tobiasz92 Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 (edytowane) To była testowa sztuka na sprawdzenie właśnie długości stelażu, do następnych się przyłożę, tutaj nawet rowek na stelaż wyciąłem na szybko nożem bo nie miałęm brzeszczotu pod ręką Edit. Taki będzie ok? Czy za długi Edytowane 13 Maja 2015 przez tobiasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 (edytowane) Teraz chyba za długi:) Spróbuj zrobić oczko i wystaw jest ok 1-1,5mm za korpus, powinno być ok Edytowane 13 Maja 2015 przez Pasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 (edytowane) 1M to nie za dużo? A może lepiej wkręty? Edytowane 13 Maja 2015 przez tobiasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Poprawiłem:)Mogą być i wkręty ale do takich małych wobków polecałbym jednak stelaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyczkasport1 Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Ciutkę za długi chyba teraz wyszedł :-) Oczka jak koledzy wcześniej radzili staraj się profilować od razu bardziej w dół a szczególnie przednie. Potem niby można doginać ale pod warstwami lakieru powstaną mikro uszkodzenie i powłoką z czasem będzie bardziej podatna na uszkodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vrpona Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 (edytowane) Moje pierwsze oklejanie woblerkow materialem Edytowane 17 Maja 2015 przez Vrpona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 To była testowa sztuka na sprawdzenie właśnie długości stelażu, do następnych się przyłożę, tutaj nawet rowek na stelaż wyciąłem na szybko nożem bo nie miałęm brzeszczotu pod ręką Edit. Taki będzie ok? Czy za długi Pamiętaj, że pośpiech w tworzeniu woblerków to niezbyt pożądana cecha Do stelaży dobrze użyć małych kombinerek o okrągłych końcach, na których to można drut owinąć i otrzymujemy ładne, "równe" oczka.Ten stelaż ze zdjęcia nieco jeszcze za długi...popatrz jak to wygląda w seryjnych wobkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Moje pierwsze oklejanie woblerkow materialem ciekawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vrpona Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 (edytowane) Demowsky jest to jeden z najpiękniejszych w moim wykonaniu, już zamówiony Pozostałe dwa również okleiłem materiałem, zdjęcia wkleje później. Materiał kładł się bardzo ciężko, był cieniutki oraz włókna się rozpadały, ale podołałem. Bardzo ciężko poczatkującemu wykonać takiego woblera, nie lada wyczyn. Wykonałem również 26 szt mini salmo hornecików 2,5 cm. 13 tonących i 13 pływających Oczywiście są one gotowe do lakieru Jutro kolejne 13 maluje z lekkim opóźnieniem,te 13 sztuk musiałem rozpuszczalnikiem zmywać snieżke nitro podkładową bo pęcherzyki powychodziły od nadmiaru wilgoci w pomieszczeniu w którym to malowałem (tak mi się wydaje) no i 3 godziny roboty, lecz po moczeniu wobka w nitro jak by bardziej się utwardził i powłoka stała się bardziej gładsza i trwalsza Pozdrawiam Piotr Edytowane 17 Maja 2015 przez Vrpona 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Czwarty od lewej mój idol 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vrpona Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Demowsky stosunkowo prosto sie go robi Kupilem siatke u ruskich na targu do rybek no i sikam przez nia niektore swietnie wychodza Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Demowsky stosunkowo prosto sie go robi Kupilem siatke u ruskich na targu do rybek no i sikam przez nia niektore swietnie wychodza PozdrawiamCzasami wystarczy coś prostego, a efekt wychodzi kozacki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Panowie proponuję założenie własnych tematów, do początkujących już się nie zaliczacie a pewnie jest sporo naprawdę początkujących, którzy chcieliby podzielić się swoimi pierwszymi wobkami:) Ale widząc wasze wypieki nie chcą się wychylać Pozdrawiam Qcyk!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 To ja się wychylę , przy wobkach kolegów wyżej się chowają ale to moje pierwsze sztuki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Bardzo fajny kształt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vrpona Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Tobiaszu fajny ksztalt no i malowanie bardzo ciekawe Wychylaj sie wychylaj ! Ja rowniez to zrobilem i koledzy tutaj mnie zmotywowali do dalszego dzialania co zaowocowalo w jakosc moich hand made'ow -Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Pokaźna kolekcja trunków na 2 zdjęciu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 (edytowane) Dzięki, dziś zaczynam robić nowe stadko do którego bardziej się przyłożę, i malowanie już będzie robione raczej pędzelkiem Edytowane 20 Maja 2015 przez tobiasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muddler Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 (edytowane) Pokaźna kolekcja trunków na 2 zdjęciu No, w tym pewnie tkwi cała tajemnica Edytowane 20 Maja 2015 przez muddler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo40404 Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Jeszcze brakuje mi trochę wprawy, ale myślę że popełniłem progres w ostatnim czasie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Bardzo fajne okonki jaka wielkość? Ja robię bardzo podobny model do tych trzech z dołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Jeszcze brakuje mi trochę wprawy, ale myślę że popełniłem progres w ostatnim czasie eee dobre są wariaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo40404 Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 5cm i 3,4g bez kotwiczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vrpona Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Nie no pablo rewelacja Pojda w lakier to kolorki nabiora zywszych barw paski przez szablon malowane? Wyszly rowniutenko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Tak się towarzystwo prezentuje z oczkami i w lakierze, jeszcze z dwie warstwy i na klenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi