mazur.t Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 i dalsze foto: i wisienka na torcie która zapewniła mi święty spokój Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Wisienka zawisła na smakowitym torcie? Woblerki, cóż, pokazałeś w miejscu, w którym przedstawiają początkujący. Błąd. Spokojnie możesz otwierać własny wątek. Początkujący nie jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur.t Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Wisienka zawisła na smakowitym torcie? Woblerki, cóż, pokazałeś w miejscu, w którym przedstawiają początkujący. Błąd. Spokojnie możesz otwierać własny wątek. Początkujący nie jesteś Janusz dziękuje to dla mnie duży komplement Wobki bez fałszywej skromności mają jeszcze sporo do poprawy, np słabą powtarzalność, ale pracuje nad tym Pomysłów po ostatnim sezonie w głowie sporo, zima za pasem, będziemy walczyć. Wisienka zawisła gdzie trzeba ku mojemu zdziwieniu nawet czasem dynda ponownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 29 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Zacząłeś z wysokiego C (czy może W ;-) wobki bardzo fajne - szczególnie mi się podobają te baryłki w kolorach osy.Wisienka super - też mam taki plan, tylko jakieś robactwo chciałem zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur.t Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zacząłeś z wysokiego C (czy może W ;-) wobki bardzo fajne - szczególnie mi się podobają te baryłki w kolorach osy.Wisienka super - też mam taki plan, tylko jakieś robactwo chciałem zrobić Podziękował baryłki sprawdzały się fajnie w lecie na Bugu.Dziś kupiłem drewno, pociąć tylko muszę i do dzieła Do robali się zbierałem cały sezon ale jakoś na zbieraniu się skończyło )))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelkoszalin Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 ostatnio poczyniłem okonka i trociowy eksperyment, od stycznia sprawdzę czy coś się zawiesi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 (edytowane) Witam mam na imię Paweł pochodzę z Lubelszczyzny z centrum Roztocza.Pierwsze woblery zacząłem wykonywać około 15 lat temu głównie ze względu na cenę i małą dostępność w moim regionie w tamtych czasach.Były to woblery głównie pstrągowe niezbędne przy uganianiu się za potokowcami i nie tylko na rzekach Wieprz i Tanew.Przez ostatnie 10 lat często zmieniałem miejsce zamieszkania i spiningowanie nie szło za tym w parze,aż do tego roku gdy ostatecznie osiedliłem się w krainie jezior i pasja na nowo odżyła.Moje woblery wykonuje z balsy gr.10-8 mm utwardzanej cyjanoakrylem,oczka drut 0.7 mm wkręcane,podkład to 2-3 warstwy białego akrylu,malowanie gąbka i farbki modelarskie,retusz i szczegóły to wszelkiego rodzaju pisaki permamentne i markery.Wykonuje woblery tonące i wolno-tonące takie najbardziej sprawdzaja się na moich łowiskach.Docelowy target to okonie,szczupaki,palie i pstrągi teczowe.Woblery po pierwszej warstwie lakieru utrwalającej kolorki,brakuje tylko malowania grzbietu . Edytowane 12 Grudnia 2013 przez PablovelLoco 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Ładne! Widać, że zacząłeś nie dziś i nie wczoraj.W Finlandii mieszkać to musi być niezły raj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Z tym "rajem" to tak nie do końca...jeśli chodzi o wędkarstwo to fakt presja żadna...co do reszty to stara maksyma "bez pracy nie ma kołaczy" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Świetne woblerki kolego Pawle.Ciekaw jestem jak Ci się sprawdzają na tych fińskich wodach, bo jak mniemam, to dookoła masz jej zapewne pod dostatkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 W życie prywatne nie wnikam, Polacy wszędzie po świecie rozsiani, rzecz jasna miałem na myśli raj dla naszych kijaszków i woblerków Finlandia jakoś tak sympatycznie w temacie się mi kojarzy Zapewne nie musisz sobie zadawać pytania w stylu "Ciekawe czy w tej wodzie jest jakaś ryba? Wracając do tematu - woblerki klasa, takie błyskotkowe ryjkowce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Obawiam się, że przednie oczko ustawione poziomo nie jest najlepszym rozwiązaniem. Uniemożliwia lub znacznie utrudnia właściwe ustawienie woblera. Fajne woblery. Moim zdaniem wstawione w złym miejscu. śmiało możesz otwierać własny wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Obawiam się, że przednie oczko ustawione poziomo nie jest najlepszym rozwiązaniem. Uniemożliwia lub znacznie utrudnia właściwe ustawienie woblera. Fajne woblery. Moim zdaniem wstawione w złym miejscu. śmiało możesz otwierać własny wątek Co do oczka to na początku też miałem obawy,ale te modele które przedstawiłem na zdjęciach to poprawione kopie prototypów,przedni pseudo ster,dwu-punktowe obciążenie,daje bardzo nieregularną pracę (mocne lusterkowanie,delikatne X i większe lub mniejsze S) przez co jakiekolwiek ustawianie woblera w moim przypadku nie jest potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ro-sz Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Witam Jako że pogoda niedopisuje, zrobiło się troche wolnego czasu. W zawiązku z tym zacząłem strugać swojego pierwszego jerka. Kształt już jest finalny, w przyszłym tygodniu zabiorę się za dociążanie, malowanie itd. Co sądzicie o mojej amatorce ? PozdrawiamRobert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szyspinek17 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 (edytowane) Śmieszny kształt, ale wobler jak ładnie pomalujesz to będzie ciekawy Edytowane 12 Grudnia 2013 przez szyspinek17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ro-sz Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Śmieszny kształt Wiem że wygląda jak klamka od Syrenki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joah12345 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Mi tam na klamkę trochę inna wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelkoszalin Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Na styczniowe trocie się zbroję do jakości wobków nie przykładam za dużej wagi jako że pewnie po pierwszej wyprawie je zostawię w wodzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 13 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Na styczniowe trocie się zbroję do jakości wobków nie przykładam za dużej wagi jako że pewnie po pierwszej wyprawie je zostawię w wodzie... Niby takie tylko kropki, ale kolory dobrane świetnie. Jakieś większe zdjęcia byś wrzucał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 13 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Loco, bardzo ciekawe konstrukcje i przyjemne dla oka dekorowanie. Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur.t Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Paweł jako podpatrujący i początkujący czapa z głowy )))))))Okonki do mnie "mówią" pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Jako ze wkoncu rozgryzlem moje Jazie i klenie i wiem czego chca :D Postanowilem zima przygotowac sobie wobkow. Moje ulubione Illexy sa w pyte ale maja jedna wade, sa z grzechotkami. Na 2014 zapowiedzieli kilka silentow ale mimo to mysle ze warto wystrugac cos swojego stricte pod dany spot. Nie mam jeszcze wszystkiego ale jakies skrawki jeszcze mialem i struglem 2 korpusiki. 36mm i 40mm. Musze troche do wprawy dojsc i poobserwowac najlepszych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 Dzisiaj przyszlo troche lipy wiec siadlem chwile podlubac. Walcze z zatruciem czy jakims wirusem od 4 dni wiec troche zabilem nude. Lipka 1 klasa to i strunganko szlo jak ta lala. Wkoncu udalo mi sie plan z bani przelac na klocek. Chce sobie zrobic czy wersje tych maluchow, SR, DR, DDR. Wesolych swiat wszystkim! Zdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 Jaką mają długość? Szykuje coś podobnego na jaśki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 Te sa wlasnie na jaski, najmniejszy 36mm najwiekszy 46mm. 2 ostatnie z fotki to 39 i 40mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi