joker Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 (edytowane) Obserwuję uważnie dział Lurebuilding od początku roku. Tylko w tym czasie dołączyła spora grupa osób, która założyła własne wątki dotyczące budowania i wytwarzania przynęt. Sam dołączyłem z takim wątkiem w marcu. Jest jednak poza tą grupą spora ilość osób, które coś robią dla siebie lub zaczynają coś robić i nie za bardzo mają gdzie pokazać swoje prace jeśli nie mają autorskiego wątku. Ten dział powstał dzięki rozwojowi jednego wątku jaki dotyczył budowania przynęt - Woblerowa wariacja . To był ten wspaniały zapalnik do uruchomienia prawdziwego motoru napędowego na Jerkbait. Jednak wraz z zamknięciem tego wątku, ci którzy chcieliby coś pokazać, a nie chcą zakładać specjalnego własnego wątku, zostali na bocznym torze. Czasami ktoś pisze do mnie z zapytaniem o poradę, a nie jest oficjalnym tzw twórcą. Daję głowę, że wielu z was ma podobnie. Do tego od czasu do czasu pojawia się ktoś świeży na Jerkbait i nie wiedząc jak się ujawnić wkleja swoje prace do czyjegoś autorskiego wątku. Mnie to w ogóle nie przeszkadza, jednak innym tak. Wtedy, ta zganiona przez innych osoba, po prostu znika na zawsze. Nie musi tak być koledzy. Dlatego chciałem poddać pod dyskusję pomysł takiego wątku jak w tytule. Tytuł wątku nie jest ważny, na pewno wymyślicie lepszy, istotna jest idea. Otwarty watek do wrzucania zdjęć z pierwszymi próbami, początkami klepania, kręcenia i strugania. Miejsce gdzie stary wyjadacz bez własnego wątku będzie mógł błysnąć i zaszokować swoim tajemnym dziełem. Brakuje tu takiego miejsca według mnie. A co wy o tym myślicie koledzy? Edytowane 31 Października 2013 przez milupa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Robert pomysł jak najbardziej popieram, zatem wątek zostaje oficjalnie otworzony, troszkę zmieniłem tytuł Zapraszamy początkujących twórców do dzielenia się w nim swoimi dziełami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomas24 Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Bardzo dobry pomysł ,sam od ponad roku robię woblery na które łowię jak również łowią moi znajomi z większymi i miejszymi wynikami ale rybki biorą . Własnego wątku jeszcze nie założyłem jakoś nie mogę się zebrać , choć śledzę życie jerkbaitu dość intensywnie , uważam ,że pomysł przedni wart uwagi , można by wrzucić pojedyńcze zdjęcie z krótkim opisem woblerka bez rozpisywania się całego ''woblerowego życiorysu'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Bardzo dobry pomysł ,sam od ponad roku robię woblery na które łowię jak również łowią moi znajomi z większymi i miejszymi wynikami ale rybki biorą . Własnego wątku jeszcze nie założyłem jakoś nie mogę się zebrać , choć śledzę życie jerkbaitu dość intensywnie , uważam ,że pomysł przedni wart uwagi , można by wrzucić pojedyńcze zdjęcie z krótkim opisem woblerka bez rozpisywania się całego ''woblerowego życiorysu''To zapraszamy, wstawiaj zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Miło mi że jest taki temat, w końcu coś wstawię. Mój pierwszy wobler do ciężkiego spiningu/trollingu. Korpus 17cm, poliwęglam 2mm, stelaż 1mm przez całość. Z czasem pokażę moje wykończenie, może komuś się spodoba;) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleciona Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Podbiję .Jeszcze tylko farby i tej zimy spróbuję pierwszy raz malować areo. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Pleciona naprawdę apetyczne wobki! Pokzuj więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 Bardzo dobry wątek.Starzy wyjadacze też skorzystają.Nowi-nowe pomysły nie gubi ich rutyna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 1 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 I jakoś zaczyna się rozkręcać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekiel11 Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 Ja tak klasycznie http://w586.wrzuta.pl/obraz/04tE1fKc5cY/poszlo_1_2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 świetny pomysł na wątek. Na pewno często tu będę zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryka Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 Świetny pomysł z załozeniem tego wątku , i juz po kilku postach widzimy ze Ci którzy nie mają swojego wątku również tworzą ciekawe przynęty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robimax Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 To i ja cos dorzucę co by sie wątek rozwijał . Moje zabawy z kalkomanią. Tu akurat cos pod szczupłego. Wielkośc 9,5cm. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 ale kolega chyba nie początkujący? bo wobki klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 2 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 To i ja cos dorzucę co by sie wątek rozwijał . Moje zabawy z kalkomanią. Tu akurat cos pod szczupłego. Wielkośc 9,5cm. Bardzo dobre wykonanie Fajne kolory płoci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryka Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 To i ja cos dorzucę co by sie wątek rozwijał . Moje zabawy z kalkomanią. Tu akurat cos pod szczupłego. Wielkośc 9,5bardzo mi sie podoba estetyka wykonania.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUDI75 Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 To i ja cos dorzucę co by sie wątek rozwijał . Moje zabawy z kalkomanią. Tu akurat cos pod szczupłego. Wielkośc 9,5cm.Rewelacja, chyba kolega wątek autorski powinien mieć. Jestem pod ogromnym wrażeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 robi wobki klasa tez bym chciał tak umieć heh, 9,5cm pod szczupłego dzisiaj dostałem zamówienie od znajomego na 2 jerki po 30cm każdy wcześniej inny znajomy mnie prosił o 40cm łamańca. Tylko skąd na to czas brać? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelkoszalin Opublikowano 9 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 (edytowane) Witam wszystkich ! zacząłem sobię strugać jako że jesień przyszła, pierwszego potworka Wam nie pokaże, drugiego wrzucam, fotka po malowaniu, jeszcze po farbkach się nie kąpał w lakierze wiem że może niedokładnie pomalowane, ale dopiero zaczynam ogarniać malowanie pędzelkiem, a do tego jeszcze brakuje mi jakiegoś malutkiego, do rysowania "drobiazgów" Z jego pracy jestem zadowolony, polakierowany myślę że będzie ważył 15g, typ przynęty w sumię zainspirowany wobkami Irasa( wzór do naśladowania , w sumie struganie też pracuję moim zdaniem fajnie, bardzo ładnie leciutko odjeżdża na boki i imituje chorą rybkę malowanie będę dopracowywał bo mam szablonik i myślę że jako taką powtarzalność uzyskam... pozdrawiam wczoraj skończyłem, dzisiaj testowałem w swoim ciasnym oczku wodnym, wariacje tego co widać powyżej, tzw. "oczojeb" lub ostatnia deska ratunku, jak kto woli wolno tonący główką w dół, filmik z pracy ( myślę że w jeziorze gdzie będzie miał dużo miejsca będzie lepiej ) http://www.youtube.com/watch?v=ivgK_l0EDNU&feature=youtu.be i fotka : Edytowane 10 Listopada 2013 przez pawelkoszalin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 10 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 To dorzucę coś od siebie ;] mój pierwszy wobler oklejany folia aluminiową, a także pierwsze podejście do malowania akrylami ;] mam problem z namalowaniem oczu jakie macie na to sposoby ? pozdrawiam i proszę o opinie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelkoszalin Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 (edytowane) Capon, a wieczorem podkładzik... Edytowane 12 Listopada 2013 przez pawelkoszalin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 (edytowane) Capon, a wieczorem podkładzik... Kolego te oczka chyba są za blisko ... ale wystrugane elegancko ;] Edytowane 12 Listopada 2013 przez TrojanX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelkoszalin Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 no tak tak, oczka za blisko, myślę że jeszcze miesiąc i będę robił wierniejsze imitacje właśnie dlatego wrzucam tutaj fotki, żeby była krytyka, bo to tylko pcha do przodu i pomaga dostrzec różne rzeczy. Tomala a materiał idealnie przylega ? jeżeli klej nie podsechł dokładnie to oddycha pod lakierem i bąbelkuje, miałem podobną sytuacje, myśle że pędzel tutaj nic nie da bo po zanurzeniu w lakierze i tak lakier sobie swodobnie ścieka z woblera aż do cienkiej warstwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Zbieram się od jakiegoś czasu żeby pokazać parę moich woblerków. Pierwsze strugnąłem w ostatnią zimę. Wyglądały tak: Są zrobione z przypróchniałej sztachety olchowej utwardzonej lakierem , malowane akrylami. Górny 6,5cm, środkowy 5,5, a ten na dole - 4cm. Ten najmniejszy - totalny wariat - dobrze trzyma się nurtu ale jednocześnie pracuje nieregularnie - myszkująco - fajnie wabi ryby, niestety oczko na kotwiczkę jest w złym miejscu i często się nie zapinają Na tych większych też widać brak doświadczenia - małe oczka stelaża, pomarszczony lakier... Ale o dziwo z ich pracy jestem zadowolony do dziś Tonące, pracują drobno tak jak lubię. Potem to już poooszło... Nie robię wielu woblerów, na własny użytek. Ale ciągle jakieś były "na warsztacie" Więc powstawały następne pojedyńcze egzemplarze: cdn 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 16 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Są zrobione z przypróchniałej sztachety olchowej utwardzonej lakierem Tak się zaczynają najlepsze historie Trzymam kciuki za dalszy rozwój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi