Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich bardzo serdecznie!!
Chciałbym zamówić w pracownii Art-Rod kijek idealny pod moje potrzeby, stąd pytanie czy ktoś miał styczność z wędkami spod rąk tych rodbuilderów? Jeśli tak to jakie są wrażenia? Prosiłbym o ogólne opinie na temat tej pracownii. Pozdrawiam.

Trochę na ten temat znajdziesz w relacji z tegorocznych targów poznańskich - ekipa jerkbaita odwiedziła zarówno pracownię jak i stoisko pracowni na targach.

Moje osobiste wrażenie są bardzo pozytywne - chłopaki robia dobre, bezpretensjonalne wędki. Solidne komponenty, w pracowni jest mój ukochany Lamiglas, a poza tym Pacific Bay, Batson, Talon. Tylko przebierac. Jak byłem w pracowni na stojaku kończył się szklak Lamiglasa w wersji castingowej - można powiedzieć esencja użytkowości. Ten był akurat wykańczany w piance.

Co tu dużo się rozwodzić - solidna poznańska robota :D

dodam jeszcze adres strony internetowej pracowni:

www.art-rod.com

Pozdrawiam

Friko pisze całą prawdę o pracowni ! Jest w czym wybierać ! Widziałem już kilka dzieł które wyszły spod ręki Michała i Tomka i przyznam że robią wrażenie. Właśnie im powierzyłem tworzenie swojego pierwszego kija na zamówienie i mam nadzieję już za ok 2 tygodnie śmigać z nim nad wodę. Zrobią ci to zechcesz ale przy tym udziela rad praktycznych dzięki czemu będziesz mógł wnieść ewentualne zmiany w twoim pomyśle. jednym slowem : myślę że warto robić u nich kij !

• 3 lata później...

Coś temat pracowni ucichł, a przecież takie ładne kijki wychodzą z pod ręki Tomka i Michała :D

Opis:

St.Croix Avid 3SC96MHF2, przelotki Fuji Alconite (szczytowa SIC), uchwyt Fuji DPS z czarnym drewnem, dekor na zakończeniu.

Jakościowo naprawdę wygląda rewelacyjnie.

Testy były, kilka boleni złapanych, czuć moc i to była myśl przewodnia w wyborze tego blanku.

Poniżej kilka zdjęć poglądowych.

Szczerze polecam niezdecydowanym!

Opis wędziska.

Pozdrawiam

Maciej

post-1390-1348915593,6621_thumb.jpg

post-1390-1348915593,8037_thumb.jpg

post-1390-1348915593,8762_thumb.jpg

post-1390-1348915594,0784_thumb.jpg

post-1390-1348915594,1761_thumb.jpg

Hej Macieku,

chłopaki juz się przeprowadzili? Byłeś w nowej lokalizacji pracowni? Jak to wyglada?

Pozdrawiam

Cześć Friko,

Niestety mam trochę daleko do Poznania, wszystko załatwiałem telefonicznie oraz drogą meilową.

Chłopaki już się przenieśli w nowe miejsce.

To wszystko co mogę Tobie powiedzieć :D

Byłeś w nowej lokalizacji pracowni? Jak to wyglada?

Pozdrawiam

Zdecydowanie wiecej miejsca na nowe zabawki i nowe projekty :D Niestety lokalizacja dalej od centrum i trudniej dojechac bez samochodu. No i juz sie nie pomacha 3m w srodku bo nizej niz na Piatkowskiej.

Najlepiej by bylo gdyby sami cos napisali :D ale jak znam zycie sa zarobieni po uszy.

• 9 miesięcy temu...

Właśnie, @maniak w wątku obok przypomniał starodawną tradycję... Wiosenny Wyścig Zbrojeń!

Przed Państwem zatem kumulacja odrażających herezji:

Kijek 4-8 lb na pstrągi!

1,98 - 2-częściowy!

Avid zwykły - w Fuji Tytany przyodzian od stóp do głów!

A rękojeść lekko już usyfiona przez te cholerne bobry... Co i rusz wyczołguję się na pstrągach z zastawionych przez nie pułapek, i ręce mam ziemią nieustannie uwalane...

Wędka pochodzi z takiej, a nie innej pracowni, ale gdyby się komuś coś miało nie podobać w jej założeniach... Nie winić nikogo, ja sam.

post-3031-1348916894,0058_thumb.jpg

post-3031-1348916894,1682_thumb.jpg

@chub norris, żaden wyścig zbrojeń. Jeśli cieszy moje oko, a przy okazji innych, pokazując majstersztyk rodbuildiera to warto pokazać :D

A tak odnosząc się do wędziska, to odpowiada mi ten design.

Powiedz lepiej jak tam mój ulubiony uchwyt Fuji SKSS się podoba?

Wyścig wyścig, nazywajmy rzeczy po imieniu <_<

SKSS to nie taka znowu nowość dla mnie, mam go już od pewnego czasu w wędce na blanku PST943-2 znanej Ci zapewne firmy, co się zaczyna P, a kończy na x ;)

Tam jednak - z gwintem od dołu, tutaj zapoznałem się z nim wersji z foregripem w całości nakręcanym: i jest to duża przyjemność - zero gwintu przy skręconej rękojeści.

Generalnie uchwyt doceniam, fajnie się sprawdza w lekkich kijkach, aczkolwiek daleki jestem od przejścia na SKSS. Jest raczej kolejną opcją, akurat w kijku takim, jak ten Avid - strzałem w dziesiątkę. Ale miło mieć i VSS gdzieś, i DPS staroświecki, a ja to nawet ECS lubię mieć gdzieniegdzie

Jak wyścig ,to wyścig

http://iv.pl/images/55359897387061661082.jpg

Lami XL782, 6'6,6-10lb,1/16-5/16 <_< w otoczeniu DPN-u, marca,fajnego woblera i przypadkowego multi.

Co do pracowni-ja mam sporo bliżej :mellow: miejsca chłopaki mają dużo więcej, zarówno na zrobienie wędek jak i ekspozycje sprzętu sklepowego. Wybór przynęt spiningowych firmowych jaki i hand made - zajebisty, zawsze służą radą i humorem :mellow: Blanków na stanie -naprawdę jest w czym wybierać,nie tylko Lamiglas, jakby się mogło wydawać :o Komu po drodze,polecam B)

Przed Państwem zatem kumulacja odrażających herezji

ty to najnormalniej w swiecie zboczony jestes :mellow: a najgorsze w tej herezji jest to, ze w uchwycie masz kolowrotek, co ja go sobie kupic nie moge ;) no dobra, w rewanzu, na koniec kwietnia, tez wstawie wedke z poznania ... jak wyscig, to wyscig ;)

Pitt byłeś przejazdem czy załatwiałeś przez telefon?