norbertkrakow Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 co zrobić zeby stanlej się nie tępił bo strugam z balsy i mi sie szybko tępi po 2-3 woblerkach idze do kosza ostrze i musze wymienic na noweKup nożyki olfa, japońskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 Tez polecam olfe, dostepna w castoramie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz 050 Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 pierwsze oklejane wobkkinauka Tomka1988 nie wiem ale chyba nie poszła w las narazie jest dobrze ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomas24 Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Witam.Za namową córki też wstawię zdjęcia ( robione telefonem ) swoich dzieł. Półtora roku zabawy z wobkami i takie oto efekty;Woblery szczupakowe 7cm , waga +- 6 gr. , praca X , gł. schodzenia około 1,5 m ,balsa , malowane spraymi Motip, lakier Hartzlak 5 warstw; Inspiracja ; woblery Marka Rzenno (kolega z forum) które kiedyś nabyłem od Marka.Po urwaniu ostatniego Marek nie miał czasu na zrobienie kolejnej partii (pełnia sezonu) a więc musiałem zakasać przysłowiowe rękawy i ...'' Potrzeba matką wynalazku '' i ... tak trafiłem tu -jerkbait 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 (edytowane) Witam, jakiś czas temu zaraziłem się jakże dobrze znaną wszystkim chorobą (żona nie zawsze jest zadowolona:)) ale ja nie próbuje tego leczyć i w końcu nadszedł moment , w którym mogę poddać ocenie część ze swoich wobków. Wszelkie uwagi i sugestie jak najbardziej wskazane gdyż są to moje pierwsze woby i jeszcze dużo przede mną pracy... Pozdrawiam Qcyk! Oczywiście część czeka na stery ale jestem dobrej myśli:) Edytowane 25 Marca 2014 przez Qcyk 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 25 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Daniel,Zadbałeś o ładną prezentację. Brawo. Ładnie pomalowane. Na ostatnim zdjęciu osa z czerwonym, jedyny wobler ze sterem, świetnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Jako, że dokończyłem kilka ze swoich wyrobów, chętnie pochwalę się przed resztą twórców, pozostałe czekają na lakier, stery albo na malowanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Witam, jakiś czas temu zaraziłem się jakże dobrze znaną wszystkim chorobą (żona nie zawsze jest zadowolona:)) ale ja nie próbuje tego leczyć i w końcu nadszedł moment , w którym mogę poddać ocenie część ze swoich wobków. Wszelkie uwagi i sugestie jak najbardziej wskazane gdyż są to moje pierwsze woby i jeszcze dużo przede mną pracy... Pozdrawiam Qcyk! Oczywiście część czeka na stery ale jestem dobrej myśli:) Świetna robota, chyba już czas na swój wątek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Świetna robota, chyba już czas na swój wątek:)Dzięki wielkie za takie słowa, ale chyba jednak jeszcze trochę wody upłynie w Bugu zanim założę własny wątek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 No nie gadaj, ja robię brzydsze a chce założyć żeby chociaż dla siebie mieć takie mini archiwum postępów:) (albo ich braku;) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 @Qcyk - świetna robota! Masz łatwość fajnego dobierania kolorów - wyszły miodzio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnietek Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 WitamPoniżej jaziowo-kleniowy misz-masz. Przynęty wykonane z lipy, waga - hm, tonące:). Woblery z przysłowiowym jajem, część już łowi ze skutkiem, część jeszcze nie ustawiona z powodu braku czasu. Strugam krótko, kilka miesięcy. Właściwie to tylko z doskoku, część malowana ręcznie i sprayami. Drut 0,8, bo tylko taki miałem, stelaż przez całość.Obecnie na warsztacie dwu oraz dwu i pół centymetrowe dr-ki, za jakiś czas, o ile wyjdą, wstawię je na stronę.Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Kolejny brzydal z pod mojej reki, praca delikatne V z kolebaniem na boki. Kombinuje bo nie wiem jak udalo mi sie to uzyskac:P Dl ok 10cm waga nieznana... Wujek ma go zabrac w przyszlym tygodniu do Szwecji na szczupaki moze sie sprawdzi:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 18 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 Jeszcze kilka mikrusów kleniowo - jaziowych... kolejna partyjka właśnie schnie...jak będą gotowe to też wrzucę... Pierwsze rybki na własne wobki zaliczone a to motywuje do działania!!! Pozdrawiam Qcyk!! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 19 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Qcyk z powodzeniem mozesz zakladac swoj watek! Robisz ladniejsze cudenka ode mnie. Pozdrawiam Melek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 19 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Qcyk z powodzeniem mozesz zakladac swoj watek! Robisz ladniejsze cudenka ode mnie. Pozdrawiam MelekI tutaj przesadziłeśTak planuję tylko nie wiem do końca jak:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwieczorynka Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 (edytowane) Moje twory w końcu zaczynają przypominać woblery Jakby coś to kliknąć w zdjęcie i potem na hostingu zobaczyć w pełnym rozmiarze, bo na miniaturce słabo widać. Edytowane 4 Czerwca 2014 przez djwieczorynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 4 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zdjęcie jak na wieczorynkę przystało 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwieczorynka Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 Kilka cykadek: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 (edytowane) dj pierwsze dwie nie będą chodziły !!!! Masz zbyt wysunięty do przodu środek ciężkości !!!! Moja propozycja jest taka - super g labo coś takiego i kilka małych śrucin ołowiu żebyś mógł dokleić za samą oliwką ( to tylko taka uwaga żebyś zmienił na szybko pracę w tych cykadach ) pozdrawiam Tomek ostatnia też jak na maje oko Edytowane 7 Czerwca 2014 przez rybson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwieczorynka Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 Dzięki za porady, te tutaj i na privie, nie wiem jak z tą pracą sprawdzę Robiłem już próbę środka ciężkości na agrafce zawieszając, ale ostatecznie i tak sprawdzi się nad wodą. Na pewno coś pójdzie na złom, ale dzięki temu, metodą prób i błędów człowiek się wiele uczy ; ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Witam! Takie dwa z ostatniego wypieku(dł 3,5-4cm pływające), połowiły troszkę ostatnio ale niestety nie tego na co się nastawiałem:) Więcej niebawem wrzucę w moim temacie. Pozdrawiam Qcyk!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashhh Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Witam wszystkich serdecznie. Zainspirowany pracami innych użytkowników postanowiłem dodać kilka zdjęć moich struganek.Woblery robię od kilku lat, głównie pod pstrąga i klenia. Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Fajnie kombinujesz .Troszkę błędów kostrukcyjnych ,ale napewno szybko je wyeliminujesz .Ciekawe malowanie.Tak trzymaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashhh Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Pewnie się domyślam o jakie błędy Panu chodzi. Oczko na brzuszku piąteczek za bardzo cofnięte do tyłu i troszkę za grube dupeczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi