, bardzo duzo zalezy od uciagu i przejzystosci wody ...

stawiam w 99% na woblery :D

• 0

Tu masz troche klasyki, to taki średni kaliber jeśli chodzi o wielkość 25-30mm. Dla mnie no 1 to czarny z różnymi wstawkami. Te są robione przez mojego kolegę, czasem coś sprzeda , jak chcesz dam namiary. Firmowymi mało łowię, ale sprawdzały mi się Tiny Salmo i najmnijesze Bonito.

pozdrawiam

Paweł nizinny

post-886-1348913821,0889_thumb.jpg

post-886-1348913821,1517_thumb.jpg

• 0

No właśnie. U mnie w pudełkach jaziowych i kleniowych przynęt na kilogramy a ryb na wędce ZERO :mellow: Tak sobie myślę czy błąd w doborze przynęt, czy w ich zaprezentowaniu rybce czy może jeszcze w czymś innym. :(

Zapraszam na wspólne łowy

Z radością przyjmuję zaproszenie!! :D Bo się umawiamy od zeszłego lata chyba, co byłem u Ciebie i wędki oglądaliśmy. Na priw dogadamy szczegóły by nie zaśmiecać wątku.

• 0

Tu masz troche klasyki, to taki średni kaliber jeśli chodzi o wielkość 25-30mm. Dla mnie no 1 to czarny z różnymi wstawkami. Te są robione przez mojego kolegę, czasem coś sprzeda , jak chcesz dam namiary. Firmowymi mało łowię, ale sprawdzały mi się Tiny Salmo i najmnijesze Bonito.

pozdrawiam

Paweł nizinny

Poproszę na priw o te namiary. Chętnie uzupełnię kolekcje o takie cudeńka :D