szikakaaa Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Witam wszystkich Forumowiczów! Chciałbym się zapytać który Waszym zdaniem kołowrotek bardziej nadaje się do lekkiego spinningu rzecznego (połowy klenia - woblerki od 1 - 5g): Daiwa Exceler 2500 ew. Exceler Plus czy Spro Red Arc Tuff-Body 10300? A może macie inne rozsądniejsze propozycje do tej metody? Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 do jakiej wedki bedziesz go przykrecal? chodzi mi o dlugosc nie kierowalbym sie niczym innym jak plynnoscia pracy i klasowym hamulcem, ja uzywam twin powera 2000 z normalna szpula do zylki 0.22 i plytka szpulka do zylki 0.16 - 0.18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Miałem dawno temu podobny dylemat i do kijka 220cm 1-7g wybrałem Shimano Super GT 1000 FA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Czesc, masz fajny lekki kijek a chcesz przykrecic Spro 3000? Bez przesady. 2500 wielkosciowo jest najwieksze co bym wzial.Spro znam, mam i nie jestem zadowolony. Robia mu sie po czasie duze luzy na osi. Plynnosc pracy ma bardzo dobra, ja jednak wole miec os ktora nie chodzi ok. 5mm w gore i w dol. Mam dwa kolowrotki Shimano (Catana 1000 i Ultegra Advance 1000) i jestem bardzo zadowolony. Z Daiwa nie mialem do czynienia, wiec nie podpowiem nic. Ja jednak wybral bym cos z Shimano, np. Technium, Stradic albo jak mowil Pitt Twin Power. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Cześć Moim zdaniem Twin Power 2000 lub 2500.Mój zestaw na tego typu wędkowanie to kijaszek Anos na blanku Talona 3 metry do 12g + TP 2000. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuros Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 jak Najlżejszy i znanej firmyi tyle.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szikakaaa Opublikowano 10 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Szukałem po sklepach na necie i nie moge namierzyc Twin Powera 2000. Może wiecie gdzie mogę go dostać i czy w ogóle jest dostepny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 japantackle, ichiban, plat ... e-bay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Możesz go dostać przez polskiego importera.http://www.mefistofishing.pl/ Polecam oryginał made in japan. Będziesz go miał na lata.Mój ma około 7 lat i pracuje i wygląda jak nowy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Witam, Mam od 91 roku Shimano Aero GT 1000, i nie zamieniłbym go na żaden inny .Do wklejanki, na jazika i inne delikatne łowienie idealny, mały lekki, niezawodny, zrobiony oczywiście w Kraju Kwitnącej Wiśni ( pierwsza seria shimaniaków z walczącym hamulcem i z pojedyńczą korbą).Poszukaj na necie czasami trafiają się całkiem zadbane modele, szczerze polecam.Pzdr.Tarłoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 z tanszych i godnych polecenia modeli mamy jeszcze daiwe tierra 2000, sam na dniach bede kupowal ten kolowrotek dla juniora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megajozek Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Kolego za nie duza kasę możesz kupić Shimano nexave 2500 produkcja marsylia chyba ale części w 100% są japońskie !! Mam ten i daiwe plus 2500 ale daiwa jest w 100% china !! troszkę musiałem pokombinować z nią i luzy zniwelować zmiana podkładek na grubsze !!A shimanko ladnie chodzi i z rybkami do 10 kg bez problemu daje rade i sie zastanawiam po co kupowac kolowrotki po 1000 zl i wedki po drugi 1000 jak u nas nie ma ryb na taki sprzet!! sam osobiscie siedzilem nad woda sprzet mam niczego sobie a dziadek na kawałek kija z żyłka piękne ryby wyjmował a ja nic !! liczą się umiejętnościP.S żaden kolowrotek i wedka nie wyjmie ryby jak nie masz umiejestnoci i nie umiesz czytac wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 @megajozek,chyba malezja a nie marsylia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megajozek Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Zgadza sie sorka za pomylke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 megajozek aleś mi humor poprawił proponuję jeszcze jedzenie tylko makaronu, bo tani, kupno malucha bo przecież i tak szkoda kasy na lepsze auto bo wystarczy popatrzeć na stan naszych dróg. Kupno mieszkania też mija się z celem bo przecież można mieszkać w lepiance, zdrowo i ekologicznie )))Zgaduję, że nie czytasz forum zbyt intensywnie i chyba nie do końca wiesz, gdzie się znalazłeś Marsylia ... wydaje mi się, że lepsze robią w Toskanii Pozdrawiam Niezły żartowniś z Ciebie do autora tematuZgaduję, że jeżeli szukasz kołowrotków podobnych do podanych przez Ciebie i w podobnym budżecie to może to Ci się spodoba: http://allegro.pl/shimano-stradic-2500-gtmrb-nowy-i222137777 6.htmllub to http://allegro.pl/kolowrotek-shimano-stradic-3000-fi-nowy-ok azja-i2240053086.html ja właśnie łowię tym drugim - 3000 FI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megajozek Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Na klenia spokojne wystarczy shimano nexave i nie ma co tu gaadc!!ja tam jestem zadowolony wiadomo ze daiwa lepsza ale juz drozsza !!a ty mi o maluchach nie gadaj dla mnie mozesz miec i kolowrotki po 3000 zl pamietaj nie kolowrotek lowi rybe !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Na klenia spokojne wystarczy shimano nexave i nie ma co tu gaadc!!ja tam jestem zadowolony wiadomo ze daiwa lepsza ale juz drozsza !!a ty mi o maluchach nie gadaj dla mnie mozesz miec i kolowrotki po 3000 zl pamietaj nie kolowrotek lowi rybe !! Liczy się jeszcze komfort i trwałość ale to drugie to już zależne od czestotliwości używania i warunków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 megajozkuNajpierw czytaj (zasoby tego forum to potęga!), później zabieraj głos!Jaka Daiwa jest lepsza od Shimano, która Daiwa od którego Shimano?! Bzdury pleciesz aż oczy bolą.Żaden z moich kołowrotków nie kosztuje 3000zł ani się nawet do tej kwoty nie zbliża.Koniec OT. jak chcesz gadać to przenieśmy rozmowę na priv.Nexawe - podejrzewam, że w jeden sezon bym go zajeździł jeśli miałbym już nim łowić. Mój ojciec sobie taki kupił i od razu musiałem wziąć go na warsztat, pokasować luzy, nasmarować (choć to w większości przypadków z shimano). Wracając do tematu to dołożyłbym jeszcze do wyboru Penn'a Battle'a albo 2000 albo 3000. Osobiście wolę większe kołowrotki, być może dlatego, ze zaczynałem od Stradicka 3000FE jako podstawowego kołowrotka spiningowego, a jak wiadomo to do kruszynek to on nie należy i do takich przywykłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Sprawa chyba najistotniejsza, kolega @megajozek odpowiada czy raczej doradza w temacie założonym cztery lata temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fedx Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Podpinając się do wątku, ale jednak w temacie...Ciekaw jestem co sądzicie o Ryobi Zauber 2000,- jest teraz w dobrej cenie i dają dwie szpulki zapasowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Sprawa chyba najistotniejsza, kolega @megajozek odpowiada czy raczej doradza w temacie założonym cztery lata temu. Właśnie coś mi nie pasowało w tym temacie bo LadyD pisze o korbie, a z tego co mi wiadomo to na korbę już nie łowi ale niestety inteligencji mi zabrakło i na datę nie popatrzyłem ... właściwie praktycznie w ogóle na nią nie patrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 .....bo LadyD pisze o korbie, a z tego co mi wiadomo to na korbę już nie łowi..... Może nie łowi, co nie znaczy, że temat mu obcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi