Szymon3069 Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Spore. Mocno się pocisz Dodam że to jedne z moich pierwszych jerków 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszDDZ Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 To i ja się pochwalę swoimi pierwszymi tworami. pierwszy twór to swimbait 12cm (będzie jeszcze cięty i rzeźbione będą łuski i skrzela, ale na razie czeka aż nabiorę trochę wprawy) drugi to glider o długości około 12cm i to na nim będę się uczył rzeźbienia detali Pochwalę się w przyszłym tygodniu co z tego wyjdzie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Bardzo uniwersalny rozmiar, i szczupaczek to zagryzie i na okonka będzie dobry czekam na wykończenie Szału nie ma ale proszę:-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Wczorajszy cały dzień poświęciłem struganiu Jak widać zrobiłem kolejne 7 sztuk Najmniejszy 18cm waży 156g a największy 20cm waży 202g jest moc! Przede mną oklejanie malowanie i lakierowanie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishmaker Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 takie oto moje początki 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszDDZ Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 (edytowane) U mnie jerk powoli nabiera kształtów, na razie wybywam z domu, ale po powrocie będę męczył łuskę. Trochę roboty było (ponad trzy godziny), ale jedna strona gotowa, będę musiał ją jeszcze trochę podpicować, ale to już chyba zadanie nie na dzisiaj W międzyczasie robię konkursowego szczupaka w kooperacji z moją drugą połówką, ale to już w nieco innym materiale. Nie pokaże, bo to mała tajemnica . Edytowane 1 Marca 2015 przez MateuszDDZ 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tabss Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Świetna łuska, widać że wiesz o co chodzi w rzeżbieniu Ja przez weekend też troszkę poskrobałęm drewienka, pomalowałem, do zrobienia tylko stery. Jak ogarnę wszystko to pochwalę się "twórczością" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Mateusz , jest super . Jeszcze druga strona i możesz robić formę . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszDDZ Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Mateusz , jest super . Jeszcze druga strona i możesz robić formę . Pozdrawiam .Druga strona już gotowa, powiem więcej, wczoraj już jedną stronę formy zalałem. Zaraz będę lał drugą i mam nadzieję, że dzisiaj po pracy zrobię swój pierwszy w życiu odlew. Wczoraj też skończyłem składać swojego lodówkowca i ćwiczyłem aero. Będzie ciężko, ale myślę że dam radę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszDDZ Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 (edytowane) Koniec stresu i wyczekiwania. Oto efekt mojej pracy.Można powiedzieć, że jak na pierwszy odlew, to jestem zadowolony. Płetwy niestety średnio wyszły. Łuska jeszcze nie do końca tak jak bym tego chciał, ale już mam zamówione dłutka, razem z piłą japońską do cięcia swimbaitów i za dwa tygodnie przy kolejnym projekcie powinno być już lepiej Pewnie każdy zauważy, że z pośpiechu zapomniałem o otworach na oczy i teraz każdy odlew będę musiał wiercić, ale na szczęście mam otwory "prowadzące" Edytowane 3 Marca 2015 przez MateuszDDZ 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Bardzo ładnie Ci to wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mangoł Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Radosnej twórczości cd 15 i około 13cm Waga 88,35 i 28 g(bez kotwic i bez lakieru)Jeszcze nietestowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszDDZ Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 (edytowane) Kolejny projekcik WTD świeżo po skończonej pierwszej stronie.Na zdjęciach jeszcze nie dopieszczany i szpachlowany. Na chwilę obecną jest już na gotowo i kąpie się w silikonie, niestety nie zrobiłem innych zdjęć. EditNie wiem dlaczego nie wrzuciło mi jeszcze jednego zdjęcia. Jerk ma 6cm i z tego co liczyłem, to powinien ważyć 5-6g. Edytowane 9 Marca 2015 przez MateuszDDZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Wpakuj w niego więcej ołowiu. 6cm i 5-6g bedzie sie unosić na powierzchni moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszDDZ Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 (edytowane) Bo to ma być topwater. Nie widać, ale ma od spodu wyżłobienie i łódkowaty kształt, żeby na powierzchni zamiatał. Te 5-6g to ma być na granicy pływalności Edytowane 9 Marca 2015 przez MateuszDDZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszDDZ Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Odlew właśnie wyjęty z formy, jeszcze nie szlifowałem dokładnie nadlewek, bo za miękki ale na zdjęciach już coś tam widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 To chyba że tak, bo napisałeś że jerk, dla mnie jerk to nie topwater Fajny kształt. Nie wolisz odlewać od razu ze stelażem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszDDZ Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Będę odlewał ze stelażem, ale ciągle czekam na drut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor82 Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Cześć Wszystkim KonstruktoromMoje pierwsze rybki, wszystkie pływające, ciekawa ogonkowa praca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
larss1 Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 To i ja się pochwalę początkiem swoich wyrobów: wymiar: ok. 35mmdrut chromoniklowany 0,6mm przez całośćmateriał: balsadociążony śruciną 0,25g Czeka teraz aż klej wyschnie (robiony z dwóch połówek) i dostanie ster Docelowo chciałbym żeby był to wobler kleniowo-jaziowy. Jeaszcze jeden wzór który będę chciał rozwijać: Imitacja uklejki o dł. 5cm (będę próbował w późniejszym czasie robić dłuższe od ok. 7cm). Docelowo będą to wobleki boleniowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tabss Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Czołem Tak więc jak mówiłem wcześniej, pochwalę się swoją "twórczością"Materiał to lipa, stelaże przez całość z dentalu 0,8mmCzęść oklejana tkaniną (dostałem bardzo fajne taśmy w pasmanterii), część malowana motipami, lakierami do paznkoci. Wszystko impregnowane kaponem domaluxu, na koniec hartzlack.W "warsztacie" dosychają jeszcze małe jaziowe groszki, i boleniówki 6cm oklejane taśmą aluminiową z wyciskaną łuską. Obciążenie boleniówek sprawiło mi najwięcej trudności, a myślałem że to najłatwiejsze wobki do wykonania...Ogólnie to dosyć fajna zabawa z tym wszystkim jest, setki litrów wody w wannie i przeklinania że nie śmiga tak jak chciałem Jednak coś się udaje i to cieszy. Oby tylko rybki się interesowały Następne produkcje będą już malowane aero, czekam tylko na presostat do lodówkowca.Na końcu wymoczone w kaponie robaczki czekające na malowanie i resztę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Fajne robaczki czy woblerki są oklejane tkaniną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 (edytowane) (...)Część oklejana tkaniną (dostałem bardzo fajne taśmy w pasmanterii), (...) Fajne robaczki czy woblerki są oklejane tkaniną? Edytowane 12 Marca 2015 przez woblery z Bielska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Sorry, tak to jest jak się, piszę na forum 3 minuty przed wyjściem na pociąg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vrpona Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Witam wszystkich forumowiczów. Jestem tu nowy, woblerki strugam od około 1,5 miesiąca a spinninguje jakieś zaledwie pół roku. Moja Twórczość opiewa jak na razie na struganiu woblerów z lipy, wklejanie gotowych stelaży do woblera, i zachowanie idealnej symetrii. Póki co idzie mi myśle że dopuszczająco, natomiast malowanie niekiedy nie jest takie jak bym chciał. Maluję woblery farbkami plakatowymi fun&joy, oraz używam farb akwarelowych wodnych tej że firmy.Zaopatrzyłem się w podstawowe narzędzia do wykonywania woblerów. Wszystkie są robione ręcznie, nożem do tapet oraz papierem ściernym różnej ziarnistości. Wykonałem około 10-15 sztuk gotowych woblerów które pracują dobrze, oraz 5 może 7 takich które pracują źle, lub też nie pracują choć nie wiem jaki błąd mogłem popełnić.Czekam na wasze opinie, negatywne jak i pozytywne, co mógłbym zmienić, jak dociążyc (z czym mam aktualnie największy problem), jak malować, a przedewszystkim jakimi farbami. Pozdrawiam Piotr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi