Skocz do zawartości

Poczekalnia, moje pierwsze kroki w twórczości.

joker

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Z racji że mam teraz dużo wolnego czasu to mogę się zaprezentować ze swoim handmejdem,który uprawiam od jakiś dwóch lat a na poważnie ....to może kiedyś się tym zajmę :blink: .Na razie sprawia mi to masę frajdy :)  :D Postanowiłem robić jerki,bo ta przynęta najbardziej mnie kręci,z wielu powodów... o czym może później.

d17e0d1ecb6c9c52gen.jpg

1be49878bbd97d37gen.jpg

..na początek proste wzory,choć i tak nie było łatwo.A byłoby jeszcze trudniej gdym nie przeczytał  w odmętach forum ,wielu pomocnych patentów i sposobów innych Twórców .

Pozdrawiam Seba

• Like 4

• 2 tygodnie później...

Dzięki za miłe słowa:-)

Co do wagi to nie wiem ale strzelam, że ok 3 gram...długość +/- 3 cm.

Własny wątek hmmm...jeszcze nie teraz, może za jakiś czas...musiałbym być aktywny a jak na razie skrobię na własne potrzeby po - jak widać - kilka sztuk:-)

Pozdrawiam

• 3 miesiące temu...

Raczej nie nadają się do typowego prowadzenia jak jerki .Może jak byłyby mniejsze ogonki twisterowe . Inspiracje zaczerpnąłem z tego filmu https://www.youtube.com/watch?v=xN6c2wTOgLQ&index=10&list=WL .Fajny patent z oliwką w 21 min

Edytowane przez pawel79ozo

• 3 tygodnie później...

Witam serdecznie. Wobki wykonuje z lipy, stelaż przez całość. Malowanie ręcznie, farby akrylowe. Jeśli chodzi o to ile czasu na to poświęcam, to stanowczo za mało. Oceńcie sami....

:)

Moje pierwsze wyglądały gorzej. Na samym początku to najistotniejsze jest, by łowiły. Pracowały. Wygląd jest sprawą dalszą ;) Jeśli mogę podpowiedzieć, spróbuj przednie oczko zmniejszyć. Im bardziej jest oddalone od korpusu, tym trudniej uzyskać pracę woblera. Zbyt małe utrudni korektę, więc jakie ma być - najłatwiej podpatrzeć w innych woblerach. Choćby tych łownych z pudełka. Zobaczysz sam różnicę.

Wiem ze oczko za duże. Sam wiele rzeczy poprawiam. Robie to od trzech lat, czyli bardzo krótko, pierwszy rok to był koszmar. Drugi to filmiki i wasz jerkabait który bardzo mi pomógł. Jak mówią jedno zdjęcie i pomoc kolegi jest bezcenna. A oczka w wobler ach robie mniejsze i woblery tez są wtedy lowniejszedziękuję za radę bo po to tu pisze.

• Like 1