Skocz do zawartości

Poczekalnia, moje pierwsze kroki w twórczości.

joker

Rekomendowane odpowiedzi

A teraz wobki które robie. Zrezygnowałem całkowicie z kupowania. Po prostu nie stać mnie było na to by, co wyprawę zostawiać 2 przynęty w wodzie. Tam gdzie poszukuje ryb jest dużo zwalonych drzew ( robota rodzinki bobrow) i nie sposób łowić bez strat. Oto moje slide-ki :

• Like 1

Miałem mały problem z wysłaniem zdjęć. Szału nie robią, ale ważne ze spełniają swoje zadanie. Dobrze pracują, a w opadzie delikatnie kołysza się na boki. Ten na dole ma stelaż przez całość, na górze oczka wklejane. Pozdrawiam

Witajcie koledzy,

Dzisiaj chciałbym przedstawić Wam moją pierwszą ukończoną przynętę :)

Motywuje mnie myśl, że skoro ta wyszła całkiem nieźle to kolejne powinny wychodzić jeszcze lepsze.

http://ifotos.pl/zobacz/201511111_srqasws.jpg

201511111_srqasws.jpg

Ps. Przy okazji możecie powiedzieć, jak wklejać od razu zdjęcia przynęt a nie link? :)

Edytowane przez GhostLures
  • Like 3

Dziękuję za pomoc kolego :) jestem tu nowy, więc jeżeli coś przeskrobię (zrobię niezgodnie z zasadami to proszę moderatorów o cierpliwość i wybaczenie)

Poniżej jedna z dwóch kolejnych przynęt. Jeszcze nie skończona - ale już po malowaniu:

malowanie_srqqpqs.jpg

Warunki mojej "pracowni" są jeszcze bardzo prymitywne, ale bardziej przykładam wagę do wyrobów niż do tego jak wygląda moje miejsce pracy :)

• Like 3

Jeśli mogę Ci coś doradzić to użyj papieru ściernego do wygładzenia krawędzi szczegółów (pokrywy skrzelowe, pysk itd). Po odbiciu światła na boku woblera widać, że tez mógłbyś przez szlifowanie bardziej wyrównać powierzchnię (widać nierówności pozostałe po struganiu nożem) ale to są niuanse, tylko kosmetyka. Pozostaje robić serie i testować jeszcze nad wodą :) Powodzenia :)

Jasne, wszelkie rady i podpowiedzi są mile widziane :) Też zwróciłem na to uwagę, że muszą być lepiej doszlifowane :) Następne sztuki na pewno będą, potrzeba tylko wolnego czasu i od jutra ruszam z kolejnymi sztukami.

Przynęty były już testowane :) Pierwszym razem pierwsza przynęta *również ze zdjęcia pierwsza, a drugim razem druga. W obydwu przypadkach przyniosła rezultat :)

nagrałem film, bo byliśmy z żoną i akurat jak było branie to powiedziałem, żeby włączyła kamerę :) drugim razem byłem sam i jest tylko zdjęcie. :)

Praca: lusterkowanie podczas opadania + długie ślizgi podczas szrpnięć (zupełnie jak podczas ataku szczupaka) - jak to Jerk, najlepiej sprawuje się na płytkich wodach a nie w głębinach.

Na dniach postaram się wstawić film i zdjęcia z testów :)

Pozdrawiam koledzy.

Minio

Jak to jest pierwsza, to aż boję się pomyśleć jak będzie wyglądać dziesiąta :)

Z Waszą pomocą na pewno będzie ok.

poniżej zdjęcie z testów drugiej przynęty :)

Rozmiar +/- 15cm waga 47 g.

Jeszcze bez loga, ale z czasem i to załatwię :) to forum daje niezłego powera ! :)

201511181_sxphaps.jpg

• Like 2

Jak widzicie, nie mam jeszcze multi ani wysokiej klasy wędziska, ale jako z czasem kolegom się spodobają i przynęty pójdą w rynek to na pewno sobie kupię :)

Poniżej mały szczupaczek złapany jeszcze na pierwszy model:

(ściśnięty bo chciałem go szybko wypuścić a strasznie ruchliwy był)  ok 35 cm, nawet nie mierzyłem bo jeszcze dzieciak.

C&R

Zanim wstawisz takie kolejne zdjęcie zechciej zapoznać się z regulaminem .  http://jerkbait.pl/topic/3700-zasady-umieszczania-zdj%C4%99%C4%87-na-forum-jerkbaitpl/

Edytowane przez WOBLER-W1