Skocz do zawartości
  • 0

Humminbird 788ci HD DI Combo USA & International Unit Model# 408130-1M

sebson

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ja mam 597 ci hd di combo bardzo podobna  do tej z linku .

Sonda bardzo  dokładna ale  małe  stożki przy tradycyjnym obrazowaniu .

Gdybym miał teraz brac to szukał bym z  boczbym  sonarem .

Edytowane przez Doman

• 0

A co to ma do rzeczy ? Ponton czy łódź  :huh: ??? Liczy się tylko czy przetwornik został właściwie zamocowany. Niech kolega zapyta gościa który gadał, że jeden taki widział echo z SI u drugiego takiego którego szwagier miał namiar na dwóch takich, i tak dalej.... 

• 0

Napaliłem się na echo z si jak szczerbaty na suchary. Zadzwoniłem do renomowanej firmy zajmującą się sprzedażą echosond żeby zamówić taką echosondę. Sprzedawca spytał się na jakim sprzęcie będzie użytkowana. Powiedziałem że na pontonie. Wytłumaczył mi że w pontonach przetwornik z si nie za bardzo się sprawdza i nie gwarantuje mi ze będę zadowolony. I co myślicie że nie chciał zarobić. Dla mnie to jest prawdziwy profesjonalista który poważnie traktuje klienta. Doradził mi echosondę z tej samej serii tylko hd cxi di combo i jestem mu za to bardzo wdzięczny. Kupiłem w ciemno i dopiero po kupnie przeczytałem o tej echosondzie  opinie. Okazało się że to echo ma bardzo dobre opinie. Po przetestowaniu echo i przetwornik działają rewelacyjnie.

• 0

Pływam ze swoim 998c SI na pontonach, ribach, łodziach z aluminium i laminatu, w polskich śródlądowych na norweskich firdach i szwedzkich szkierach i wszystko hula. Więc niech ktoś napisze dlaczego  SI miałoby nie działać właściwie na pontonach.

• 0

Pływam ze swoim 998c SI na pontonach, ribach, łodziach z aluminium i laminatu, w polskich śródlądowych na norweskich firdach i szwedzkich szkierach i wszystko hula. Więc niech ktoś napisze dlaczego  SI miałoby nie działać właściwie na pontonach.

W opisanej sytuacji bardziej chodzi o to, że DI działa na każdej jednostce a w przypadku SI sprzedawca tego jeszcze dogłębnie nie sprawdził :P

Poza tym DI jest więcej w magazynie...

Edytowane przez immortal

• 0

Nie jestem fachowcem od echosond. Kupiona przeze mnie echosonda ma także tradycyjne echo a di to tylko dodatek czasami dość przydatny. Gdy po tygodniu zadzwoniłem do sprzedawcy z chęcią kupna drugiej takiej samej echosondy dla kolegi powiedział mi że nie ma bo rozeszły się jak ciepłe bułki. Więc immortal Twoja teoria odpada. 

Edytowane przez Mario41

• 0

Nie jestem fachowcem od echosond. Kupiona przeze mnie echosonda ma także tradycyjne echo a di to tylko dodatek czasami dość przydatny. Gdy po tygodniu zadzwoniłem do sprzedawcy z chęcią kupna drugiej takiej samej echosondy dla kolegi powiedział mi że nie ma bo rozeszły się jak ciepłe bułki. Więc immortal Twoja teoria odpada. 

Jak byś mógł to zadzwoń do renomowanej firmy i zapytaj dlaczego SI nie sprawdzi się na pontonie. Myslę że ten problem nurtuje nie tylko mnie ale również wielu innych użytowników tego forum. A ja nie mam namiaru na renomowanej firmy. Dlatego proszę o to Ciebie dla dobra nas wszystkich.