Skocz do zawartości

Poczekalnia, moje pierwsze kroki w twórczości.

joker

Rekomendowane odpowiedzi

Moja pierwsza godzina malowania z aero wyszła tak... Mam nadzieje że dalej już będzie lepiej bo początek był mega trudny,,,

Ja też jak zakupiłem aero to myślałem sobie: "po co ja to kupiłem?" ale wszystko da się ogarnąć w swoim czasie ;) trenuj a z każdym malowaniem będą postępy  :rolleyes:

• Like 1

nigdy nie malowałem aero, ale w pracy do  robienia szablonów ( np. jak ktoś chce sobie namalować nr. na łódce) wycinamy mu to na foli samoprzylepnej, folia naklejona na folie jest nie klejąca  i nie zamaka więc można jej użyć kilka razy( białej mam na kilometry), mamy też takie cienkie tworzywo , cieńsze niż 1mm a dość sztywne, wycinam w nim nożykiem do tapet, jeżeli coś  tego Ci się przyda mogę wysłać. :)

Edytowane przez danczejek
  • Like 1

Witam , dokończyłem kilka woblerów kilka w fazie malowania , lakierowania . 

Te na zdjęciu jeszcze nie pokryte lakierem . 

Mam nawet film podczas pracy w wodzie :) jak oceniacie na pierwsze woblery ? 

post-61959-0-21066800-1458841385_thumb.jpg

post-61959-0-87359100-1458841406_thumb.jpg

post-61959-0-99224200-1458841428_thumb.jpg

post-61959-0-65179200-1458841452_thumb.jpg

Filmiki 

https://youtu.be/cgQY2j9xN4E

Czekam na komentrze te złe i dobre :)

Edytowane przez DamianFish

:)

Przynęty testuj uzbrojone - bez kotwic pracują inaczej.

Łamaniec, gdzie tylko przód woblera (1/3) jest "odłamany", a pozostałe 2/3 stanowią jednolitą bryłę, jest dość trudną konstrukcją. Wyważanie (właściwe, by osiągnąć coś więcej niż tylko "pracę") jest skomplikowane, a wręcz karkołomne. Dlatego częściej spotkasz się z łamańcami "złamanymi" w 2/3 długości tułowia, lub modelami o większej niż dwa liczbie segmentów.

Masz mocno "zadarte noski" w woblerach. Możliwe, że zmniejszenie steru zniweluje konieczność takiej korekty "do góry".

Do zdjęć lepiej jest przedstawiać ukończone prace, a jeśli z jakiś powodów pragniesz pokazać "prace w toku", to dobrze by było umieścić źrenicę w oku. Wobler z pełnym okiem prezentuje się lepiej ;)

• Like 1

Twórczość?

Ręce upaprane w farbach po łokcie, na palcach kilka warstw bandaży,

na głowie „trwała” po ostatnim lakierowaniu.

W aptece, kobieta z odwróconą głową, w wyciągniętej ręce,

podaje reklamówkę z cotygodniową porcją plastrów i mazideł,

a podobno, już wiele widziała.

Twórczość!?

niech no ja dopadnę tego, który to wymyślił.

• Like 4

Witam wszystkich oto kilka następnych woblerów. Wszystkie zostały potraktowane jedną warstwą lakieru. Jak sądzicie ? Ile warstw da mi zadowalający efekt... 

Jeśli na ryby dziąsłowe to 4 warstwy wystarczą, na zębate dwa razy więcej nie zaszkodzi.

• 3 tygodnie później...