ROBERT666 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 A u mnie coś takiego wyszło. .. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seledyn Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Pierwsze koty za płoty 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Pierwsze koty za płoty fajnie jakbyś zapodał lepsze zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nick Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 (edytowane) Mój pierwszy. Jeszcze malowany spray'em [emoji5]I popperek (prosto z suszarki) Edytowane 24 Kwietnia 2016 przez nick 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekc Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 To już zdecydowanie nie są Twoje pierwsze kroki w twórczości Właśnie się zastanawiam czy zakładać ponownie własny wątek Co to kolego za farba podkładowa? Chodzi mi o marke i nazwe Klasyczna baza akrylowa (rozpuszczalnikowa) kupowana na setki.Tu akurat biała gruba perła, marki nie pamiętam ale postaram się dowiedzieć jaki konkretny to ral. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Właśnie się zastanawiam czy zakładać ponownie własny wątek Marek, zakładaj wątek, pierwszego fana już masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2323 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 (edytowane) Witam Przedstawiam moje pierwsze woblery, 2 boleniowe po 7 cm i 12 gram,1 kleniowy 4 cm 5gramWobki są z lipyNiestety spraye weszły w reakcje z lakierem i takie coś wyszło Pozdrawiam Edytowane 16 Czerwca 2016 przez Piotrek2323 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 16 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 W przypadku boleniowych możesz mieć za małe oczka pod kółka łącznikowe. Lubię małe oczka, ale w przypadku niektórych konstrukcji nie są wskazane. Czekam na zdjęcie ze sterami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2323 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 No i są stery, trochę się różnią wielkością ale chciałem zobaczyć jak uzyskać różne praceWoblery boleniowe maja inaczej rozmieszczone obciążenie i inne stery, Test w wannie oceniam na 4, jeszcze muszę się wybrać nad wisłe żeby ustawić je na 5. Ten mały czarny jest pływający zamiata ogonem jak szalony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 16 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 No i git. Może złapiemy się kiedyś nad wodą, to chętnie coś pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2323 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 I są następne woblerki, moje spraye gryza się z domaluxem wiec czekam na kompresor do aerografu i będę dopiero malował. Teraz tylko przygotowuje woblery do malowania.Od góry1.Boleniowy 11 gram 8,5cm2.Boleniowy 11 gram 8,5cm3.Szczupakowy 10 gram 8cm4.Szczupakowy 8 gram 6,5cm5.Szczupakowy 9 gram 6,5cm6.Szczupakowy 12 gram 9 cm 7.Szczupakowy 7 gram 6cm8.Boleniowy 6 gram 5cm9.Boleniowy 6 gram 5cm Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolorioebro Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 ostatnie co nie co.... już wszystkie pływają 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Bardzo fajne woby. Po nalocie na niektórych sterach wnioskuję, że wklejasz je na klej typu kropelka. Zmień na inny bo tego typu kleje bardzo osłabiają stery No chyba, że się mylę...Tak czy siak przynęty bardzo fajne i chyba już czas założyć własny wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Dokładnie tak jak kolega wyżej pisze na kropelce wystarczy lekko przejechać po kamieniach i momentalnie odpada ster, szkoda Twojej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolorioebro Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Wklejam je na coś podobnego do kropelki. Już od długiego czasu myślę o czymś innym ale ciężko wybrać. Mieszkam w Hiszpanii i dobranie każdego materiału to seria prób i błędów, nie ma tych samych producentów co w Polsce. A jaki byłby najlepszy? A z tym wątkiem to jeszcze troszkę poczekam. Jak mi wyjdzie następna seria sumowych i złapię coś dużego to założę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolorioebro Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Ale mi nic jeszcze nie wypadło, ten klej jest bardzo mocny. Tylko ten nalot mnie denerwuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Ja wklejam na poxipol 2 składnikowy (przeźroczysty). I jest ok. Poliwęglan ma to do siebie, że trudno go złamać natomiast po potraktowaniu kropelką jego wytrzymałość na uderzenia i wyginanie drastycznie spada. Nie chodzi o to, że stery wklejone na ten klej wypadają tylko strasznie się łamią. O ile przy łowieniu na piaszczystym dnie problem nie jest upierdliwy to przy kamieniach już nie jest tak kolorowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Mam pytanko bo tak juz robię prawie 2 lata te woblery i pasuje sie zabrać o swoje zdrowie w sensie ochrona przed pyłami oparami itp jaka maskę polecacie bo wiem ze na pewno ma mowa wkład węglowy ale moze macie jakieś sprawdzone firmy? Dotychczas uzywałem zwykłej maseczki lekarskiej ale to nie wiele daje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zadbaj o dobre przewietrzenie pomieszczenia,podstawa...a co do kleju do sterów w/g mojego doświadczenia dwuskładnikowy przeźroczysty. Kleje typu kropelka,super glue reaguja z poliwęglanem, pleksą (punkt styku materiału woblera ze sterem jest o wiele bardziej stabilny przy użyciu kleju typu poxipol 2 składnikowego tak jak to pisali koledzy powyżej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 29 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Półmaski 3M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Patryk jak byś chciał to mogę Ci takie coś sprezentować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Peekol spróbuj takiego podkładu zanurzeniowo. Będziesz Pan zadowolony ;-) Wysłane z mojego C6903 przy użyciu TapatalkaMam takie pytanie, to jest podkład ftalowy?Bo dziś byłem w sklepie i nie ma już w takiej szacie graficznej tylko niby nowej i tam pisze, że to jest ftalowy podkład.A nie używałem tego jeszcze, i czy to będzie to samo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nick Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Nauki malowania aero ciąg dalszy. Nowy kompresor, nowe farby, i można skrobać [emoji4] 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Tu będzie dobrze na taki link. Taka ciekawostka dla początkujących i martwiących się o wygląd swoich pierwszych dzieł. Zobaczcie jakim twórcą był Lauri Rapala kiedy zaczął swoją przygodę z woblerami http://www.onthewater.com/lure-of-the-month-the-rapala-original-floating-minnow/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi