Qcyk Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 0,8 do smużaków jest jak najbardziej ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERT666 Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 A teraz wobki które robie. Zrezygnowałem całkowicie z kupowania. Po prostu nie stać mnie było na to by, co wyprawę zostawiać 2 przynęty w wodzie. Tam gdzie poszukuje ryb jest dużo zwalonych drzew ( robota rodzinki bobrow) i nie sposób łowić bez strat. Oto moje slide-ki : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Wysoko transparentne z tego co widzę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERT666 Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERT666 Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Miałem mały problem z wysłaniem zdjęć. Szału nie robią, ale ważne ze spełniają swoje zadanie. Dobrze pracują, a w opadzie delikatnie kołysza się na boki. Ten na dole ma stelaż przez całość, na górze oczka wklejane. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishmaker Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Moje się tak prezentują zaczynałem prawie rok temu https://www.facebook.com/okoneklures/photos/pcb.1182384348442081/1182384175108765/?type=3&theater 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERT666 Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Nieźle jak na jeden rok ... Stery ile mają bo wydają się dość grube??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishmaker Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Dzięki grubość sterów 0,75 uważam, że najważniejszą czynnością przy malowaniu jest myślenie (niestety mi się niekiedy nie chciało i wybierałem krótsze drogi chociaż też efektywne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 18 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Fishmaker, naprawdę świetna robota, a 0,75mm ster jest w sam raz do takich przynęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishmaker Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 (edytowane) Dzięki Ostatnio nagrałem krótki poradnik z malowaniem z trawą, wrzucę niebawem na kanał dziś by był ale czekałem aż 3h za biletami na Termalica-Piast Edytowane 19 Listopada 2015 przez Fishmaker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostLures Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 (edytowane) Witajcie koledzy, Dzisiaj chciałbym przedstawić Wam moją pierwszą ukończoną przynętę Motywuje mnie myśl, że skoro ta wyszła całkiem nieźle to kolejne powinny wychodzić jeszcze lepsze. http://ifotos.pl/zobacz/201511111_srqasws.jpg Ps. Przy okazji możecie powiedzieć, jak wklejać od razu zdjęcia przynęt a nie link? Edytowane 20 Listopada 2015 przez GhostLures 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Zdecydowanie nie wygląda na pierwszą Klikasz prawym na zdjęcie - "Kopiuj adres url grafiki", w oknie gdzie piszesz wiadomość, tam gdzie wybór czcionki jest ikonka z drzewkiem, klikasz i wklejasz tam skopiowany link: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostLures Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Dziękuję za pomoc kolego jestem tu nowy, więc jeżeli coś przeskrobię (zrobię niezgodnie z zasadami to proszę moderatorów o cierpliwość i wybaczenie) Poniżej jedna z dwóch kolejnych przynęt. Jeszcze nie skończona - ale już po malowaniu: Warunki mojej "pracowni" są jeszcze bardzo prymitywne, ale bardziej przykładam wagę do wyrobów niż do tego jak wygląda moje miejsce pracy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Jeśli mogę Ci coś doradzić to użyj papieru ściernego do wygładzenia krawędzi szczegółów (pokrywy skrzelowe, pysk itd). Po odbiciu światła na boku woblera widać, że tez mógłbyś przez szlifowanie bardziej wyrównać powierzchnię (widać nierówności pozostałe po struganiu nożem) ale to są niuanse, tylko kosmetyka. Pozostaje robić serie i testować jeszcze nad wodą Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostLures Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Jasne, wszelkie rady i podpowiedzi są mile widziane Też zwróciłem na to uwagę, że muszą być lepiej doszlifowane Następne sztuki na pewno będą, potrzeba tylko wolnego czasu i od jutra ruszam z kolejnymi sztukami. Przynęty były już testowane Pierwszym razem pierwsza przynęta *również ze zdjęcia pierwsza, a drugim razem druga. W obydwu przypadkach przyniosła rezultat nagrałem film, bo byliśmy z żoną i akurat jak było branie to powiedziałem, żeby włączyła kamerę drugim razem byłem sam i jest tylko zdjęcie. Praca: lusterkowanie podczas opadania + długie ślizgi podczas szrpnięć (zupełnie jak podczas ataku szczupaka) - jak to Jerk, najlepiej sprawuje się na płytkich wodach a nie w głębinach. Na dniach postaram się wstawić film i zdjęcia z testów Pozdrawiam koledzy.Minio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishmaker Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Całkiem przyzwoite, malowanie, genialne przechodzenie barw, mi się podoba, razi tylko to niedoszlifowanie ale to już wiesz Super !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Boleniówki 7,5 cm lusterko w opadzie podczas szybkiego zwijania drobne migotanie. Woblery niestety przekombinowałem z farbą i trochę się przeżarły :/ ale i tak są to modele testowe 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Woblery niestety przekombinowałem z farbą i trochę się przeżarły :/ ale i tak są to modele testowe Czasami takie przekombinowane są najlepsze i łowne 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 20 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Dzisiaj chciałbym przedstawić Wam moją pierwszą ukończoną przynętę Jak to jest pierwsza, to aż boję się pomyśleć jak będzie wyglądać dziesiąta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostLures Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Jak to jest pierwsza, to aż boję się pomyśleć jak będzie wyglądać dziesiąta Z Waszą pomocą na pewno będzie ok. poniżej zdjęcie z testów drugiej przynęty Rozmiar +/- 15cm waga 47 g.Jeszcze bez loga, ale z czasem i to załatwię to forum daje niezłego powera ! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishmaker Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Co panowie powiecie ? No malowanie -/+ końcówka farby itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostLures Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 (edytowane) Jak widzicie, nie mam jeszcze multi ani wysokiej klasy wędziska, ale jako z czasem kolegom się spodobają i przynęty pójdą w rynek to na pewno sobie kupię Poniżej mały szczupaczek złapany jeszcze na pierwszy model: (ściśnięty bo chciałem go szybko wypuścić a strasznie ruchliwy był) ok 35 cm, nawet nie mierzyłem bo jeszcze dzieciak.C&R Zanim wstawisz takie kolejne zdjęcie zechciej zapoznać się z regulaminem . http://jerkbait.pl/topic/3700-zasady-umieszczania-zdj%C4%99%C4%87-na-forum-jerkbaitpl/ Edytowane 22 Listopada 2015 przez WOBLER-W1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostLures Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Co panowie powiecie ? No malowanie -/+ końcówka farby itp... całkiem ciekawa metoda malowania z tym sznureczkiem :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishmaker Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 całkiem ciekawa metoda malowania z tym sznureczkiem :-) Trawa czy coś podobnego pozyskuje ją z pnia palmy która rośnie u mnie w domu jest bardzo spoko ale jak ktoś niema to sianko pewnie będzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERT666 Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Całkiem niezły sposób na malowanie, kiedyś Matusiak pokazywał w tv trwam coś podobnego (oczywiście był to program wedkarski), nie pamiętam niestety tytułu. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi