pasiasty Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 (edytowane) Witam wszystkich. Chciałbym prosić o opinie/radę. Wcześniej dostałem wskazówkę apropos długości steru. Zacząłem robić je krótsze teraz zastanawia mnie czy jakieś ''wady''/inne niedociągnięcia są zauważalne? Nie mam niestety filmików z pracą ale wszystkie pracują w X horyzontalnie, 2 największe pracują X horyzontalnie oraz delikatnie w Y wertykalnie. Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi, jak i za krytykę;] Edytowane 17 Grudnia 2015 przez pasiasty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Oczko brzuszne - niewielkie przesunięcie do przodu powoduje, że zmniejsza się ryzyko zaczepiania się kotwiczek o siebie. Biedroneczka bardzo mi się podoba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Wstawiam swoje wczorajsze. Dosłownie w natłoku różnych obowiązków chwyciłem narzędzia i wygospodarowałem godzinę na ukręcenie dwóch, na wór amerykanskich bojowników, obrotówek szczupakowych. To co do zrobienia w nich to - uzbrojenie w kotwiczkę oraz usunięcie zadzioru w haku. Komponenty sprowadzone z US, chwost własnoręcznie zrobiony z bucktaila. Resztę opiszę na blogu. Dane techniczne: - skrzydełko colorado #6 - masa - 26g - długość - 16 cm 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Ladne Ciekawe zbrojenie w ten jeden hak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 17 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Właśnie. Nie spodziewałem się haka na strzemiączku. Remku, czy to autorski pomysł? Swoją drogą od wielu lat łączę muchy, zwykle łososiowe z wirówkami sw. Magdziarza i zestaw doskonały na wiosnę, a z jednego haka nie zgubiłem jeszcze żadnego szczupaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Robert,Czerpię pomysły z rynku amerykańskiego. Taką obrotówkę widziałem kiedyś tam ... a na Rybomanii jak zobaczyłem Roberta Taszarka, który w imieniu Rapali reklamował w akwarium woblery z pojedynczym hakiem to stwierdziłem ... to jest to. No i tak powstała wirówka. Nie wiem jak sprawdzi się patent ale ... skoro takie były na rynku amerykańskim i łowili na to muskie to dlaczego miałoby nie działać na szczupaka? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Lord Wader z dzisiejszego poranka .... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 18 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Obrotówki zbrojone w pojedynczy hak, to nie nowe rozwiązanie, jak sam napisałeś w USA od bardzo dawna. Natomiast hak zawieszony na strzemiączku widzę pierwszy raz i to może być to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Moje pierwsze trociowe K.D.Mogą "nie chodzić"! Oczka za wysoko od steru i za mało wygrzebiecony korpus. Chyba że nadrobiłeś to przeciążeniem wobka "na pysk". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamyk30 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Chodzą i łowią :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Robert,Czerpię pomysły z rynku amerykańskiego. Taką obrotówkę widziałem kiedyś tam ... a na Rybomanii jak zobaczyłem Roberta Taszarka, który w imieniu Rapali reklamował w akwarium woblery z pojedynczym hakiem to stwierdziłem ... to jest to. No i tak powstała wirówka. Nie wiem jak sprawdzi się patent ale ... skoro takie były na rynku amerykańskim i łowili na to muskie to dlaczego miałoby nie działać na szczupaka? XRMAGS.pngCzy takie haki w rozmiarze 1,1/0 są do dostania w PL? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Można zamówić u dystrybutora Gamakatsu. Tylko czas oczekiwania był bardzo długi. Ściągnąłem z US na próbę jedną paczkę - głównie w celu sprawdzenia rozmiarówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Gdybyś nie znalazł dla nich zastosowania,daj znać.Na razie muszę improwizować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Oj znalazłem, znalazłem i potrzebuje więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianFish Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Witam , Kilka lat temu zainteresował mnie temat robienia własnoręcznych przynęt . Jako dziecko robiłem brzydkie spławiki z patyków i piór , na które łowiłem . Bardzo to cieszyło człowieka , więc prześledziłem temat woblerów . Możecie ocenić mój pierwszy wobler ? Zaczeło się tak , że znalazłem ładnie wysuszonego kijka lipowego w mojej klitce , już go oskrobałem do zdjęcia . Zrobiłem klocek przy pomocy szlifierki . Trochę ostrego noża . Amitny wzór hiiihi Korpus bez końcowej pracy, będę starał się aktualizować na bieżaco co u mnie słychać . Macie jakąś mądrą rade , aby zrobic prosto nacięcie na ster . Muszę poczekac na poliwęglan i resztę przyborów bo mi zabrakło w moim garazu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 http://jerkbait.pl/topic/22629-naci%C4%99cie-na-ster/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Witam.Nie za wcześnie na wątek autorski ? Prześledź jeszcze raz temat woblerów, tam masz wszystkie odpowiedzi na Twoje pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 A dlaczego za wcześnie? Dobrze jest zobaczyc czyjąś drogę od samego początku. Dla mnie zawsze ciekawiej jest obserwować postępy prac niż od razu widzieć gotowy wyrób. Także śmiało dziel się tym co masz do pokazania a z pewnością znajdą się tacy którzy będą tu chętnie zaglądać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Kolega Damian chce żeby ocenic jego pierwszego woblera,a gdzie no jest? Ja tu widzę kawałek ostruganego patyka.Dlatego napisałem że troche za wcześnie na własny wątek.Wiem,jestem okrutny. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Witam , Kilka lat temu zainteresował mnie temat robienia własnoręcznych przynęt . Jako dziecko robiłem brzydkie spławiki z patyków i piór , na które łowiłem . Bardzo to cieszyło człowieka , więc prześledziłem temat woblerów . Możecie ocenić mój pierwszy wobler ? Zaczeło się tak , że znalazłem ładnie wysuszonego kijka lipowego w mojej klitce , już go oskrobałem do zdjęcia . DSC_0128.jpg Zrobiłem klocek przy pomocy szlifierki . Trochę ostrego noża . DSC_0130.jpg DSC_0131.jpg DSC_0133.jpg DSC_0134.jpg Amitny wzór hiiihi DSC_0136.jpg DSC_0139.jpg Korpus bez końcowej pracy, będę starał się aktualizować na bieżaco co u mnie słychać . Macie jakąś mądrą rade , aby zrobic prosto nacięcie na ster . DSC_0141.jpg Muszę poczekac na poliwęglan i resztę przyborów bo mi zabrakło w moim garazu Witaj, Mamy stosowny wątek do celów jakie sobie założyłeś, wobec tego temat przenoszę A dlaczego za wcześnie? Dobrze jest zobaczyc czyjąś drogę od samego początku. Dla mnie zawsze ciekawiej jest obserwować postępy prac niż od razu widzieć gotowy wyrób. Także śmiało dziel się tym co masz do pokazania a z pewnością znajdą się tacy którzy będą tu chętnie zaglądać J.W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Nowe wobki boleniowe 9cm i 12 cm zapraszam również na mój wątek http://jerkbait.pl/topic/65195-woblery-pz/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianFish Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 faktycznie zrozumiałem błąd ,moje niedopatrzenie z odpowiednim tematem . Poprostu chciałem wrzucić coś od siebie na forum , aby było ciekawiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco22 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Witam.Spróbowałem stworzyć coś własnoręcznie. Zacząłem od wnikliwej lektury forum a później cięcie, struganie, szlifowanie itd. Zajęło mi to trochę czasu bo zaczynałem praktycznie od zera. Wyszły mi takie oto jerki. Wyważone dość dokładnie. Lusterkują i fajnie chodzą na boki. Część pływających i część tonących. Przymierzałem je pod swoją wodę dość głęboką na której mam zamiar łowić w tym roku.Proszę kolegów fachowców o opinie, krytykę itp. co zrobić aby było lepiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 19 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Adrianie, czy trzeba coś poprawić to ryby ci powiedzą A my co możemy chcieć więcej, może dla oka? A nasze oczy subiektywne w ocenie i opatrzone pięknościami wprost z gablot jubilerskich. Taki to urok Jerkbaita, że coraz ładniej i wykwintniej prezentuje się rzeczy. Trzymam kciuki, by z czasem i ciebie takie podejście zainspirowało. To tylko praktyka i podpatrywanie innych, a czas dla chętnych działa na korzyść. Najważniejsze, że zacząłeś, odważyłeś się pokazać swoje pierwsze prace, a powiem ci, że nie są złe jak na pierwsze. Gratulacje i do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Ja bym chyba grubszy stelaż zrobił. Wydaje się cienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi