sebalos.77 Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 Witam.Z racji że mam teraz dużo wolnego czasu to mogę się zaprezentować ze swoim handmejdem,który uprawiam od jakiś dwóch lat a na poważnie ....to może kiedyś się tym zajmę .Na razie sprawia mi to masę frajdy Postanowiłem robić jerki,bo ta przynęta najbardziej mnie kręci,z wielu powodów... o czym może później. ..na początek proste wzory,choć i tak nie było łatwo.A byłoby jeszcze trudniej gdym nie przeczytał w odmętach forum ,wielu pomocnych patentów i sposobów innych Twórców .Pozdrawiam Seba 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vrpona Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 mogę się zaprezentować ze swoim handmejdem,który uprawiam od jakiś dwóch lat a na poważnie ....to może kiedyś się tym zajmę Skromny jesteś, ale kuźwa są zajefajne Masz coś jeszcze w zanadrzu seba? Lubie takie malowanie Pozdrawiam Piotr. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 ....w trakcie testów bojowych.... 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zdecydowanie powinieneś założyć własny wątek. Ten jest dla początkujących 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Sezon "powierzchniowców" w pełni więc trzeba było coś nie coś skrobnąć Trzy różne modele około 3-centymetrowe. Pozostały już tylko testy nad wodą 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vrpona Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Grzegorzu, tak jak mi to kiedyś już ktoś tutaj napisał.... Nie podoba mi się.... , że nie masz swojego wątku. Genialna robota Bardzo ładne kształty. Kupiłbym go jak bym widział go na sklepowej półce Ile cm ?Waga ? Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 11 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 Dzięki za miłe słowa:-)Co do wagi to nie wiem ale strzelam, że ok 3 gram...długość +/- 3 cm.Własny wątek hmmm...jeszcze nie teraz, może za jakiś czas...musiałbym być aktywny a jak na razie skrobię na własne potrzeby po - jak widać - kilka sztuk:-)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel79ozo Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 To może ja tez pokaże swoje " parkiety " ,u kolegi pomagałem w remoncie [ zrywał parkiet ] i mam materiału na wiele lat13cm 50gr wagi coś ala buster jerk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel79ozo Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Ok 19 cm jeszcze nie gryzione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Fajne dżery Jak praca tych z ogonkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel79ozo Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Delikatne kolebanie korpusem przy jednostajnym prowadzeniu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Odskakują prawo, lewo przy szarpnieciach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel79ozo Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 (edytowane) Raczej nie nadają się do typowego prowadzenia jak jerki .Może jak byłyby mniejsze ogonki twisterowe . Inspiracje zaczerpnąłem z tego filmu https://www.youtube.com/watch?v=xN6c2wTOgLQ&index=10&list=WL .Fajny patent z oliwką w 21 min Edytowane 26 Października 2015 przez pawel79ozo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 podpytuję bo na przyszły sezon sam będę konstruował coś podobnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolorioebro Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Jak malujecie kropki ? Bardzo mi sie podoba a nie bardzo mi wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Jak malujecie kropki ? Bardzo mi sie podoba a nie bardzo mi wychodzi.wiertło, wykałaczka, pędzel.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 ewentualnie chińska pałeczka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERT666 Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Witam serdecznie. Wobki wykonuje z lipy, stelaż przez całość. Malowanie ręcznie, farby akrylowe. Jeśli chodzi o to ile czasu na to poświęcam, to stanowczo za mało. Oceńcie sami.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Witam serdecznie. Wobki wykonuje z lipy, stelaż przez całość. Malowanie ręcznie, farby akrylowe. Jeśli chodzi o to ile czasu na to poświęcam, to stanowczo za mało. Oceńcie sami.... Moje pierwsze wyglądały gorzej. Na samym początku to najistotniejsze jest, by łowiły. Pracowały. Wygląd jest sprawą dalszą Jeśli mogę podpowiedzieć, spróbuj przednie oczko zmniejszyć. Im bardziej jest oddalone od korpusu, tym trudniej uzyskać pracę woblera. Zbyt małe utrudni korektę, więc jakie ma być - najłatwiej podpatrzeć w innych woblerach. Choćby tych łownych z pudełka. Zobaczysz sam różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Mam pytanko ponieważ mam do wyboru drut nierdzewny o grubościach 0,6 i 0,8 mm i zastanawiam się który wziąść pod woblery boleniowe czy 0,6 nie będzie za cienki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Weź 0,8 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Zdecydowanie 0,8 nawet się nie zastanawiaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 0,8mm bardzo uniwersalny i do jerków i smużaków . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERT666 Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Wiem ze oczko za duże. Sam wiele rzeczy poprawiam. Robie to od trzech lat, czyli bardzo krótko, pierwszy rok to był koszmar. Drugi to filmiki i wasz jerkabait który bardzo mi pomógł. Jak mówią jedno zdjęcie i pomoc kolegi jest bezcenna. A oczka w wobler ach robie mniejsze i woblery tez są wtedy lowniejszedziękuję za radę bo po to tu pisze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 0,8mm bardzo uniwersalny i do jerków i smużaków .do smużaków nie lepiej 0,6? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi