Zanderix Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 (edytowane) Materiał to balsa długość ok 2.5cm ciężar 2g pływające.Zanderix pochwal się jaki to magiczny klej, ja właśnie czekam na materiał do oklejania, więc niebawem tez zacznę zabawę z klejem. Pattex - wklejałem foto w wątku o oklejaniu - zerknij tam http://jerkbait.pl/topic/4394-oklejanie-woblerów-tkaniną-jaką-jak-jakie-kleje/?p=1833718 Edytowane 17 Lutego 2016 przez woblery z Bielska 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dłubacz Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Mam dylemat... Czy lipa będzie wystarczająco mocna na swima? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Myślę ,że powinna wytrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loko86 Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Moje pierwsze paproszki z jajcam, teraz stery i ustawka... 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasiasty Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 (edytowane) Pierwsza seria owadków, w końcu udało się zrobić tak że wszystkie pracują tak jak ja chcę i nie ma w tym losowości ;]wszystkie są w granicy 2,8mm +-0,2mm / 1,5g+-0,25gbtw, mam takie pytanie odnośnie oczyszczania oczek, czy moglibyście podzielić sie w jaki sposób to robicie? Edytowane 7 Marca 2016 przez pasiasty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 (edytowane) Fajne te owady Lakier możesz usunąć cieniutkim wiertłem za pomocą szlifierki typu dremel....jeśli takowej nie posiadasz to świetnie spisze się nożyk łamany lub skalpel Witaj wśród zarażonych nieuleczalną chorobą zwaną "woblerozą" . Edytowane 7 Marca 2016 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasiasty Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Własnie nożykiem introligatorskim to robiłem i mi się odpryskiwał strasznie w okolicy oczka, dobrze widać to na 3 od lewej na samej górze, natomiast miałem taki problem tylko i wyłacznie z oczkiem mocującym natomiast z tym do zbrojenia nie było problemów;/ Czy może to być kwestia głębokości osadzenia środka oczka(zagłęboko)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Dekorowanie kredkami - podejście drugie Kiedyś już próbowałem dekorować woblery kredkami, ale mi się nie udawało - kredki się ślizgały po podkładzie itd. Patrząc na prace @Wepstera podszedłem do tematu kolejny raz, efekty poniżej - na pierwszy ogień kiełbik, poprawka okonkiem. Podkład nakładany gąbką - na okonku akrylowa Śnieżka, na kiełbiku akrylowa pasta strukturalna, kredki akwarelowe.Nie jest idealnie, ale następne będą lepsze 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasiasty Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Dekorowanie kredkami - podejście drugie Kiedyś już próbowałem dekorować woblery kredkami, ale mi się nie udawało - kredki się ślizgały po podkładzie itd. Patrząc na prace @Wepstera podszedłem do tematu kolejny raz, efekty poniżej - na pierwszy ogień kiełbik, poprawka okonkiem. Podkład nakładany gąbką - na okonku akrylowa Śnieżka, na kiełbiku akrylowa pasta strukturalna, kredki akwarelowe.Nie jest idealnie, ale następne będą lepsze Okonek jest świetny, naprawdę kozak wykonanie ;] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Peekol spróbuj takiego podkładu zanurzeniowo. Będziesz Pan zadowolony ;-) Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Peekol spróbuj takiego podkładu zanurzeniowo. Będziesz Pan zadowolony ;-) Dzięki @Qcyk! Po zaschniętych kroplach widzę że dość gęsty, może następnym razem wypróbuje Zwykle używam gąbeczki/pędzelka bo szybciej, ale czasem fajnie bardziej dopieścić malowanie 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 @peekol, ale czemu te woblery pokazujesz w tym wątku? Tutaj początkujący, stawiający pierwsze, często nieporadne kroki pokazują swoje prace. Zgodnie z tytułem wątku. Ty już z całą pewnością początkujący nie jesteś, więc śmiało otwieraj wątek autorski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Dekorowanie kredkami - podejście drugie Kiedyś już próbowałem dekorować woblery kredkami, ale mi się nie udawało - kredki się ślizgały po podkładzie itd. Patrząc na prace @Wepstera podszedłem do tematu kolejny raz, efekty poniżej - na pierwszy ogień kiełbik, poprawka okonkiem. Podkład nakładany gąbką - na okonku akrylowa Śnieżka, na kiełbiku akrylowa pasta strukturalna, kredki akwarelowe.Nie jest idealnie, ale następne będą lepsze Wyszły świetnie! Szczególnie okonek mi się podoba. Odpowiedni podkład pod kredkowanie to podstawa Ja używam bodajże śnieżki fasadowej, która jest matowa więc nie trzeba nią ciapać gąbką, żeby dobrze się po niej "rysowało". Zanurzeniowo też dobrze przyjmuje kredki i ołówki.A, i Janusz dobrze prawi. Odpalaj swój własny wątek chłopie, bo woblery pierwsza liga 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 @peekol, ale czemu te woblery pokazujesz w tym wątku? Tutaj początkujący, stawiający pierwsze, często nieporadne kroki pokazują swoje prace. Zgodnie z tytułem wątku. Ty już z całą pewnością początkujący nie jesteś, więc śmiało otwieraj wątek autorski Januszu - pozwolę sobie na parę słów polemiki @Joker w poście otwierającym wątek napisał "Otwarty watek do wrzucania zdjęć z pierwszymi próbami, początkami klepania, kręcenia i strugania. Miejsce gdzie stary wyjadacz bez własnego wątku będzie mógł błysnąć i zaszokować swoim tajemnym dziełem." I tak sobie pozwoliłem potraktować ten wątek (choć wyjadaczem nie jestem) - podobnie zresztą jak @Zanderix parę postów wcześniej. Woblery robię okazyjnie - głównie w okresie posuchy wędkarskiej, czasem od wystrugania korpusu do założenia kotwiczek mija nawet rok Tym bardziej że staram się by moje woblery pracowały z grubsza biorąc jak chcę, a nie wylądowały w koszu Uważam że zakładanie wątku w którym pojawi się coś parę razy w roku nie ma za bardzo sensu - wątek nie będzie żywy. Sam niejednokrotnie pisałeś że zakładając wątek dobrze mieć jakiś cel, plan a trudno taki mieć przy moim tempie. Ze swoimi woblerkami jestem taki trochę bezdomny - ani początkujący, ani własny wątek. Wrzuciłem teraz foto kredką malowanych w nawiązaniu do woblerów @Wepstera - żeby podziękować, pokazać że pomógł swoimi pracami również mi * * no a kolejne żeby się pochwalić 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Dobież sobie podkład matowy ,kredowy ,taki żebyś sobie mógł rysować jak po papierze ,palcem rozmazywać ,cieniować itp.itd ,kredki też są różne ,pastele np. fajne możliwości dają :-) ,popróbuj :-).Fajne wobki :-). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Peekol spróbuj takiego podkładu zanurzeniowo. Będziesz Pan zadowolony ;-) Wysłane z mojego C6903 przy użyciu TapatalkaTo jest połysk czy mat? Dzięki @Qcyk! Po zaschniętych kroplach widzę że dość gęsty, może następnym razem wypróbuje Zwykle używam gąbeczki/pędzelka bo szybciej, ale czasem fajnie bardziej dopieścić malowanie Fajne te pstrążki i robale 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Mat. Kredkami elegancko się po tym maluje sprawdzałem na jakimś starym korpusie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Mat. Kredkami elegancko się po tym maluje sprawdzałem na jakimś starym korpusie Dzięki, a kurde zawsze szukałem matowego to mówili w sklepie, że nie ma :/ i zawsze brałem biała nitro połysk i później mat nakładałem w sprayu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Przeglądam forum codziennie, a może nawet kilka razy dziennie, to już chyba uzależnienie i widzę że folia holo zaczyna mieć coraz większe grono fanów więc i ja spróbowałem tej nowości a oto efekt po jednej warstwie lakieru btw. Zdjęcie robione w piwnicy i na szybko :/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Bardzo ładne. Jak patrzę na te wszystkie holo to mnie kusi, żeby też coś swojego tak okleić. Możliwości milion, tylko KIEDY?! ja się pytam bardzo fajny efekt! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Też mi się wydaje że efekt daje radę wrzucę foty jak skończę i spróbuje jeszcze odcisnąć łuskę przy następnych sztukach ^^ Jak to kiedy?!?! Jak wszyscy śpią wtedy geniuszom najlepiej się pracuje xDD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danczejek Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Cześć, chciałem pokazać wam swoje woblerki . Skrobię od niedawna, zrobiłem ich już kilka ale albo mi się nie podobały, albo już w fazie testów wannowych nie były zadowalające więc tak naprawdę zwodowałem ich może 10, w końcu zaczyna coś wychodzić - jeżeli chodzi o pracę i wygląd mam nadzieję, wiem że jeszcze bardzo długa droga przede mną ale mam nadzieję że się Wam spodoba/ pozdrawiamwoblery najczęściej uzbrajam w 1 kotwicę ponieważ łowię głownie na odcinku no-kill, lub na wodzie górskiej gdzie dopuszczona jest 1 bezzadziorowa kotwica 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danczejek Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 (edytowane) hej. przesyłam zdjęcie i link do filmiku z pracą mojego woblera. 3,5-4cm z przeznaczeniem na pstrążki oczywiście:) może być?? Edytowane 15 Marca 2016 przez danczejek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 (edytowane) hej. przesyłam zdjęcie i link do filmiku z pracą mojego woblera. 3,5-4cm z przeznaczeniem na pstrążki oczywiście:) może być?? Powiem Ci, że mi się praca podoba i powinieneś polowić Edytowane 15 Marca 2016 przez Santiago Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danczejek Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 DZIĘKI, też mam taką nadzieję, jak się coś uda to zamieszczę we właściwym wątku:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi