kamyk30 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Dadzą rade...Ciekawostka wykonane z śmieci wyrzuconych przez morze pinka i folia znaleziona wykrywaczem metali. Prawie pełny recycling 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 (edytowane) Dzięki. Tworzysz, więc sam wiesz że ciężko jest zrobić coś ładnego dla oka i łownego dla ryb Ładne dla oka nie musi być, ważne żeby rybie odpowiadało kiedyś zrobiłem woblera i nie za bardzo mi się podobał, miałem go oddać znajomemu, ale jak wrzuciłem do wody to klenie wyciągał jak wściekły, niestety szczupaczek go zabrał ;| Edytowane 2 Grudnia 2015 przez Santiago Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERT666 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Tak samo i ja uważam! !! Nie zawsze to co ładne to lowne . Sam mam zrobione 2 sliderki i o dziwo na ten żółty gdzie poprawiłem go na brzuchu mam więcej brań niż na ten zrobiony dobrze.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamyk30 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 kiedyś błystki wahadłowe robili z łyżek i były skuteczne.....nie wszystko złoto co się świeci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERT666 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Kamyk- a na parsete chodzisz??? Mam teściów w Białogardzie i w roku jestem tam kilka razy, jednak samemu to trochę niepewnie tak łazić w nieznanym miejscu. Bezpiecznie tam czy polecasz coś innego, może jeziorko gdzieś blisko. ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamyk30 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Chodzę ale wolę Radew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamyk30 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Jak coś to pisz na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 3 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Bardzo się cieszę, że robicie koledzy łowne przynęty, ponieważ dla ryb to właśnie jest najważniejsze. Zachęcam Was do podciągnięcia estetyki wykonania, ponieważ ładne woblery to te, które są wykonane estetycznie, a nie te, które są tylko ładnie pomalowane. Postarajcie się robić zdjęcia przynętom już wykończonym, w pełni polakierowanym, z wklejonym sterem jeśli to sterowiec, z oczyszczonymi oczkami z drutu. Bardzo Was o to proszę. To jest część Naszej wspólnej misji na Jerkbait - podnosić jakość naszych prac nawet jeśli robimy je wyłącznie dla siebie i swoich ryb. Warto pamiętać, że pokazujecie je tutaj ludziom, a nie rybom 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamyk30 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 W końcu to poczekalnia....poczekamy zobaczymy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 Secik pierzaków z myślą o czerwonych kropkach... zaczęło się odliczanie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 Fajne pierzaki kolego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamyk30 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Już niedługo pstruchy...malowany ręcznie:) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Już niedługo pstruchy...malowany ręcznie:)Fajne malowanie ja nie moge ogarnąć malowania pędzlami i gąbką :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERT666 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Nieźle. Całkiem fajny wobek. Oby przyniósł kilka rybek, wodowany juz??? Czy na razie to tylko projekt??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamyk30 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Jeszcze nie ale te w poprzednich postach skuteczne.... i to bardzo aż sam się zdziwiłem . Zdjęcia z września 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamyk30 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Podpowiedź co do malowania pędzelkiem farba lekko gęsta i niewielka jej ilość na pędzlu i w miarę krótkie włosie. Ja osobiście dotykam miejsce przy miejscu różnymi kolorami i wychodzi fajna mozaika pstruchowa trzeba ćwiczyć a sam wzór wyjdzie.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostLures Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Witajcie koledzy:) Dawno mnie z Wami nie było - tym razem działałem nad ukleją Poniżej zdjęcia i złapany na nią garbusik 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Z ciekawości. Jaka praca tej uklei ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishmaker Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Bardzo fajna ukleja kojarzy mi się z oazą spokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasiasty Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 (edytowane) Wkońcu mogę się pochwalić pierwszym skutecznym woblerkiem smużaczek skusił miarowego jazika...w grudniu ;]I przy okazji, czy to normalne że smużaki działają zimą? zawsze mi się wydawało ze to przynęta typowo wiosenno/letnia. Edytowane 14 Grudnia 2015 przez pasiasty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishmaker Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Tak jak najbardziej zerknij na filmy @Tomka Winiarskiego na yt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 (edytowane) Zastanawiam się nad założeniem swojego tematu ale póki co wrzucę moje wypociny tutaj Kilka sztuk z ołowiem w różnych miejscach na chyba każdego ryba Będą jutro testowane w Ścinawie... xDD P.S. Liczę na konstruktywną krytykę !! Edytowane 14 Grudnia 2015 przez tom3k_lubin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 (...) P.S. Liczę na konstruktywną krytykę !!Drugi rząd, drugi wobler - Ster do przodu (praktycznie aż do oczka), lub bardziej pionowo (wtedy mniejszy). Drugi rząd, trzeci wobler - przednie oczko zdecydowanie bliżej woblera.Bez tej korekty oba woblery będą miały spore problemy ze startem, Spełnią swe zadanie wyłącznie w bardzo silnym nurcie. Woblery z niższych rzędów mają odrobinę zbyt daleko do tyłu przesunięte oczko pod kotwicę brzuszną. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Witam ponownie Prawda jest taka ... 3 a'la Jerki na samej górze nie pływają wcale wydaje się że za wysoko dałem obciążenie i trochę za bardzo do tyłu bo toną "dupą" Boleniówki ważą po około 15 gram i dlatego ich lusterko jest delikatne... A to coś na samym dole sandaczowo/szczupakowego fajnie pracuje i będę się starał to powielić A co do oczek to tak jak Januszu powiedziałeś za daleko i za długie do tego ale to kwestia dopracowania xDD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Z tymi oczkami brzusznymi to taka typowa przypadłość początkujących. Często się to widzi u kogoś kto dopiero zaczyna a jak wezme do ręki swoje pierwsze woby to sam się zastanawiam gdzie ja miałem łeb żeby to tak zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi