Pasta Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Też nie mówie, że są złe , ale mam koło 30-40 tych pactry i teraz nie wiem co z tym zrobić, to jest problem :/ Wystaw na giełdzie w dobrej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Wystaw na giełdzie w dobrej cenie W sumie to nie pomyślałem, zobacze ile tego dokładnie jest i jaka ilość farby to wtedy przemyśle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vrpona Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 (edytowane) Chcac podratowac temat wstawiam kolejna porcje fotek moich urobkow sprzed tygodnia. kleniowe (balsa) praca X 2,5 cm okolo 3 gram. Boleniowe (lipa) waska sinusoida 7,5 cm 10 gr.Co sadzicie? Jest to moj drugi raz kiedy maluje wieksza partie wobkow aerografem pozdrawiam Piotr P.S Przypominam iż krytyka jest mile widziana,z tego względu że dopiero strugam od około 2,5-3 miesięcy. Edytowane 23 Kwietnia 2015 przez Vrpona 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 (...)Przypominam iż krytyka jest mile widziana(...) Nie podoba mi się. Że nie masz własnego wątku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vrpona Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Dzieki za mile slowa sa to slowa motywujace znacznie do dalszej pracy Mysle ze na dniach postaram sie porobic ladne fotosy i otworzyc nowy watek Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Czy malowanie paletek w obrotówkach w jakiś sposób psuje ich pracę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Kilka wczoraj na szybko wystruganych wobków jaziowych...materiał balsa, stelaż przez całość, długość 23 mm, tonące, praca mocno wyczuwalna na kiju Jakoś nie mam talentu do ich malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Kilka wczoraj na szybko wystruganych wobków jaziowych...materiał balsa, stelaż przez całość, długość 23 mm, tonące, praca mocno wyczuwalna na kiju P1140799.JPG Jakoś nie mam talentu do ich malowania Eeee tam gadasz! Ładnie pomalowane:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Eeee tam gadasz! Ładnie pomalowane:) Ładne to są Twoje ... Te co najwyżej przeciętne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Ładne to są Twoje ... Te co najwyżej przeciętne... Kwestia gustu i tak najważniejsza jest praca... Sorry za OT:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 @noname - moim zdaniem malowanie całkowicie wystarczające rybom i powyżej standardu początkujących 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vrpona Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Jakoś nie mam talentu do ich malowania Moje pierwsze wyglądały sporo gorzej Po kupnie aerografu dopiero po 40 pomalowanych sztukach nauczyłem się nim w miarę przyzwoicie operować Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vrpona Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 (edytowane) Witam serdecznie.Przez ostatnie 2 tygodnie nic się nie działo w temacie, ale to ze względu na to, że nie miałem nawet czasu tutaj napisać bo się woblerki skrobały Zrobiłem indywidualne pod klienta mini salmo hornet'y 3 cm oraz około 80 szt smużaczków na klenio-jazia 2,5 cm Jest to moje szóste malowanie aerografem, widać postępy tak że jest super Mam nadzieje że się podoba bo bardzo się starałem. Lecz jak to zwykle bywa nie obyło się bez problemów, jakim było malowanie oczu oraz wklejanie sterów.Powiedzcie proszę Panowie, kiedy robicie nacięcie na ster ? Przed czy po lakierze poliuretanowym ? Ponieważ nie jestem zbytnio zadowolony kwestią estetyki wklejania sterów.Oraz czym malujecie oczy ? Aktualnie malowałem pactrą, ale zakupiłem vallejo air, które są rzadsze, i nie idzie nimi oddusić na woblerku kółeczka na oczko, farba jak by spływała. Pozdrawiam serdecznie Piotr. Edytowane 10 Maja 2015 przez Vrpona 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Ja nacięcie na ster robie na samym końcu po lakierowaniu, kiedyś robiłem naciecie przed lakierowaniem ale jakoś to brzydko wygląda. Nacięcie wykonuje brzeszczotem a nastepnie pilnikiem iglakiem płaskim (http://www.arma-sklep.pl/1133-thickbox_default/iglak-plaski.jpg) wychodzi elegancko i równo, ster grubości 1mm mieści się idealnie Oczy również maluje pactrą, przy większych woblerach używam chińskiej pałeczki, a do małych końcówkę pędzla (górna część) która jest zaokrąglona starłem na płasko papierem ściernym i jest elegancko okrągłe, maczam w białej farbie i malujemy czekam chwile aż wyschnie i później troszke mniejszym robimy czarną kropkę Na ostatnim zdjęcie bardzo podoba mi się efekt na tych trzech woblerach możesz powiedzieć jak go uzyskałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vrpona Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Ja nacięcie na ster robie na samym końcu po lakierowaniu Na ostatnim zdjęcie bardzo podoba mi się efekt na tych trzech woblerach możesz powiedzieć jak go uzyskałeś? Na samym końcu tzn po malowaniu Pactrą ? czy też poliuretanem ? Czy nacinanie brzeszczotem nie uszkodzi poliuretanu, nie poodpryskuje lakier ? Efekt malowania tych trzech woblerów uzyskałem mocno naciągając siatkę do ryb, oczka się zniekształciły trochę co spowodowało taką fajną mozaikę A drugi wobler to siatka od podbieraka. Dużo kombinuje, ostatnio nawet malowałem przez takie sztywne "siano" czy też jakieś włókna poskręcane. Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Ja nacięcie pod ster robię jeszcze przed kaponowaniem wtedy mam pewność że wycięta szczelina również zostanie zaimpregnowana. Co do malowania oczu to uźywam śnieżki akrylowej. Została mi po malowaniu ścian więc nie musiałem specjalnie kupować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Ja akurat do malowania oczu stosuję wiertła o różnej średnicy i do tego lakiery do paznokci. Wygląda nie najgorzej. Kiedyś stosowałem oczy 3D ale jakoś takie malowane bardziej mi się podobają:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vrpona Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Rozumiem W takim razie spróbuje jutro jakoś sobie poradzić z tym malowaniem. Wcześniej namaczałem wałeczek do uszu w farbie, lecz to nie był najlepszy pomysł, bo bardzo kiepsko oczko się odciskało. Pozdrawiam i dziękuje za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 12 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Na samym końcu tzn po malowaniu Pactrą ? czy też poliuretanem ? Czy nacinanie brzeszczotem nie uszkodzi poliuretanu, nie poodpryskuje lakier ? Na samym końcu po poliuretanie mi lakier nic nie odpryskuje jest wszystko dobrze. Ja akurat do malowania oczu stosuję wiertła o różnej średnicy i do tego lakiery do paznokci. Wygląda nie najgorzej. Kiedyś stosowałem oczy 3D ale jakoś takie malowane bardziej mi się podobają:-)Dokładnie też zapomniałem że wiertła są bardzo dobre, ale kolega mnie uprzedził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaWoblerek Opublikowano 12 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Witam ile twardnieje hartzlack do parkietu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 12 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Witam ile twardnieje hartzlack do parkietuMasz napisane na puszce Odpowiednia wilgotność i temperatura, ja susze w piwnicy, to po 8 godzinach nakładam kolejną warstwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 W końcu się zabrałem za swoje wobki...Czy stelaż który widać na fotce jest OK? czy zrobić mniejsze lub większe oczka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Moim zdaniem troszkę większe oczka zrób bo pod podkładem i warstwami lakieru przepadną No i przednie oczko nie powinno iść tak ku górze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 (edytowane) Teraz ciężko określić, weź poprawkę na grubość warstw farby i lakieru, tylne chyba troszkę za małe a przednie dogiąłbym bardziej do dołu. Rozumiem że bedziesz go jeszcze szlifował ? No, Qcyk mnie uprzedził Hehe na pierwszej focie widać że dobrego podkładu używasz Edytowane 13 Maja 2015 przez Pasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Taki podkład nie jest zły tylko następnego dnia po struganiu może się okazać że brakuje kilku palców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi