Skocz do zawartości

Poczekalnia, moje pierwsze kroki w twórczości.

joker

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki. Tworzysz, więc sam wiesz że ciężko jest zrobić coś ładnego dla oka i łownego dla ryb :)

Ładne dla oka nie musi być, ważne żeby rybie odpowiadało ;) kiedyś zrobiłem woblera i nie za bardzo mi się podobał, miałem go oddać znajomemu, ale jak wrzuciłem do wody to klenie wyciągał jak wściekły, niestety szczupaczek go zabrał ;|

Edytowane przez Santiago

Bardzo się cieszę, że robicie koledzy łowne przynęty, ponieważ dla ryb to właśnie jest najważniejsze. Zachęcam Was do podciągnięcia estetyki wykonania, ponieważ ładne woblery to te, które są wykonane estetycznie, a nie te, które są tylko ładnie pomalowane.

Postarajcie się robić zdjęcia przynętom już wykończonym, w pełni polakierowanym, z wklejonym sterem jeśli to sterowiec, z oczyszczonymi oczkami z drutu. Bardzo Was o to proszę.

To jest część Naszej wspólnej misji na Jerkbait - podnosić jakość naszych prac nawet jeśli robimy je wyłącznie dla siebie i swoich ryb. Warto pamiętać, że pokazujecie je tutaj ludziom, a nie rybom :)

• Like 3

Podpowiedź co do malowania pędzelkiem farba lekko gęsta i niewielka jej ilość na pędzlu i w miarę krótkie włosie. Ja osobiście dotykam miejsce przy miejscu różnymi kolorami i wychodzi fajna mozaika pstruchowa ;)  trzeba ćwiczyć a sam wzór wyjdzie....

• Like 1

Zastanawiam się nad założeniem swojego tematu ale póki co wrzucę moje wypociny tutaj :)

Kilka sztuk z ołowiem w różnych miejscach na chyba każdego ryba :P

post-59720-0-61149900-1450113180_thumb.jpg

Będą jutro testowane w Ścinawie... xDD

P.S. Liczę na konstruktywną krytykę !!

Edytowane przez tom3k_lubin

(...)

P.S. Liczę na konstruktywną krytykę !!

Drugi rząd, drugi wobler - Ster do przodu (praktycznie aż do oczka), lub bardziej pionowo (wtedy mniejszy). 

Drugi rząd, trzeci wobler - przednie oczko zdecydowanie bliżej woblera.

Bez tej korekty oba woblery będą miały spore problemy ze startem, Spełnią swe zadanie wyłącznie w bardzo silnym nurcie.

Woblery z niższych rzędów mają odrobinę zbyt daleko do tyłu przesunięte oczko pod kotwicę brzuszną. 

Powodzenia :)

Witam ponownie :)

Prawda jest taka ... 3 a'la Jerki na samej górze nie pływają wcale :P wydaje się że za wysoko dałem obciążenie i trochę za bardzo do tyłu bo toną "dupą" :P

Boleniówki ważą po około 15 gram i dlatego ich lusterko jest delikatne...

A to coś na samym dole sandaczowo/szczupakowego fajnie pracuje i będę się starał to powielić :)

A co do oczek to tak jak Januszu powiedziałeś za daleko i za długie do tego ale to kwestia dopracowania xDD

• Like 1