Skocz do zawartości

Poczekalnia, moje pierwsze kroki w twórczości.

joker

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Witam.

Za namową córki też wstawię zdjęcia ( robione telefonem ) swoich dzieł.

Półtora roku zabawy z wobkami i takie oto efekty;

Woblery szczupakowe 7cm , waga +- 6 gr. , praca  X , gł. schodzenia około 1,5 m ,balsa , malowane spraymi Motip, lakier Hartzlak 5 warstw;

Inspiracja ; woblery Marka Rzenno (kolega z forum) które kiedyś nabyłem od Marka.

Po urwaniu ostatniego Marek nie miał czasu na zrobienie kolejnej partii (pełnia sezonu) a więc musiałem zakasać przysłowiowe rękawy i ...'' Potrzeba matką wynalazku '' i ... tak trafiłem tu -jerkbait

post-52750-0-84058000-1395510749_thumb.jpg

post-52750-0-84551000-1395510899_thumb.jpg

• Like 3

Witam, jakiś czas temu zaraziłem się jakże dobrze znaną wszystkim chorobą (żona nie zawsze jest zadowolona:)) ale ja nie próbuje tego leczyć i w końcu nadszedł moment , w którym mogę poddać ocenie część ze swoich wobków. Wszelkie uwagi i sugestie jak najbardziej wskazane gdyż są to moje pierwsze woby i jeszcze dużo przede mną pracy... :)

Pozdrawiam Qcyk!

Oczywiście część czeka na stery ale jestem dobrej myśli:)

post-54784-0-66686300-1395761764_thumb.jpg

post-54784-0-22554800-1395761780_thumb.jpg

post-54784-0-49893500-1395761781_thumb.jpg

post-54784-0-85460500-1395761782_thumb.jpg

post-54784-0-23906200-1395761784_thumb.jpg

Edytowane przez Qcyk
  • Like 7

Witam, jakiś czas temu zaraziłem się jakże dobrze znaną wszystkim chorobą (żona nie zawsze jest zadowolona:)) ale ja nie próbuje tego leczyć i w końcu nadszedł moment , w którym mogę poddać ocenie część ze swoich wobków. Wszelkie uwagi i sugestie jak najbardziej wskazane gdyż są to moje pierwsze woby i jeszcze dużo przede mną pracy... :)

Pozdrawiam Qcyk!

Oczywiście część czeka na stery ale jestem dobrej myśli:)

Świetna robota, chyba już czas na swój wątek:)

• 1 miesiąc temu...

Witam

Poniżej jaziowo-kleniowy misz-masz. Przynęty wykonane z lipy, waga - hm, tonące:). Woblery z przysłowiowym jajem, część już łowi ze skutkiem, część jeszcze nie ustawiona z powodu braku czasu. Strugam krótko, kilka miesięcy. Właściwie to tylko z doskoku, część malowana ręcznie i sprayami. Drut 0,8, bo tylko taki miałem, stelaż przez całość.

Obecnie na warsztacie dwu oraz dwu i pół centymetrowe dr-ki, za jakiś czas, o ile wyjdą, wstawię je na stronę.

Pozdrawiam

post-47737-0-56215200-1399638740_thumb.jpg

• Like 1

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

dj pierwsze dwie nie będą chodziły !!!!   Masz zbyt wysunięty do przodu środek ciężkości !!!!   Moja propozycja jest taka  ;) - super g labo coś takiego i kilka małych śrucin ołowiu żebyś mógł dokleić za samą oliwką ( to tylko taka uwaga żebyś zmienił na szybko pracę w tych cykadach  )  pozdrawiam Tomek 

ostatnia też jak na maje oko  B)   

Edytowane przez rybson

Dzięki za porady, te tutaj i na privie, nie wiem jak z tą pracą sprawdzę :D Robiłem już próbę środka ciężkości na agrafce zawieszając, ale ostatecznie i tak sprawdzi się nad wodą. Na pewno coś pójdzie na złom, ale dzięki temu, metodą prób i błędów człowiek się wiele uczy ; )

• Like 1

• 3 tygodnie później...